Reklama

Reklama

Jason Bourne se vrátil do New Yorku, ohrožuje celou CIA a ta začíná konat. Ukončuje programy Black Briar a Outcome, do kterého patří i agent Aaron Cross. I on je určen k likvidaci, stejně jako ostatní agenti rozesetí po celém světě, kde služba operuje. Aron je na tréninkové misi na Aljašce, kde se mu podaří před vrahy uniknout. Musí ale vynaložit veškeré úsilí a využít své schopnosti k tomu, aby všemocnou tajnou organizaci překonal. Ocitá se na útěku, je opět sledován nejmodernější technikou a musí kličkovat mezi sprchou smrtících kulek. Cross se poté shledává s doktorkou Shearingovou, u které kdysi podstupoval léčbu jako agent. Té jediné může věřit. Proti nim stojí šéf tajných operací, který má obrovský zájem na likvidaci všech vylepšených agentů. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (961)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Důstojné navázání na akční filmy o jednom vycvičeném zabijákovi, jenž svou ztracenou paměť hledal kde se dalo. Od začátku do konce jedna velká akce. Jedna si ani nestihne nudou zívnout. Jediné nad čím jsem vzdychala byl Jeremy. Sexy lovec čarodějnic mě má holt zaháčkovanou. Jsem moc ráda, že se děj příliš nesoustředil na techtle mechtle hlavních představitelů, že se úplně obešel bez nějaké milostné chvilky, i když bylo všem jasné, že by se oba nějakých těch techtlí rádi zúčastnili. Úplně stačilo, že jsme jakože věděli ... Já jsem byla spokojená. Za mě plný počet! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že Tony Gilroy je hrdý scenárista, protože místo, aby jeho řádky sloužily jako motor akčního filmu pohybu schovaný pod kapotou, snaží se působit veledůležitě a všechno šíleně okecat. Zatímco Greengrass vkusně použil politický Treadstone pouze jako stabilní základ pro motivaci, pohyb a briskní rozhodování svého agenta, Gilroy využívá agenta, resp. postavy obecně pro odhalování svého nijak oslňivého a vlastně poměrně rutinního až fádního příběhu. Bournovského nářezu se tedy dočkáme akorát v poslední půl hodině a i tam je vidět, že Gilroy na Greengrasse nestačí. Akce by zasloužila větší přehlednost, méně chaotický střih - ani choreografie soubojů díky tomu nevynikne. Každopádně o selhání se hovořit nedá. 6/10 ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Kdepak, tohle není Bourneův odkaz, nýbrž Cimrmanův, protože inspirace jeho Hamletem bez Hamleta je tu víc než patrná. Jason totiž taky vzal roha, takže jsou tu všichni zmatení, z rozrušení zobou pilule a pátrají, kam že se poděl. Absence hrdiny předchozích tří filmů je tak ideální příležitostí pro chlapáckého Jeremy Rennera, aby na sebe strhl nejenom krásnou Rachel Weisz (smůla, že mu ty modrý prášky došly), ale i veškerou pozornost .. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Číslo 5 žije a v absťáku se shání po chobotnicích z II.patra.. Dobrý úvod z Aljašky, solidně nasnímaná akce, Renner sympatičtější Damona, přesto to vzhledem k příběhové "náročnosti" klidně mohlo stát úplně mimo Treadstone univerzu i za cenu nevyužití značky s momentálně vysokou tržní hodnotou. Takto se jeví Bourneova spižírna už poněkud vyjedená.. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Asi jako jediný ve svém širokém okolí jsem nešel do kina na nového Bournea, ale na nového Gilroye. Bohužel jsem to dostal přesně naopak. Začínám se obávat, že Michael Clayton byla povedená náhoda, protože tohle je špatně kočírovaná podívaná, která neví, jestli chce být osobním dramatem dvou jedinců před všemocnými chapadly vládní chobotnice, nebo akčním sprintem za svobodou. Ani do jednoho nenakročí ani na minutu, takže od momentu ‚Forrest Gump na drogách‘ se to definitivně zlomí v šedivou nudu. Což bolí o to víc, když si divák uvědomí, že ač si Gilroy načrtl svět téměř neomezených možností, vydá se cestou nejmenšího odporu, tedy směrem okopírovaného schématu, který dějově předchozí tři filmy vyšťaví do jedné dvouhodinovky. Chápu, že Frank Marshall ví, z jaké značky se dají vydolovat prachy, ale propříště ať na plac aspoň nažene úderného dramaturga. Tady neselhal jenom ten Moby. 2 a ½. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (33)

  • Na scénu s vlkmi sa robil konkurz. Boli to vlci z Los Angeles a cvičili ich 6 týždňov. Na zábery od chrbta používali krížených vlkov, pretože praví vlci zle znášali kameru za chrbtom. Jeremy Renner (Aaron Cross) zápasil s atrapami a mechanickým vlkom. (gogo76)

Související novinky

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Další Star Trek má režiséra

Další Star Trek má režiséra

23.12.2014

Sci-fi fenomén Star Trek se v roce 2009 dočkal filmového rebootu. J. J. Abrams (Mission: Impossible III) posléze natočil ještě pokračování nazvané Star Trek: Do temnoty, pak ale vyslyšel volání Síly… (více)

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

16.09.2014

Ještě před pár dny se Paul Greengrass (Kapitán Phillips) zajímal o režii nového filmu s Leonardem DiCapriem a Jonahem Hillem (Vlk z Wall Street). Teď to ale vypadá, že ho spíš čeká návrat k… (více)

Reklama

Reklama