Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Absolútne štandartne natočený skutočný príbeh o boji sestry za oslobodenie jej brata z vazenia, odsúdeného na doživotie. Pokiaľ ste už niečo podobné videli (to snáď každý), tak presne viete, čo vás čaká. Takže je to o silných hereckých výkonoch, netlačí sa silou mocou na divákové emócie a ten nemá byť prečo sklamaný, ale vo vačšine prípadov ani nadšený. Takže len povrchne doplním, že Swank čas už trochu ubral na jej kontroverznej kráse a naopak Minnie Driver je rokmi stále viac sexi. Celé je to taký malý prehľad toho, ako niektoré známe tváre vyzerajú aj vďaka civilnému poňatiu svojich postáv staro. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film táhne nahoru především duo skvělých, přesto hodně podceňovaných herců Hillary Swank a Sam Rockwell. Rockwell je neprávem odsouzen na doživotí a jeho sestra udělá vše proto, aby jej dostala ven. Námětově to sice není až tak originální a napínavé soudní bitvy zde chybí, spíše je film o hledání důkazů a sourozenecké lásce, ale ve finále na mě hodně fungovaly emoce a díky hercům se na film fajn kouká. Slušné. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7/10. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jasné 4 hvězdičky. Moc pěkný film o bojovné sestřičce, která za každou cenu chce dostat svého nevinného brášku na svobodu. Zážitek z filmu je o to silnější, že se tento příběh skutečně stal. Paradoxem ale je, že ve skutečnosti se bratr Kenneth pár měsíců po propuštění nešťastnou náhodou zabil (jak se praví v zajímavostech). 78% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

True stroy, která je zajímavá, ale hlavně ze začátku je zdlouhavá. Je jasné, že se mluví o oscarech, protože tohle je přesně druh filmu, za které se dávají. Mě se Hilary nelíbí a mam s ní problém v každém filmu a ani Sam Rockwell mi nepřišel nějak extra super, ale uvidíme kolik sošek sezbírají. Nicméně za podívání to stojí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Malá komorná dráma s prehľadom a takmer zaručene chytí za srdce. Film je natočený podľa skutočnej udalosti a H. Swank už tradične zo seba dáva maximum. Príbeh ženy, ktorá v neúprosnej snahe pomôcť nevinnému bratovi prichádza takmer o všetko, získava na sile každou minútou. Obetovala veľa, takmer to dokázala, ale ani to na prepustenie nestačí. Čo svedectvá všetkých, ktorí jej brata z donútenia či nechtiac poslali za mreže? Kto podpíše svedectvo o tom, že pred dlhými rokmi klamal a riskuje basu za krivú výpoveď? Zázračná metóda menom DNA bola doslova revolučná a od jej uvedenia do praxe sa v mnohých nanovo otvorených procesoch dokázala nevina. Popri excelentnej H. Swank, zažiari aj S. Rockwell a prekvapí trochu zostarnutá, ale veľmi dobre obsadená J. Lewis v roli alkoholičky s nekompletným chrupom, ktorej to na počudovanie celkom myslí...Emocionálne silný príbeh, ktorý zaručene dojme a sklame iba minimum divákov. 80%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Do kín bol film distribuovaný pod krycím menom Busted. (MikaelSVK)
  • Pravý vrah Katherin Reitz Brow nebyl dosud dopaden. (Anetik)
  • Betty Waters o filmu řekla: "Ten film je tak pravdivý. Ne každá scéna se ve skutečnosti odehrála, ale všechny ty emoce ano." (hellstruck)

Reklama

Reklama