Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem Od soumraku do úsvitu pěkně po norsku, ale očekávání se nenaplnilo. Začátek filmu je tuctový až hanba, parta mediků a jejich kočiček jede trávit prázdiny na opuštěnou horskou chatu do bílé norské zasněžené pustiny v horách. Tam se po příjezdu klasicky paří a nezadaní pokukují po protějšcích vhodných k páření (mlsnějším prozradím, že k jednomu dojde v kadibudce). Kromě pár lekaček za mrazivých nocí, kdy osazenstvo čas od času musí vylézt z vyhřáté chaty do nedalekého prkenného domečku s kulatou dírou v sedátku se nic moc neděje. Samozřejmě ta mrazivá noc, zima a křupající sníh za okny od číchsi kroků měla jakýsi potenciál k bání se, ale to už tu bylo tolikrát.... Film trochu obzvlášní noční návštěva domorodce a jeho vyprávění o jednotce SS Einzatsgruppe. Ta v konci války rozpoutala mezi místním obyvatelstvem skutečné peklo. Mučilo se, vraždilo a znásilňovalo o sto šest. Lid pak vzal do rukou co bylo po chalupách a se srpy, kladivy atd.. zahnal Němčoury do hor, kde podle legendy všichni pomrzli..... Pak se film přelije s hektolitry krve do jakési parodie na slasher snímky a vůbec všechny ty teenage horory, kde osamělé partičky v lesích a chalupách postupně kdosi vybíjí. Zde je to umrzlá jednotka SS zombíků. Divák by zprvu myslel, že je k zabíjení žene hlad, ale v závěru se dozvíme, že to hladem nebylo. Pobavila mne disciplinovanost vojáků ovšem v rámci zombícké tuposti. Stále poslouchali velitele! Němci každým coulem i když pravda ohnilí a zmrzlí. No jak to celé ohodnotit? Když řeknu odpočinková vyvražďovačka - bude to znít blbě, ale tak to je. Napětí skoro nula, legrace také nic moc, celkově moc nechápu co chtěl básník Tommy Wirkola touto nazi-horor-parodií říci. U mne je to jen za dvě lepenky Scotch 3M :-) a to ještě s ukousnutýma ušima. * * ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Poetika červené a bílé dostává nový rozměr aneb estetika krve ve vtipně pojatém béčku. (Té větě sám nerozumím, ale ozvala se potřeba komentovat). HUDBA: Christin Wibe - originální hudby moc neuslyšíte, ale rozřezávání zombíků za zvuku norského metalu je cool. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

JO! Norové teď diktujou a po dobrém FRITT VILT 2 přišli s něčím ještě lepším. A je to vážně paráda. O tom, jak parta přátel vyrazí pobýt na chatu v horách, ale dostanou se do pořádných hoven. Zkříží totiž cestu (sněhovou stopu) pohlednému plukovníku Herzogovi a jeho jednotce NÁCKOVSKÝCH ZOMBIES! Yeah! Tyhle zmrdi z druhý světový jsou docela draví, navíc jdou po dukátech pomalu stejně zarputile jak LEPRECHAUN. To by bylo stručně k ději. Ale nečekejte hned hodinu a čtvrt těhle hovad, musíte si na ně chvilku počkat. Bezmála půlka filmu totiž není odvázaný masakr na sněhu, ale sledujeme partu mladistvých a jejich počínání na chatce. Tváří se to teda spíš jako nějaký seriózní slasher, malinko (a určitě naschvál) odkazující na EVIL DEAD. Ale vůbec nevadí, není to totiž nuda! Navíc tak podle mě ještě líp vyzní ona závěrečná půlhodinka - která je prostě k sežrání a skvěle to k ní vygraduje. Hotová dvou-a-půltá světová:) Sníh&krev, střeva, náckové, motorovka, kulomet na skútru, končetiny, zdařilý humor. Není to ale nějaký ztřeštěný B, i přes skvělou směsici všech těch B přísad (kde chybí snad jen kozy), což mi přijde samo o sobě chvályhodné. Není to přehnaný. Jinak provedení gore efektů super. No.. škoda jen toho názvu, zasloužilo si to něco výraznějšího než zrovna DEAD SNOW (to už lepší by bylo zpřeházet to na 'Snow Of The Dead'). Nevadí. Výborný, doslova spásný počin, sem s dalším takovým! (screeny) ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, uvědomuju si, že ani v rámci svého žánru ani v rámci kinematografie jako celku Mrtvý sníh nějaké pomyslné dno nepředstavuje. Na druhou stranu moje komentáře nikdy nebyly objektivní a jednoduše vyjadřovaly subjektivní pocit ze zhlédnutého. A subjektivně můžu říct, že jsem ztratil 3/4 hodiny svého života - komu by přišlo divné, že se dá ztratit tolik času zhlédnutím filmu, který má dvojnásobnou stopáž, prozradím, že jsem některé pasáže z čistého zoufalství projížděl rychloposuvem. I v rámci toho, oč Tommy Wirkola usiluje, ten film nefunguje a vyvolává spíš nudu a pocit promarněné šance. A to nemluvím o tom, že se úplně míjím s jeho představou o humoru a zábavě. Práce s kamerou je na pár facek a scénárista by si zasloužil dlouhodobý pobyt někde v trestanecké kolonii, kde by měl v přestávkách mezi prací v kamenolomu a spánkem čas pilovat ty nejzákladnější prvky svého řemesla. Celkový dojem: 10 %. Mrtvý sníh mě ujistil v tom, že s Tommy Wirkolou se budu dál už jen důsledně míjet. Může vypilovat řemeslo, ale filmové vidění máme každý úplně jinde. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když ti dva retardi chvíli pobíhali společně, myslím toho brejlatého a divného, tak to byla celkem bžunda. Zbytek filmu je hrozná blbost. Po hororové stránce obrovské nic. Po té komediální to ušlo. Bohužel, vtípků nebylo mnoho. Za zmínku stojí třeba kakající tlustý, ošklivý a hrozně blbý pán, který si vytře v kadibudce čokověneček načež dorazí zřejmě nejpěknější ze zúčastněných hereček a zbytek čokolády, ať to zní slušněji, mu z prstů slíže. V podobném duchu se fórky nesou, což je zároveň to jediné pěkné, co film nabízí. Jinak je až neuvěřitelně prázdný, v podstatě těsně po zhlédnutí už ani nevím, čím byl naplněn. Čekal jsem po všech stránkách lepší zážitek. Obsah nezněl vůbec špatně. Úplnou sračkou si to nazvat netroufám, ale blíží se jí to. Bohužel mám staženo i pokračování, takže mě čeká ještě jeden ošklivý večer. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel na Altě ve Finnmarku a na Malselvu v Tromsu v Norsku. (rafix)
  • Režisér filmu, Tommy Wirkola, si ve filmu zahrál malou roli. Jednu ze zombie. (ČSFD)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama