Reklama

Reklama

VOD (1)

Jonah býval vojákem Konfederace. Život mu poté, co málem zemřel, zachránili Indiáni a nyní je po celém Divokém západě znám jako lovec hlav. S pistolí to umí a na tváři má vypálený znak se svými iniciálami. Kvůli násilné minulosti však zůstal ponořen do světa mýtů a legend. Od americké armády dostane nabídku − výměnou za svobodu musí najít a zneškodnit nebezpečného zločince Quentina Turnbulla. Ten shromažďuje armádu a připravuje se na rozpoutání opravdového pekla. Právě on je Jonahův nejstarší nepřítel, který nepřestane, dokud ho nedostane mrtvého. (TV Nova)

(více)

Recenze (533)

verbal 

všechny recenze uživatele

Šestákový Jonáš je katalogový drsoň s rozkošným ďolíčkem ve tváři! Sežrat tohohle Jonáše velryba, nafiletuje ji zevnitř na rybí prsty, než by jste řekli Kapitán Iglo. Nenáročný "zápaďák", který rozhodně není tak špatný, jak se tu o něm tvrdí! Má pouze jednu výraznou vadu, paní Liškovou! Thalia opět patrně přeblafla dalšího režiséra, aby ji nechal násilně zapózovat před kamerou. Bergman to sice těsně není, ale jako výtečný doplněk k base lahváčů na romantické sobotní odpoledne svůj účel určitě splní. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo půdně být kraví lejno, ale bůh si to na poslední chvíli rozmyslel a je to film. Jedna hvězdička za Meganičku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jonáš Hex dokáže hovoriť s mŕtvymi, takže si môže dovoliť ono známe "najprv strieľa, až potom sa pýta". Ako každý, aj ja by som chcel vidieť, ako by to natočili Neveldine & Taylor. Z ich scenára zvýšilo zopár slušných hlášok, ktoré Brolin (do úlohy pasuje perfektne) cedí spolu s whisky cez vypálenú dieru v ksichte. Inak nezostal kameň na kameni, scenár sa evidentne prepisoval počas natáčania (a počas dotáčok, ktoré do deja nasilu napchali Megan Fox), a potom sa ešte divoko strihalo, aby to celé dávalo aký-taký zmysel. Nakoniec nedáva. Ale čo na tom, aj tak to nemá žiadnu atmosféru a z plátna striekajú pestré farbičky - pravdaže, okrem červenej. Tá by tomu aspoň dodala šťavu, scény so sekerou a lodnou vrtuľou by boli v R-ku naozaj výživné. Suma sumárum, Jonah Hex je film, ktorý aj napriek mizerným 71 minútam (bez záverečných titulkov) stihne vo finálnej tretine nudiť. Brolin si dá koncom roka westernový reparát, isto dopadne lepšie. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dokud Brolin suše hláškuje, říkáte si, že to bude jeden z těch kousků, který svou pitomostí pokukuje po genialitě. Jenže podvyživený scénář dvojice ‚N&T‘ začne po půlhodině vršit vatu a zoufalý Hayward musí opakovat některé scény natřikrát, aby došel aspoň k minimální metráži. Předpokládaný výsledek z traileru se (bohužel?) naplnil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První,co mě na filmu překvapilo byl producent. Producentem je totiž Joey z Přátel a já o něm konečně po pěti letech něco slyšel. Chyt se ale filmu, který na první pohle vypadá dobře, ale ve výsledku se na něj kouká hrozně špatně. Akce je solidní, pořád tam všecko bouchá, ale ve výsledku je to ptákovina a já ptákoviny nerad hodnotím pozitivně. Snad jenom v případě, kdy herci budou stát za to. Každý tu tak vychvaluje třeba Johna Malkoviche, kterýho já osobně nemusím ale naprosto tomu rozumím. Hraje dobře, vytknout mu to nemůžu. Nejvíc mě ale fascinuje postava Megan Fox. Příjde, chová se jak kdyby byla z jinýho světa, ukáže svoje tělo a pak už se neukáže. Skoro to vypadá, jako kdyby jí texty napsal umyvač záchodů ze štábu, jinak si to nedokážu vysvětlit. Ve výsledku je film Jonah Hex bláznivou ptákovinou, která určitě pobaví, ale jenom ve chvílích, kdy se zábava spojí s akcí...druhá pulka filmu mě spíš uspávala a měl jsem problém vůbec tu akci vidět: Naštěstí mě ale tuna vybuchující směsi pokaždé probudila...ale jinak bych u toho filmu asi chcíp. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $47miliónovTržby USA $10,547,117Tržby Celosvetovo $10,903,312Tržby za predaj DVD v USA $4,283,298 //počet predaných kusov 252,107║ Sakramentsky spackaný celý projekt, nudný dej, 3/4 akcie sa odohráva v tme takže skoro nič nevidieť a obsadenie vyjde akurát na zmar, strašné fiasko. /15%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Většina diváků a všichni kritici nadávali na Wild Wild West a přitom autoři Jonaha Hexe si o jeho kvalitách/zajímavosti mohou nechat zdát. Toužil jsem o troše steampunku říznutého westernem a mysteriózní rovinou, ale dostal jsem nudnou komiksovou adaptaci, která se plácá ve svých(omlouvám se dámám) zvratkách. Josh Brolin na vše nestačí a Megan Fox neukázala ani větší kus svého těla, kde to jsme? V digitální pohádce složené z několik vrstev, které mají představovat promyšlenou strukturu? Vždyť samotná rovina pomsty, vyobrazenou jako fiktivní souboj na rudém písku je naprosto zbytečná. Stejně jako snaha potěšit fanoušky komiksu miniguny na koni... Krásná ukázka zahozené příležitosti, jak aspoň minimálně pobavit. PS: fakt, že jedna loď pojme 10 továren a ještě dokáže plout mě rozesmál:) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Když tam kosí debily bouchačkama na dynamity je to fakt dobrý. Taktéž je fakt dobrej Michael Fassbender, jako šílenej potetovanej anglán. Ale jinak je to fakt strašná blbost. Irirtovali mne ty promluvy s mrtvolama a finální bitka, která se nejspíš odehrává i ve "světě mrtvých" (kterej je symbolizovanej červeným kamerovým filtrem) je fakt debilní. A Megan Fox předvede hovno. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

....nestal jsem se nesmrtelným, jen mi zůstalo prokletí vědět, co je na druhý straně. Mluvit s mrtvými není přirozené. Občas jsou ale jediní, kteří vám ukáží cestu ..... Drsné hlášky, pořád se něco děje, dobrej zvuk a celkem zajímavý obrázky. Tak proč film od DC COMICS není suprovej? Chyběj mu koule! V rolích Hexe a Turnbulla by mohl být kdokoliv a filmu by to neuškodilo. Místo na charisma se hraje na parádu (dvouhlavňovej kulomet na koni), efektní zvuk (hlavně hudba) a tajemnej příběh o dvouch chlápcích, kteří vraždí, aby se jim ulevilo. A tak i já, kterýho tyhle hrátky povětšinou baví, říkám, že ta podívaná není moc záživná. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím, proč je lepší hned zabít taky člověka, kterýmu zapálím dům i s rodinou. 2.) Nevím, na co se nesmím zeptat J.Hexe. 3.) Stojí mi (za to vidět M.Fox jako prostitutku). 4.) Na slovo ,,POMSTA“ odpovídám ,, TO JSEM JÁ!“ PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne Víte, že? Příznivce tvrdé muziky potěší, že hudbu kromě M. Beltrami obstarala skupina MASTODON. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marco Beltrami: 1. Death March ,2. Clayton Boys ,3. Indian Theme ,4. Train Assault ,5. Death March (Alternate Version) ,6. Clayton Boys (Alternate Version) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Grázl bez morálky, nesympatická prostitutka a senilní záporák. Z velmi slibného akčního westernu se vyklubala nesledovatelná nuda a možná nejzkratkovitější film, co jsem kdy viděl, kde nelogické jednání postav nebo efektní prostřihy i v pomalých pasážích jsou tím nejmenším zlem. Vrány jako deus ex machina nebo atomové kuličky na divokém západě už jsou ale jiný kalibr. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Komiks nie je zlý (v češtine vyšiel jeden diel rok pred premiérou filmu a neskôr sa postava objavila v sérii All Star Western), každopádne film príliš nevyšiel. Western nie je môj najobľúbenejší žáner a John Malkovich je herec, ktorého výber rolí je od roku 1998 značne diskutabilný. Jonah Hex bol od samého začiatku podozrivý projekt. Prehnane veľký rozpočet investovaný do čudného fantasy (?) westernu s kvalitným, ale masovo nepopulárnym Brolinom, výmena režisérov, masívne pretáčky atď. Poznáte to. Výsledok tomu odpovedá. Najlepší je úvod s koňom, ktorý má k sedlu primontované guľomety, no akonáhle sa začne dej, dialógy, či nedajbože zápletka, je to v podstate až príšerné, chaoticky zostrihané a Brolin nemá šancu. Hlášky, ktoré mu napísali, sú miestami až úsmevne silácke a maska, ktorú mu nalepili na tvár, hnusná (čo je alarmujúce, nakoľko id eo hlavný poznávací znak danej postavy). Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle jsem se fakt tesil a nijak me to nezklamalo. Vcelku drsnej akcni western z lehce hororovou atmosferou totiz slape na vybornou a fakt bych necekal, ze ze sebe neco takovyho vypoti reziser infantilniho Hortona. Nicmene ale je fakt, ze pribeh neni buhvijakej, jednoducha cesta za pomstou je zbytecne ozvlastnovana linii o zbrani, ale ani s tim to neni nic buhvijak propracovanyho, takze je jen dobre, ze ma film jen ubohejch 80 minut, protoze takle tu neni moc prostoru pro hluchy mista, neustale nejaka vybusna akce, do toho drsnackej Brolin hazejici jednu hlasku za druhou, skoda jen, ze kuli jeho spaleny hube musi sislat. Zaporak v podani Malkoviche je taky vice nez slusnej, jen ta Fox je tu v podstate k nicemu. Co se tyce vizualni stranky, ta taky neni vubec spatna, Hayward vi, kam soupnout cool zaber, navic podporenej drsnou hudbou, takze je uplne jedno, ze mu obcas ulitne nejakej trik. Proste ja jsem spokojenej, jasne, mohlo to bejt i drsnejsi, pred kazdym potencialne brutalnejsim zaberem kamera uhne, ale i tak to je svizna a drsna jizda, takze ja se tech 80 minut perfektne bavil. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Film který je prý špatný, ale udělal mi radost. Hláškující, znetvořený a lehce nadpřirozený drsňák Jonah Hex (Josh Brolin!), lovící gaunery a prahnoucí po pomstě za upálení své rodiny? Malkovich a Fassbender jako záporáčtí kumpáni pod rebelskou vlajkou, pachtící se po ultimátní výbušnině? Amerika nedlouho po devastující občanské válce? Exkluzivní soundtrack od Mastodon? Scénář: Neveldine & Taylor? Tohle prostě nemohla nebýt zábava, ani kdyby se někdo fakt snažil. A i když to nedopadlo úplně na max... no nehledejte na tom zbytečný mouchy a bavte se. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Solidní. Sice jsem nevěděl do čeho jdu, výsledek mě nijak nezklamal. Jedná se o druhořadou akční-westernovku ve sci-fi stylu, která je první 2/3 filmu na solidní 4*. Jonah je cool, triky jsou dobré, atmosféra zajímavá, pouze konec to zkazil. 63% 04.10. 2010 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti jaderným westernům, neprůstřelným hrdinům ani pokecům živého s mrtvými. A navíc bych chtěl umět Turnbullův parádní trik - vytáhnout z trenclí Megan Fox, když mu jde oživot. On je to jinak celkem průměrný kousek, u kterého jsem nepobral pouze to, že mě chtěl někdo poněkud trapně oblafnout tím, že hlavní padouch zemřel ještě před úvodními titulky a na takové špeky mne už dlouho skákat nebaví. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tak tohle zabolelo. Veskrze špatný snímek, ve kterém nefunguje nic od interakce postav po navození atmosféry. Vezměte si Solomona Kanea, vyždímejte z něj vše jen trochu dobré, dejte mu do ruky pušku a máte Hexe. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi stylový a nečekaně někompromisní comicsově stylizovaný western. Brolin je tahoun, Megan Fox sice pořád neumí hrát, s vosím pasem a bouchačkou v ruce se ale najednou stává regulérní akční hvězdou a díky bohu má tak akorát prostoru, aby nezačala lézt na nervy. Vizuál je výborný (a lehce kýčovitá barevná stylizace v jistých momentech vůbec nevadí) a akce velmi solidní. Škoda jen, že se film v jistý moment zcela náhle zvrtne ve finále, které zcela náhle skončí. Tomu filmu by vážně prospělo tak 20 minut navíc. Očekávaný průser a zklamání se ale nekoná ani omylem. Jonah Hex je až překvapivě fajn... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Muselo by to byť veľmi dobre natočené, aby nás bavil osud a cesta Jonaha Hexa (s podobou zmutovaného prasaťa). V tomto prípade sa tak však nestalo a film je natočený hrozne. Nejakých úvodných 20 minút je pozerateľných, no potom sa to už trpelo veľmi ťažko. Diviak Hex je nezaujímavý hrdina a určite by sa mu nikto z nás nechcel podobať keď budeme veľkí, Megan Fox nie je vôbec pekná v tomto filme a absolutne nechápem ten rozruch okolo jej krásy vo svete a šušlajúci záporák Malkovich je smiešny. Film je zlým vtipom a maximálnym nepodarkom. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Připomnělo mi to Wild wild west a to asi neni zrovna nejlepší vizitka. Místo aby se film jednoduše zaměřil na drsňáka v hlavní roli, zvolil temnou atmosféru a prostředí, drsnej příběh o pomstě a nahromadil spoustu mrtvol a hlášek, tak je tu otřepanej příběh s vynálezem super ničivý zbraně, v podstatě takový upgradovaný dělo, do toho žádná atmosféra, téměř žádná drsná hláška a Josh Brolin s upečenou držkou, která rozhodně neni tak drsná, jak se asi zamýšlel, když si s ní Brolin akorát slintá na triko. Navíc triky taky celkem nic moc a Megan Fox více méně zbytečná a westernový šaty jí rozhodně moc neseknou. Čekal jsem rozhodně víc. ()

Související novinky

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Brolin láká Burtona do zvonice

Brolin láká Burtona do zvonice

02.03.2011

Zdá se, že Joshe Brolina během natáčení Jonaha Hexe bavilo sedět několik hodin před každou klapkou v maskérně. Z pozice producenta totiž připravuje pro studio Warner Bros. novou adaptaci klasiky… (více)

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

28.12.2009

Western True Grit, který bude v podání Ethana a Joela Coenových mnohem drsnější adaptací románu Charlese Portise než oscarová verze s Johnem Waynem z roku 1969, se působivě zalidňuje. Už víme, že… (více)

Reklama

Reklama