Reklama

Reklama

Komedie o obyčejných lidech, kteří mají specifické problémy. Kam až jsou schopni zajít? Změní jejich životní dráhu koktejl namíchaný ze zoufalství, přátelství, osamělosti, lásky a dokonce pokus o kanibalismus? (Film Europe)

Recenze (9)

nonick1 

všechny recenze uživatele

Jestli si nějaký film zaslouží kromě pěti hvězd i označení dramedie, je to právě snímek Dohoda je dohoda. Film má zajímavou zápletku a dějovou linku - zárukou skvělého zážitku pak je nejen Paul Mackenzie Crook, mj. excelující v Kanclu po boku Rickyho Gervaise, ale i další herci, kteří ukazují, že kdo umí, umí, a že když se chce, tak to jde. Předpokládám, že když to platí pro Brity, mohlo by to platit i pro tu naši domácí hereckou chátru, mrhající zbytky svého talentu v reklamách na trepky, sušenky či konsolidované půjčky. Vlastně mě docela mrzí, že dnes už se takové filmy netočí. Nebo točí? ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Hů-ha, dostal jsem film z modrých do červených čísel. Bomba. A podle mě naprosto zaslouženě. Je to sice takový trochu podivný mix, když se to na začátku tváří jako čirá bláznivá komedie a pak to přejde do dramatu, ale funguje to. Jen bych oenil větší prostor pro Gemmu Arterton a možná i Imeldu Staunton, ale i tak táhnou Crook s Meaneym film docela dobře i sami. Občas se objeví klišé, ale není to až tak násilné a navíc film občas dokáže i svým obratem v ději překvapit. 75%. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nádherná, takřka vzorová anglická dramedie, na které je anglické naprosto všechno. Potrhlí herci v podání Mackenzie Crooka a Colm Meaneye, přenádhěrně nádherná Gemma Arterton a k tomu střelený příběh, břitký humor a keltsky skvostné prostředí, které si prostě musíte zamilovat. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Komedie to teda rovna moc není, ale film je to dobrej. Ústřední čtyřka Imelda Stauntonová, Gemma Artertonová, Mackenzie Crook a Colm Meaney film dělá velmi zajímavým. Další postavy moc prostoru nemají, ale herci v nich hrají dobře (Benton, Lewis, Sher). Gershfield točí skoro výhradně pro televizi, ale tenhle film zvládl dobře. Film mě doopravdy bavil a těch 80 % u mě má. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

I když se humor v tomto sitcomovém příběhu s nádechem rodinného dramatu vyhýbá stupiditě, nelze to poznamenat o scénáři a celém příběhu, za zmínku tak stojí snad jen britský dialekt. Daleko preciznější, humornější a hlavně dramatičtější provedení podobného námětu natočili na Balkáně - Dnevnik masinovodje ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama