Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľmi amatérsky pôsobiaca prehliadka hororových klišé. Tvorcovia to vedia a snažia sa o "vreskotovský" nadhľad, ale vôbec im to nejde, chýbajú im nápady aj vtip. Navyše prechody medzi hororom a komédiou sa musia vedieť... a tu sú nezvládnuté. Prvá takmer hodina je tak aj napriek občasnému záchvevu napätia pomerne veľká nuda. Potom vypuknú jatky so solídnymi gore efektami, ale to už film nezachráni. Áno, k zombie filmom ten dojem "na kolene urobeného home videa" patrí, takisto ako odkazy a narážky, ale to, že hojne strieka kukuričný sirup a jeden z hrdinov nosí tričko Braindead, mi v tomto prípade nestačí. 5/10 ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Az do padesate minuty jde o celkem nudny film o skupine vysokoskolaku, kteri se ubytovali v horske chate a sem tam kolem probehl tajemny starec nebo mrtvy nacista. Ale potom konecne prijde to, na co jsem se tak tesil. Tlupy zombii se vyhrabavaji ze snehu, zijici se musi poradne snazit, aby zijicimi zustali a film zacina srset vtipem i zdravou porci nechutnosti... a vydrzi to az do konce. Ten nastup mel byt drive, pak bych rad dal o hvezdicku vic. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kráľom zombie horroru je americký režisér George Andrew Romero. On je zárukou kvality. Občas sa však i iným tvorcom podarí zabodovať v tomto horrorovom subžánri. Nedávno ma napríklad velice potešili nórski filmári, keď natočili výborný snímok "Mŕtvy sneh". Víkendový výlet partie mladých ľudí na odľahlú horskú chatu sa zmení na boj o holý život. Zaútočia na nich oživlé mŕtvoly. Hustá atmosféra, nádherná zasnežená príroda, zaujímavý príbeh, nadupaný soundtrack, krv, gore a hlavne hnusní fašistickí zombie vojáci. Nazi zombie! Wehrmacht living dead! Sieg hail zombie! **** ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Nórsky zombie splatter kombinujúci v sebe to najlepšie z Evil Dead, Braindead a ďalších, kontrastne zasadený do horského prostredia posiateho panenským snehom, na ktorom má možnosť patrične vyniknúť červená krv ako produkt masakrov medzi skupinkou užívajúcich si teenagerov a hordou nacistických zombiekov z druhej svetovej. Správne nasraní a hnusácki nacisti v plnej zbroji sa derú na povrch. Jedna z najlepších zombie jázd všeobecne! Nazi zombie rulez! ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Ale jo. První polovinu jsem si myslel, že snad chcípnu nudou a zoufale doufal v trošku krve nebo vnitřností. Naštěstí mi autoři obého dodali vrchovatou měrou. Druhá půle je svižná, krvavá, trhlá a místy dokonce i vtipná, což se u komedie počítá. Nazi zombie jsou vždy zajímavé, i když jejich vlastnosti tentokráte zklamaly. Film je to celkem zábavný, nicméně jediný trailer na Worst Case Scenario je mnohem zajímavější. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Tommy Wirkola vyhlásil, že najlepším spôsobom, ako zvýšiť znechutenie štandardných zombie, je dať im nacistický prvok. Na dôkaz toho vo filme využíval historické pozadie nacistickej okupácie v Nórsku. (Greenpeacak)
  • Režisér sa snažil vytvoriť strašidelný film zmiešaný s Indianom Jonesom. (Greenpeacak)
  • Film se natáčel na Altě ve Finnmarku a na Malselvu v Tromsu v Norsku. (rafix)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama