Reklama

Reklama

VOD (1)

Jonah býval vojákem Konfederace. Život mu poté, co málem zemřel, zachránili Indiáni a nyní je po celém Divokém západě znám jako lovec hlav. S pistolí to umí a na tváři má vypálený znak se svými iniciálami. Kvůli násilné minulosti však zůstal ponořen do světa mýtů a legend. Od americké armády dostane nabídku − výměnou za svobodu musí najít a zneškodnit nebezpečného zločince Quentina Turnbulla. Ten shromažďuje armádu a připravuje se na rozpoutání opravdového pekla. Právě on je Jonahův nejstarší nepřítel, který nepřestane, dokud ho nedostane mrtvého. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (533)

kingik 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto zábavné comicsové osvěžení v divokém westernovém tempu a stylu. Dvojka scenáristů Neveldine/Taylor je natolik správně bláznivá a zároveň originální, že se to muselo odrazit ve výsledku této comicsové adaptace s hvězdným obsazením. Josh Brolin, John Malkovich, Michael Fassbender, Wes Bentley, Aidan Quinn a hlavně božská Megan Fox, jsou sami o sobě zárukou kvality. Příběh muže lovícího gaunery a bažícího po pomstě jménem Jonah Hex, který za zradu svého pluku draze zaplatil nejen doživotně ocejchovanou a znetvořenou tváří, ale především tím, že mu zloduch John Malkovich před očima upálil celou rodinu, je hlavně zajímavý, jak nese typické prvky výrazné comicsové stylizace, jak je téměř v každém záběru vynalézavý (například úvodní klasická znělka loga WBP je ve stylu country) a jak umně si pohrává s nadpřirozenem. Nemusím snad zdůrazňovat, že postavy jsou také typicky comicsové a film má méně dialogů a hodně akce. Vypadá to, že Josh Brolin si svou mírně temnou a hláškující postavu užíval, a aby taky ne, když mu tvůrci přihráli za partnerku Megan Fox, ale té už jsme si tolik neužili, a kdyby této dvojce dali tvůrci větší prostor, tak si myslím, že by jejich spojení před kamerou skvěle fungovalo, ale takto jejich setkání působí dost nuceně. Film má neobvykle skromnou stopáž a vzhledem k tomu, že hned od úvodu nasadí vysoké tempo, tak také velmi rychle uběhne. Nuda prostě nehrozí. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Film který je prý špatný, ale udělal mi radost. Hláškující, znetvořený a lehce nadpřirozený drsňák Jonah Hex (Josh Brolin!), lovící gaunery a prahnoucí po pomstě za upálení své rodiny? Malkovich a Fassbender jako záporáčtí kumpáni pod rebelskou vlajkou, pachtící se po ultimátní výbušnině? Amerika nedlouho po devastující občanské válce? Exkluzivní soundtrack od Mastodon? Scénář: Neveldine & Taylor? Tohle prostě nemohla nebýt zábava, ani kdyby se někdo fakt snažil. A i když to nedopadlo úplně na max... no nehledejte na tom zbytečný mouchy a bavte se. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ach ach ouvej. Důvod proč jsem se rozhoupal ke zkouknutí tohoto filmu byla především Megan Fox, abych si ji mohl užít i jinde než v Transformerech. Jestli v tomhle filmu byla na plátně 15 minut, tak to bylo hodně. Celý film je nadupadný akcí, ale jediná momentka, která stojí za zmínku bylo přepadení vlaku. Zbytek filmu je ve stylu: ,,škaredě se na mě podíváš a zemřeš". Hlášky jsou, ale časem dojdou a hlavní hrdina nemá strach to slovy:,,Nevím co vtipného ti odpovědět." přiznat. Děj je zde takový ten absurdní:,,zabil jsi mi rodinu, teď jdu po tobě" a ubíhá docela svižně. Film v mých očích začal asi na * * * a klesal a klesal a klesal až na * * pod které nehodlám jít. Avšak vyloženě uražený se filmem necítím. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě asi zklamala stylizace, která zůstává ve všech směrech na začátku cesty a tím víc irituje, že slibuje a nenaplní. V okamžiku odchodu Fassbendera jsem si říkala, že už bych mohla přestat koukat, a klidně jsem mohla, protože bych o nic nepřišla. U některých scén jsem nechápala, jaký mají nést význam, a o těch jedněch prsou jsem si říkala, že bych je oželela. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Komiks nie je zlý (v češtine vyšiel jeden diel rok pred premiérou filmu a neskôr sa postava objavila v sérii All Star Western), každopádne film príliš nevyšiel. Western nie je môj najobľúbenejší žáner a John Malkovich je herec, ktorého výber rolí je od roku 1998 značne diskutabilný. Jonah Hex bol od samého začiatku podozrivý projekt. Prehnane veľký rozpočet investovaný do čudného fantasy (?) westernu s kvalitným, ale masovo nepopulárnym Brolinom, výmena režisérov, masívne pretáčky atď. Poznáte to. Výsledok tomu odpovedá. Najlepší je úvod s koňom, ktorý má k sedlu primontované guľomety, no akonáhle sa začne dej, dialógy, či nedajbože zápletka, je to v podstate až príšerné, chaoticky zostrihané a Brolin nemá šancu. Hlášky, ktoré mu napísali, sú miestami až úsmevne silácke a maska, ktorú mu nalepili na tvár, hnusná (čo je alarmujúce, nakoľko id eo hlavný poznávací znak danej postavy). Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (15)

  • Josh Brolin a John Malkovich sa nemohli s maskami spálenín na tvári počas natáčania ani poriadne najesť. (vander19)
  • Michael Fassbender se v chování své postavy inspiroval v jiném psychopatovi – Alexovi z Mechanického pomeranče a v postavě Riddler z batmanovského univerza. (HellFire)
  • John Powell se podílel, spolu s rokovou kapelou Mastodon, na hudebním podkresu. V důsledku přetáček a zdržení natáčení však byl nucen od spolupráce odstoupit. Nahradil jej Marco Beltrami. Zpěvák a kytarista kapely Mastodon si poté ve filmu zahraje jednoho z vojáků na vagóně. (HellFire)

Související novinky

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Brolin láká Burtona do zvonice

Brolin láká Burtona do zvonice

02.03.2011

Zdá se, že Joshe Brolina během natáčení Jonaha Hexe bavilo sedět několik hodin před každou klapkou v maskérně. Z pozice producenta totiž připravuje pro studio Warner Bros. novou adaptaci klasiky… (více)

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

28.12.2009

Western True Grit, který bude v podání Ethana a Joela Coenových mnohem drsnější adaptací románu Charlese Portise než oscarová verze s Johnem Waynem z roku 1969, se působivě zalidňuje. Už víme, že… (více)

Reklama

Reklama