Reklama

Reklama

Jason Bourne se vrátil do New Yorku, ohrožuje celou CIA a ta začíná konat. Ukončuje programy Black Briar a Outcome, do kterého patří i agent Aaron Cross. I on je určen k likvidaci, stejně jako ostatní agenti rozesetí po celém světě, kde služba operuje. Aron je na tréninkové misi na Aljašce, kde se mu podaří před vrahy uniknout. Musí ale vynaložit veškeré úsilí a využít své schopnosti k tomu, aby všemocnou tajnou organizaci překonal. Ocitá se na útěku, je opět sledován nejmodernější technikou a musí kličkovat mezi sprchou smrtících kulek. Cross se poté shledává s doktorkou Shearingovou, u které kdysi podstupoval léčbu jako agent. Té jediné může věřit. Proti nim stojí šéf tajných operací, který má obrovský zájem na likvidaci všech vylepšených agentů. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (961)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale porovnání s předchozími díly se zkrátka vyhnout nemůže. Na Bourneově odkazu je nejlepší Rachel Weisz, herečka, kterou by série bývala potřebovala už dříve (hlavně tedy v prvním dílu), a mrazivá scéna v laboratoři. Jinak tu není skoro nic, co bychom už neviděli dříve (poskakování po střechách, eskapády na motocyklu. fingování vlastní smrti, skrývání se a útěk), a když ano, je to spíš k smíchu (vlk). Navíc kdykoliv zaznělo jméno "Bourne", připadal jsem si jako při sledování Cimrmanova Hamleta bez Hamleta. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Priemerná klasifikácia u mňa prevláda v prvom rade preto, lebo som žiaľ podvedome neišiel na nového Gilroya, ale práve naopak, na dodatkového Bourna. V tejto súvislosti to zjavne nevychádza, nič predmetné sa (okrem zmeny interpretačnej filozofie) do trilogických highlightov nepridáva, bezbranosť vo vytvorení významovo osožného sequelu sa za pilulky schováva a skôr než sa dostavia kinetické úryvky odvolávajúce sa na Greengrassa, nejedna oprávnená domnienka o zbytočnosti sa vynára. V rade druhom si popri spätnom obzretí do rozvíjajúceho sa portfólia tohto zručného (už nielen) pisálka dovolím tvrdiť, že ide zatiaľ o jeho najslabší kúsok, ktorý je síce zas formálne ošéfovaný, no na rozdiel od elegantne kamuflovaného a dôvtipne odohraného mariáša (s pružnou percepciou naračných finesov v) "Duplicity" alebo chirurgicky chladného, ale predsa fenomenálne (zžieravo) spracovaného "Michaela Claytona", nijak extra inovatívny. Moderné retro, ktoré má najbližšie k Limanovmu "Bourne identity", kedy sa pretínajú klasické postupy špionážných sedemdesiatok a trend telesnosti/kontaktnosti novodobých akčňákov. Je to taká implicitná pastiš, kde-tu sympaticky trúfalá i šantivá, sem-tam divne strnulá, umrtvená a (pri spáchaní slovakistického barbarstva) neutrálne nenudná, inu spisovne, obyčajne zábavná. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Tony Gilroy, Dan Gilroy / Based on Bourne series by Robert Ludlum | Hudba: James Newton Howard | Produkcia: Frank Marshall, Patrick Crowley | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Relativity Media, The Kennedy/Marshall Company | Rozpočet: 125 miliónov $ | Tržby: 276,144,750 $ || Esencia predchádzajúcich dielov. Renner by ani nebol zlí, ale príbeh je málo gradujúci, hlavne dupe sám sebe na plášť výborným začiatkom, ktorý následne nevie byť prekonaný. Histerická Weisz mi vadila ešte viac, než obvykle. KeĎ to ale neporovnávam až tak prísne s pôvodnou trilógiou, ešte je to stále nadpriemerná akčná zábava. Ps: Chceme späť Damona! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Bourneův odkaz mi jen ukázal, kolik jsem toho (nejen) z Bourneova ultimáta (po) zapomněl (což je samozřejmě můj problém, ale na druhou stranu mě alespoň „vysvětlovací“ pasáže nestihly začít nudit). Inu, někdy si Bourneovu sérii budu muset „sjet“ pěkně celou. Tak či tak, asi nikoho moc nepřekvapí, že Bourneův odkaz je nejslabším dílem, to se zkrátka dalo čekat. Pozitivní ovšem je, že nezaostává o moc. Člověk se pochopitelně musí smířit s jiným titulním hrdinou, ale právě v případě Crosse, resp. Rennera to (alespoň u mě) nebylo vůbec těžké. Fandit jsem mu začal okamžitě a díky slušně odsýpajícímu ději ruku v ruce s povedenou akcí jsem se bavil po celou dobu. Sice se sem tam našla krapet úsměvnější scéna (sestřelení letadla, nepovolání posil do baráku, závěrečná akrobacie na motorkách), ale zas to nebylo nic tak fatálního. To, co mi na filmu přišlo nejslabší, byla vztahová linie ústředního páru, kdy to při nemálo scénách nepěkně dřelo. Naštěstí ne tak, aby mi to lezlo krkem. Celkově film vidím na slušné 4*. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Zas a znovu veľmi príjemné akčné špionážne béčko, no už nie to špionážne "áčkové béčko" s Mattom Damonom a skvelým scenárom. Tentoraz trochu suchšie, naivnejšie, hlúpejšie a iritujúcejšie pod taktovkou scenáristu pôvodnej trilógie, ktorému pravdepodobne pri režírovaní nezostal čas na zaujímavejšiu zápletku. Tak či tak, Renner možno nedosahuje agentských kvalít Damona, no potvrdzuje svoj status dobrej voľby do akčných thrillerov, hlavne tých solídnejších, v ktorých ho v poslednej dobe vídame (a rovnako sa nejedná o jeho prvý stret so touto tematikou - stačí spomenúť na najnovší diel Mission Impossible, kde si strihol nie práve nedôležitú rolu). Rachel Weisz je výborná a ani ostatní na tom nie sú zle, s výnimkou jediného - Edwarda Nortona. Zaznamenal som to už pri Neuveriteľnom Hulkovi a ten pocit sa mi znovu vracia - Norton by si už mal dať od filmu pohov. Pôsobí dosť divne, v tvári je z neho jemne strašidelný zjav a celkovo začínajú prevládať narastajúce nesympatie. Filmu by som ešte vytkol zopár zásadných chýb v scenári, ako napr. fakt, ako sa dozvedeli, že raketový útok prežil práve Cross, ale to je asi tak všetko. Slušné, ale mierne sklamanie. Možno ak sa nabudúce vrátiš aj s Damonom, Tony... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (33)

  • Bitka v Manile, ktorá sa odohráva v úzkej uličke medzi dvoma stenami, robila filmárom trošku starosti. Jej šírka bola iba niečo vyše 50 cm. (gogo76)
  • Zbraň, kterou Aaron (Jeremy Renner) používá během tréninkové mise na Aljašce, je Nemesis Arms Vanquish. (Adrai)

Související novinky

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Další Star Trek má režiséra

Další Star Trek má režiséra

23.12.2014

Sci-fi fenomén Star Trek se v roce 2009 dočkal filmového rebootu. J. J. Abrams (Mission: Impossible III) posléze natočil ještě pokračování nazvané Star Trek: Do temnoty, pak ale vyslyšel volání Síly… (více)

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

16.09.2014

Ještě před pár dny se Paul Greengrass (Kapitán Phillips) zajímal o režii nového filmu s Leonardem DiCapriem a Jonahem Hillem (Vlk z Wall Street). Teď to ale vypadá, že ho spíš čeká návrat k… (více)

Reklama

Reklama