Reklama

Reklama

Jason Bourne se vrátil do New Yorku, ohrožuje celou CIA a ta začíná konat. Ukončuje programy Black Briar a Outcome, do kterého patří i agent Aaron Cross. I on je určen k likvidaci, stejně jako ostatní agenti rozesetí po celém světě, kde služba operuje. Aron je na tréninkové misi na Aljašce, kde se mu podaří před vrahy uniknout. Musí ale vynaložit veškeré úsilí a využít své schopnosti k tomu, aby všemocnou tajnou organizaci překonal. Ocitá se na útěku, je opět sledován nejmodernější technikou a musí kličkovat mezi sprchou smrtících kulek. Cross se poté shledává s doktorkou Shearingovou, u které kdysi podstupoval léčbu jako agent. Té jediné může věřit. Proti nim stojí šéf tajných operací, který má obrovský zájem na likvidaci všech vylepšených agentů. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (961)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Inu, jestli chcete do kina na akčňák ve stylu předchozí trilogie, zůstaňte radši doma. Gilroy natočil svoji klasickou konverzačku, jejímž hlavním úkolem je ukázat prostředníček jak Greengrassovi, tak fajn zakončení předchozí trilogie. Nechápu, proč mu Universal tenhle plán schválil, ale tak teda dobře. Nová tvář značky vypadá tak, že se příběh půl filmu roztahuje do šířky, aby se pak dva lidi, na kterejch vás nezáleží, dali na nezáživnej neakční úprk. Gilroy mezitím vytahuje laciný berličky, který "starej Bourne" šikovně ignoroval (levelování agentů, magický pilulky... wtf?), zbytečně flashbackuje, aby vytvořil vůbec nějaký vazby mezi postavama, a vehementně zůstává u dialogů... aby pak přeci jenom musel cuknout, chvilku akčně řádit a celý to rychle utnout. A to s tím, že vlastně dělal akorát dvouhodinovej build up pro další díl/y, kde se teda snad konečně začnou v CIA hejbat ledy. Je to dost bolestivý, chvílema až směšný a má to zhruba dvě cool scény, což je na dvě a čtvrt hodiny fakt málo. Zkuste zahodit očekávání typu "jdu na Rennera rubajícího lidi" a připravte se na slušnou konverzačku, která končí hodně daleko před cílem, a třeba vám to sedne. Jinak nevím... (5/10) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Přece si nenechám ujít další Bourneovku i když už bez Matta Damona. A i kdybych měla brát tenhle díl jako určitý separát, tak jsem byla víc než spokojená. Jeremy Renner se své role zhostil na jedničku, byl suprovej a já si ho vychutnávala po celou dobu i když Matt nasadil hodně vysokou laťku. A asi se přidám k některým uživatelům s tím, že jsem si nejvíc užívala v gradující závěrečné části tu skvělou, pohodovou a relaxační jízdu na motorkách a určitě se mnou budete souhlasit, že těm smutně prosícím očím krásné Rachel Weisz by neodolal snad žádnej chlap. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Bourneův odkaz mi jen ukázal, kolik jsem toho (nejen) z Bourneova ultimáta (po) zapomněl (což je samozřejmě můj problém, ale na druhou stranu mě alespoň „vysvětlovací“ pasáže nestihly začít nudit). Inu, někdy si Bourneovu sérii budu muset „sjet“ pěkně celou. Tak či tak, asi nikoho moc nepřekvapí, že Bourneův odkaz je nejslabším dílem, to se zkrátka dalo čekat. Pozitivní ovšem je, že nezaostává o moc. Člověk se pochopitelně musí smířit s jiným titulním hrdinou, ale právě v případě Crosse, resp. Rennera to (alespoň u mě) nebylo vůbec těžké. Fandit jsem mu začal okamžitě a díky slušně odsýpajícímu ději ruku v ruce s povedenou akcí jsem se bavil po celou dobu. Sice se sem tam našla krapet úsměvnější scéna (sestřelení letadla, nepovolání posil do baráku, závěrečná akrobacie na motorkách), ale zas to nebylo nic tak fatálního. To, co mi na filmu přišlo nejslabší, byla vztahová linie ústředního páru, kdy to při nemálo scénách nepěkně dřelo. Naštěstí ne tak, aby mi to lezlo krkem. Celkově film vidím na slušné 4*. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když se odkazuje, tak se srovnává. Jednoduché jako facka. No a Jeremyho čtyřka je po našlapaném trojboji Démona podobná zábava asi jako jít po twisteru na labutě. Film by ukecal i mančaft frigidních paniček, zatímco akce zdechla v závějích na Aljašce. Kdo si takhle představuje akční dobrodružný thriller, toho patrně posadí na prdel i motýl Emanuel. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Superzabiják, vypěstovaný na umělých hnojivech je zpět! A stačí třikrát denně dvě pilulky. Zelená, aby uměl jíst příborem a byl schopen zavázat si tkaničky tak, aby si na ně při superzabíjení nešlapal a nepadal na hubu, no a modrá na erekci. A není to Démon. Ten se patrně konečně nechal zaregistrovat s Aflekem, pokoušejí se o miminko, a tak Matt, který je za mamku, pověsil na chvíli kariéru na penis, aby se mohl soustředit na klidné ovulace a po devíti měsících vytlačil nestresovaný plod. Každopádně Zmrd, co číhá všude je skvělá náhrada! Charismatický sympaťák a dokonce, div se světe, i herec! Trend série zůstal i po náhradě Hamleta Othelem naprosto zachován a je to krásně dívatelné stejně, jako jsou čtivé Ludlumovy braky. Pro účely filmu je možná trochu škoda, že mu došly ty modré pilulky. Kdybych byl superagentem třeba takový já a musel bych bránit těžce šukatelnou MILFkoidní vědkyni před všemocnou, státem dotovanou institucí, rozhodně bych s ní netrajdal někde po Filipínach, ale oholil bych si přirození, aby mě nepoznali na dopravních kamerách, zašil se s ní do nejbližšího motelu na periférii, kde bych jen pod cizím jménem objednával pizzu a ochraňoval ji minimálně třikrát denně, někdy i dvakrát za sebou, dokud se to nepřežene. A samozřejmě fikaně! Tu pizzu bych objednával pokaždé z jiné pizzerie, aby těm hajzlům z agentůry někde na kompjůtru nevyskočilo, že u Dona Corleona náhle došly ančovičky. I přes tuto jistě odpustitelnou, drobnou scénaristickou minelu jednoznačně masturbační záležitost! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (33)

  • Při natáčení scény s vlky měl Jeremy Renner v kapse kuřecí játra. Kdyby došlo k nepříjemnostem, vlci by volili maso, nikoliv herce. (Petrasuvicka)
  • Během závěrečné honičky se postavám mění boty. Nejpatrnější je změna u Marty (Rachel Weisz), konkrétně ve scéně, kdy je za ruce spouštěna z nadchodu a následně s jinými botami padá z motorky. (Pyron)
  • Poté, co od projektu odstoupil režisér předešlých dílů Paul Greengrass, opustil sérii i Matt Damon. Důvodem Greengrassova odstoupení byla krok studia Universal, které spolupracovalo na přepracování scénáře bez jeho vědomí. (S.W.A.T)

Související novinky

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Další Star Trek má režiséra

Další Star Trek má režiséra

23.12.2014

Sci-fi fenomén Star Trek se v roce 2009 dočkal filmového rebootu. J. J. Abrams (Mission: Impossible III) posléze natočil ještě pokračování nazvané Star Trek: Do temnoty, pak ale vyslyšel volání Síly… (více)

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

16.09.2014

Ještě před pár dny se Paul Greengrass (Kapitán Phillips) zajímal o režii nového filmu s Leonardem DiCapriem a Jonahem Hillem (Vlk z Wall Street). Teď to ale vypadá, že ho spíš čeká návrat k… (více)

Reklama

Reklama