Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Atmosféra 8/10 Masky 8/10/// PLUS: netradiční, pro někoho nevkusné, přesto drsné a zábavné MÍNUS: nesmíte to brát vážně a pohoršovat se nad množstvím krve, nějakou tou dírou v logice a chováním postav./// Shrnutí: Vlastně je to spíš horor než komedie. Několikrát jsem se pořádně vylekal. Ale je to taky děsná sranda. Je to bláznivé, zápletka je uhozená. Ale vlastně proč ne, když my můžeme mít zombiemyslivce, proč by Norové nemohli mít zombienácky. Já měl o to lepší pokoukání, že jsme se dívali s partou a měli to pěkně nahlas. Zážitek je pak ještě o něco lepší./// Celkem 76%/// ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, šílený a nesmírně nápaditý příběh, který bohužel dost pokulhává, a to převážně kvůli nízkému rozpočtu. Po pomalejším asi půlhodinovém začátku se konečně začínají trochu ukazovat tolik očekávaní zombie nacisté. A nutno říct, že jejich masky jsou docela povedené, krve taktéž létá po litrech a kontrast mezi sněhem a krví je skvělý. Škoda toho vysokého počtu klišé a naopak malé porce zábavy. /45%/ ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Divákovi může přijít sekvence, kdy jde jeden z otravných výletníků udělat velkou potřebu do kadibudky u chaty uprostřed pusté zimní přírody a přijde za ním nadržená výletnice vyžadující soulož a ještě mu v zápalu vášně začne olizovat prsty, nechutná. Nebudu se hádat – je. Jenže chybou mou je, že jsem si předem nezjistil, že nesleduju jen klasickou hororovou jednohubku, ale i snahu o komediální nářez. Jenže ten se kvůli jalovému zacházení s postavami, situacemi a gore efekty nekoná. Když se na scéně začnou objevovat nemrtví nacisté, je jasné, odkud vítr vane. Jenže tvůrcům schází moment překvapení, atmosféra, solidní herci i vlastní nápady. Co na tom, že to zombiekům v esesáckých uniformách docela sekne, prvoplánový masakr s vyhřezlými střevy švihnutý s humornými momenty mi prostě k žánru vůbec nesedí. I když musím přiznat, že právě závěr přeci jen trochu zlepší smutné předešlé dění. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už plagát k filmu napovedá, čo od neho môžte čakať a presne to som i dostal. Slušné gore efekty a zaujímavých nazi -zombies, kvôli ktorým som filmu venoval svoj čas. Príbeh i nápad s nazi zombies je výborný a ono to ani celkovo nie je zlé, len tomu chýba buď väčší nadhľad a ešte viac humoru, alebo mali tvorcovia ísť úplne opačnou cestou a urobiť to smrteľne vážne. Takto napol to až tak nefunguje. Cením si však jednu dobrú radu z filmu, ktorú môžete využiť i v reálnom živote, ak by vás náhodou zasypala lavína.(ja viem, to sa stáva úplne bežne) Myslím tu so slinami.... Krvi si užijete, zombíci sa naozaj vydarili a ak od toho nečakáte veľa, tak vás to nesklame. Navyše som zistil, že aj s odhryznutými vajcami sa dá naozaj slušne utekať...60%. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Sahat nemrtvým národním socialistům na zlatý poklad je jasná vstupenka do masomlejna. Někteří lidé si ovšem nedají říct a tak se prázdninová idylka na sněhu zvrhne v zasněženou mutaci několika starších vyvražďovacích klasik (Modří už vědí). Motorovka, brokovnice, sekera a nově i srp a kladivo. To vše namícháno s láskou k předlohám a záblesky černočerného humoru. Norway, fucking Norway. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • „Pre mňa existujú dva typy zombie filmov. Staromódne, kde sú zobmie vytvorení z kliatby, a nové, kde vznikli kvôli vírusom a moru," povedal Tommy Wirkola. (Greenpeacak)
  • Místo opravdových mincí (pokladu) byly použity čokoládové mince. (AngelusCZ)
  • Film se natáčel na Altě ve Finnmarku a na Malselvu v Tromsu v Norsku. (rafix)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama