Reklama

Reklama

Jason Bourne se vrátil do New Yorku, ohrožuje celou CIA a ta začíná konat. Ukončuje programy Black Briar a Outcome, do kterého patří i agent Aaron Cross. I on je určen k likvidaci, stejně jako ostatní agenti rozesetí po celém světě, kde služba operuje. Aron je na tréninkové misi na Aljašce, kde se mu podaří před vrahy uniknout. Musí ale vynaložit veškeré úsilí a využít své schopnosti k tomu, aby všemocnou tajnou organizaci překonal. Ocitá se na útěku, je opět sledován nejmodernější technikou a musí kličkovat mezi sprchou smrtících kulek. Cross se poté shledává s doktorkou Shearingovou, u které kdysi podstupoval léčbu jako agent. Té jediné může věřit. Proti nim stojí šéf tajných operací, který má obrovský zájem na likvidaci všech vylepšených agentů. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (961)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jsa opět posednut touhou diverzifikovat, sázím čtvero pentagramů. Ne že bych si z toho zrovna vypustil měchýř (tak většinou čtyřku poznám, pět hvězd značí, že jsem si i chámovody protáhnul), ale v porovnání s tím, jak moc se mi do filmu nechtělo, neboť strach ze zklamání brzdil mé nenechavé stahovací prsty po řadu měsíců, je výsledek výborný. Proto mírně nadsazuji, no. Akční to je, analytická část mozku neřičí permanentně na poplach, klitorisem, abych si z Rennera ublinknul, vybaven nejsem. Bohužel. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JASON BOURNE BYL ŠPIČKA LEDOVCE....“ /// Rozporuplný pocity jako už dlouho ne. Fajn je dlouhatánskej úvod, kdy kecy (chápu, že musej něco vysvětlit) střídaj hory, hory kecy, až to celý přejde do téměř dokonalýho napínavýho akčňáku. Tuny osvětlujících informací – s tím zase takovej problém nemám. Přes všechnu dobrou akci - v létě, v zimě, v autě, na motorce, pěšky…. čovek zjistí, že je to vlastně jen taková hra na honěnou, prošpikovaná supertajnejma kydama, který jsem už možná i někde (někdy) slyšel. Kvůli Rennerovi bych strašně chtěl fláknout 4*. Ale nějak to ze mě nejde. Fakt! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V ,,kolbence“ do mě rvou modrý prášky. 2.) Zajímá mě co se dělo potom, když ty čuráci sejmuli Simona Rosse. 3.) Su zamilovaná(nej) do Jeremy Rennera. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Tony Gilroy, Dan Gilroy / Based on Bourne series by Robert Ludlum | Hudba: James Newton Howard | Produkcia: Frank Marshall, Patrick Crowley | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Relativity Media, The Kennedy/Marshall Company | Rozpočet: 125 miliónov $ | Tržby: 276,144,750 $ || Esencia predchádzajúcich dielov. Renner by ani nebol zlí, ale príbeh je málo gradujúci, hlavne dupe sám sebe na plášť výborným začiatkom, ktorý následne nevie byť prekonaný. Histerická Weisz mi vadila ešte viac, než obvykle. KeĎ to ale neporovnávam až tak prísne s pôvodnou trilógiou, ešte je to stále nadpriemerná akčná zábava. Ps: Chceme späť Damona! ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Velmi sa mi pacila spojitost s predchadzajucimi tromi castami a mal som to stastie ich vidiet len nedavno vsetky tri dohromady, takze som presne vedel, co je to projekt Treadstone alebo Blackbriar, o ktorych mi detajlne povypraval uzivatel Yeosol, ktory ma velmi rad filmy o Bourneovi a vyzna sa v nich. Hudba je velmi podobna, ale Howard sa po Johnovi Powellovi snazil trosku viac vyhnut sa melodii, ktora bola pri Bourneovi a nechal tam skor rytmicku napinavu temu, takze aj tak skvela hudba. Jeremy Renner hra velmi podobnu ulohu stvanca na uteku a je rovnako dobry, ako aj Bourne a divak vie, ze sa z kazdej smrtelnej situacie nejako dostane zivy, aj ked mnohokrat len so stastim a tentokrat ma ako pomoc po ruke krasnu Rachel Weisz, ktora tu taktiez zohra dolezitu ulohu. Finalny zaver nahanacky na motorkach a autach sa mi velmi pacila, pre mna nezabudnutelna scena, ktoru si rad zopakujem a dufam, ze bude dalsie pokracovanie... __________ Jeremy Renner - (Aaron Cross) +++ Rachel Weisz - (Dr. Marta Shearing) +++ Edward Norton - (Eric Byer, USAF) +++ Scott Glenn - (Ezra Kramer) +++ Stacy Keach - (Penzionovaný Adm. Mark Turso, USN) +++ Albert Finney - (Dr. Albert Hirsch) +++ David Strathairn - (Noah Vosen) +++ Joan Allen - (Pamela Landy) +++ Produkcia: Frank Marshall, Patrick Crowley +++ (Videl v kine 15.09.2012) +++ ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Áno, nejedná sa to typickú Bourne-ovku, ... ale to nie je vôbec na škodu. Jeremy Renner pôsobí vo svojej úlohe dôveryhodne a presvedčivo. Ostatné herecké obsadenie tiež hodnotím pozitívne a fakt, že tento Bourne je predsa len viac o rozhovoroch mi ani trochu neprekážal. Je to slušný thriller na konci ktorého je na dnešné pomery neuveriteľne dlhá naháňačka, ... ktorá síce začína dynamicky, ale potom nevie kedy skončiť :)). Bez ohľadu na predchádzajúce diely a predsudkov z očakávania toho istého dostane divák kvalitný thriller, ktorý ma čo ponúknuť ako po hereckej, tak i dejovej a akčnej stránke. OK! Jason Bourne was just the tip of the iceberg. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (33)

  • Ještě před premiérou filmu Matt Damon prohlásil, že jestli se film nebude divákům líbit a propadne, je ochotný se po dohodě se studiem k sérii vrátit a natočit regulerní čtvrtý díl s postavou Jasona Bournea. Bourneův odkaz by byl pak ignorován. (S.W.A.T)
  • Počas záverečnej naháňačky v Manille ukradne agent LARX #3 (Louis Ozawa Changchien) otvorené policajné auto typu Toyota Corolla. O chvíľu na to však stíha ústredné duo v aute Toyota Camry, ktoré je podstatne väčšie. (MikaelSVK)

Související novinky

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Další Star Trek má režiséra

Další Star Trek má režiséra

23.12.2014

Sci-fi fenomén Star Trek se v roce 2009 dočkal filmového rebootu. J. J. Abrams (Mission: Impossible III) posléze natočil ještě pokračování nazvané Star Trek: Do temnoty, pak ale vyslyšel volání Síly… (více)

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

16.09.2014

Ještě před pár dny se Paul Greengrass (Kapitán Phillips) zajímal o režii nového filmu s Leonardem DiCapriem a Jonahem Hillem (Vlk z Wall Street). Teď to ale vypadá, že ho spíš čeká návrat k… (více)

Reklama

Reklama