Reklama

Reklama

Jason Bourne se vrátil do New Yorku, ohrožuje celou CIA a ta začíná konat. Ukončuje programy Black Briar a Outcome, do kterého patří i agent Aaron Cross. I on je určen k likvidaci, stejně jako ostatní agenti rozesetí po celém světě, kde služba operuje. Aron je na tréninkové misi na Aljašce, kde se mu podaří před vrahy uniknout. Musí ale vynaložit veškeré úsilí a využít své schopnosti k tomu, aby všemocnou tajnou organizaci překonal. Ocitá se na útěku, je opět sledován nejmodernější technikou a musí kličkovat mezi sprchou smrtících kulek. Cross se poté shledává s doktorkou Shearingovou, u které kdysi podstupoval léčbu jako agent. Té jediné může věřit. Proti nim stojí šéf tajných operací, který má obrovský zájem na likvidaci všech vylepšených agentů. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (961)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bourneov odkaz bez Bournea, ale stále dobrý a zaujímavý ? No je to tak. Tony Gilroy scenárista predošlých Bournoviek sa tento krát aj posadil na režisérsku stoličku. Čo sa týka samotného filmu a jeho spojitosti s predošlými dielmi, tak je to šikovne vymyslené, dobre do zapadlo a vôbec nevadí, že tu nie je Jason Bourne. Oproti predošlým Borneovkám je tento film ladení viac akčne. Povedal by som, že naj-akčnejšie a to aj s toho dôvodu, že Aaron Cross nemusí skúmať svoju minulosť a tak sa ide rovno do akcie. Aj keď príbeh nie je tak zamotaný a prepracovaný, stále je dosť zaujímavý na pozretie. Herecké obsadenie je perfektné. Jeremy Renner skvelá náhrada a Rachel Weisz ho príjemne dopĺňa. 85% - 4* ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Odkazov na nezabudnuteľného Bourna je vo filme tak akurát, aby sa aj duša nostalgického diváka nasýtila. Dej však musí ísť bez Matta Damona iným smerom a zdá sa, že sa to réžijne celkom vydarilo a ustálo. Nie som fanúšikom Gilroyových striedajúcich sa útržkových sekvencií, ktoré začnú, dajú si pauzu, medzitým ich prestrieda kopa ďalších snímkov a znovu sa objavia. V tomto prípade to však znásobilo zaujímavosť úvodu deja ( in medias res). Bourne legacy je akciou nabitý thriller, ktorý uspokojí po stránke hereckej aj dejovej a ponúkne správnu dávku dynamiky a akčnej zábavy. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Tony Gilroy, Dan Gilroy / Based on Bourne series by Robert Ludlum | Hudba: James Newton Howard | Produkcia: Frank Marshall, Patrick Crowley | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Relativity Media, The Kennedy/Marshall Company | Rozpočet: 125 miliónov $ | Tržby: 276,144,750 $ || Esencia predchádzajúcich dielov. Renner by ani nebol zlí, ale príbeh je málo gradujúci, hlavne dupe sám sebe na plášť výborným začiatkom, ktorý následne nevie byť prekonaný. Histerická Weisz mi vadila ešte viac, než obvykle. KeĎ to ale neporovnávam až tak prísne s pôvodnou trilógiou, ešte je to stále nadpriemerná akčná zábava. Ps: Chceme späť Damona! ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Gilroyův Odkaz posílá sérii kvalitativně zpět za Agenta bez minulosti! Natočit za 125 milionů$ film o pouhých čtyřech super dlouhých scénách - kde se hodně mluví, podivně flashbackuje (aby mohlo dojít k "osudovému" propojení postav a situací) a esa se tahají, jak králíci z klobouku mající podobu sprintujícího záporáka bez mozku - je umění. To vše ve 134 minutovém filmu o agentovi, který se honí za pilulkou, protože ta jediná ho může udržet inteligenčně nad šedými vodami (pod)průměru. Aspoň, že ten Jeremy Renner je řízek! Zbytečný přívěsek k jinak perfektní trilogii. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Třetí nejlepší/nejhorší z dosavadních pěti bourneovek. Nejvíce jí podráží nohy těžkopádný rozjezd, což se napraví až spárováním ústředního dua; respektive prostorem pro vynikající Rachel Weisz, která si to od znepokojivé scény v laboratoři krade pro sebe. Neexistující závěr sice ničemu nepřidá, ale i tak spíše navnadí než znechutí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (33)

  • Scéna naháňačky, kde sa Aaron (Jeremy Renner) s Martou (Rachel Weisz) spustí motorkou po zábradlí, bola točená veľmi bezpečne, kompletne na závesných lanách. Urobiť to bez nich síce bolo možné, ale nie so spolujazdcom. To bolo a je podľa viacerých odborníkov takmer nemožné. (gogo76)
  • Ve filmu zazněla stejně jako ve zbylých 3 dílech filmové série skladba "Extreme Ways" skladatele Mobyho. (Xgeno)

Související novinky

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Další Star Trek má režiséra

Další Star Trek má režiséra

23.12.2014

Sci-fi fenomén Star Trek se v roce 2009 dočkal filmového rebootu. J. J. Abrams (Mission: Impossible III) posléze natočil ještě pokračování nazvané Star Trek: Do temnoty, pak ale vyslyšel volání Síly… (více)

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

16.09.2014

Ještě před pár dny se Paul Greengrass (Kapitán Phillips) zajímal o režii nového filmu s Leonardem DiCapriem a Jonahem Hillem (Vlk z Wall Street). Teď to ale vypadá, že ho spíš čeká návrat k… (více)

Reklama

Reklama