Reklama

Reklama

Jason Bourne se vrátil do New Yorku, ohrožuje celou CIA a ta začíná konat. Ukončuje programy Black Briar a Outcome, do kterého patří i agent Aaron Cross. I on je určen k likvidaci, stejně jako ostatní agenti rozesetí po celém světě, kde služba operuje. Aron je na tréninkové misi na Aljašce, kde se mu podaří před vrahy uniknout. Musí ale vynaložit veškeré úsilí a využít své schopnosti k tomu, aby všemocnou tajnou organizaci překonal. Ocitá se na útěku, je opět sledován nejmodernější technikou a musí kličkovat mezi sprchou smrtících kulek. Cross se poté shledává s doktorkou Shearingovou, u které kdysi podstupoval léčbu jako agent. Té jediné může věřit. Proti nim stojí šéf tajných operací, který má obrovský zájem na likvidaci všech vylepšených agentů. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (961)

Botič 

všechny recenze uživatele

Gilroyův Odkaz posílá sérii kvalitativně zpět za Agenta bez minulosti! Natočit za 125 milionů$ film o pouhých čtyřech super dlouhých scénách - kde se hodně mluví, podivně flashbackuje (aby mohlo dojít k "osudovému" propojení postav a situací) a esa se tahají, jak králíci z klobouku mající podobu sprintujícího záporáka bez mozku - je umění. To vše ve 134 minutovém filmu o agentovi, který se honí za pilulkou, protože ta jediná ho může udržet inteligenčně nad šedými vodami (pod)průměru. Aspoň, že ten Jeremy Renner je řízek! Zbytečný přívěsek k jinak perfektní trilogii. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Tony Gilroy, Dan Gilroy / Based on Bourne series by Robert Ludlum | Hudba: James Newton Howard | Produkcia: Frank Marshall, Patrick Crowley | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Relativity Media, The Kennedy/Marshall Company | Rozpočet: 125 miliónov $ | Tržby: 276,144,750 $ || Esencia predchádzajúcich dielov. Renner by ani nebol zlí, ale príbeh je málo gradujúci, hlavne dupe sám sebe na plášť výborným začiatkom, ktorý následne nevie byť prekonaný. Histerická Weisz mi vadila ešte viac, než obvykle. KeĎ to ale neporovnávam až tak prísne s pôvodnou trilógiou, ešte je to stále nadpriemerná akčná zábava. Ps: Chceme späť Damona! ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Odkaz Jasona, odkaz Greengrasse? Nenechte se vysmát. I přes to, že snímek díky zručné režijní stavbě uteče jedna dvě, nedaří se Gilroyovi zamaskovat fakt, že to nejpoutavější již bylo řečeno před ním. Aaron se snaží (všichni herci jsou skvělí), na svého předchůdce ale nestačí, ani když zabíjí hasicím přístrojem nebo hřebíkem. Nebo obojím dohromady. Plus ty nejlepší a nejmrazivější pasáže filmu se zde odehrají vždy, když je na scéně Rachel Weisz (vyvraždovačka, motorka). Nový Bourne tak není vyloženě akční film, nýbrž bravurně natočené krimi s farmaceutickou zápletkou: hrát tam Clooney s implantovaným posilovačem fyzické síly, spletu si film s Michaelem Claytonem 2. A nebyl bych sám. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zažíváme poměrně zvláštní dobu ve světě filmu. Ani již tak nezáleží jaké očekávání vlastně divák má na další díl určité série, spíše se stalo moderní pohanit jakékoliv pokračování za každou cenu. A tak se recenze začínají plnit větami typu "Nový *** za moc nestojí." atd. Z tohodle mě začíná být upřímně trošku smutno. Protože až skončí jednou hysterie, dejme tomu za 10 let, divák zjistí, pokud bude mít ještě snahu, že to co kdysi tak snadno odpálil odpadem (jednou nebo dvěma hvězdičkami), tak se mu vlastně líbí. A záleží jen na něm zda najde odvahu své hodnocení poupravit. Letos s příchodem Promethea jsem musel poslouchat, jak to za nic nestojí. Terminator Salvation byla opět podle mnohých sračka. Hobbitovy první reakce se nesly v duchu totálního zklamání. Viděl jsem všechny tyto filmy a musím říct, že neměli tito rádoby hodnotitelé samozřejmě pravdu. Stejně tak jako nový Bourne. Jak může mít Bourne Identity 85% kdežto Bourne Legacy 67%? Přitom poslední Bourne není o nic horší než jeho o 10 let starší bráška. Můžu pokračovat. Myslíte, že Prometheus je na stejné kvalitativní úrovni jako 4. díl Vetřelce? Připomenu, že 4. díl děj nikterak závratně neposunul a jednalo se jen o další vesmírnou vyvražďovačku. Může být 3. komediální díl Terminatora lepší než temný Salvation? Odpovědi jsou jasné. Na CSFD ano, bohužel:( Takže k novému Bourneovi napíši jen tolik, že přes nízké hodnocení tady jsem nečekal nic extra. Samozřejmě se potvrdilo, že film je to ryze nadprůměrný. Samozřejmě bráno v daném žánru. Klidně na to koukněte všichni, co máte tuto mytologii rádi. Určitě budete spokojeni. Vy všichni ostatní, kteří dopředu víte, že tady napálíte 2 hvězdy, protože v tom nehraje Damon, se jděte bodnout. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pre bournovskú sériu potrebné asi ako Červený drak pre tú o Hannibalovi Lecterovi. Hviezdne obsadený americký thriller, remeselne dobre zvládnutý. Ale bez výnimočnej súhry zaujímavého hlavného hrdinu, originálneho režijného prístupu a strhujúcej zápletky nemá voči svojim predchodcom šancu. Na to je príliš všedný a ničím sa nelíši od agentských žánroviek nápríklad s Harrisonom Fordom, ktoré sa časom stanú iba fajn výplňou do telky. Greengrassovky žáner ozvláštnili a niekam posunuli. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (33)

  • Filmovanie prebiehalo v kanadskom Calgary, americkom Chicagu a New Yorku, v juhokórejskom Gangnam-Gu a Soule a tiež na Filipínach, predovšetkým v ich hlavnom meste Manilla. (MikaelSVK)

Související novinky

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Další Star Trek má režiséra

Další Star Trek má režiséra

23.12.2014

Sci-fi fenomén Star Trek se v roce 2009 dočkal filmového rebootu. J. J. Abrams (Mission: Impossible III) posléze natočil ještě pokračování nazvané Star Trek: Do temnoty, pak ale vyslyšel volání Síly… (více)

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

16.09.2014

Ještě před pár dny se Paul Greengrass (Kapitán Phillips) zajímal o režii nového filmu s Leonardem DiCapriem a Jonahem Hillem (Vlk z Wall Street). Teď to ale vypadá, že ho spíš čeká návrat k… (více)

Reklama

Reklama