Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem Od soumraku do úsvitu pěkně po norsku, ale očekávání se nenaplnilo. Začátek filmu je tuctový až hanba, parta mediků a jejich kočiček jede trávit prázdiny na opuštěnou horskou chatu do bílé norské zasněžené pustiny v horách. Tam se po příjezdu klasicky paří a nezadaní pokukují po protějšcích vhodných k páření (mlsnějším prozradím, že k jednomu dojde v kadibudce). Kromě pár lekaček za mrazivých nocí, kdy osazenstvo čas od času musí vylézt z vyhřáté chaty do nedalekého prkenného domečku s kulatou dírou v sedátku se nic moc neděje. Samozřejmě ta mrazivá noc, zima a křupající sníh za okny od číchsi kroků měla jakýsi potenciál k bání se, ale to už tu bylo tolikrát.... Film trochu obzvlášní noční návštěva domorodce a jeho vyprávění o jednotce SS Einzatsgruppe. Ta v konci války rozpoutala mezi místním obyvatelstvem skutečné peklo. Mučilo se, vraždilo a znásilňovalo o sto šest. Lid pak vzal do rukou co bylo po chalupách a se srpy, kladivy atd.. zahnal Němčoury do hor, kde podle legendy všichni pomrzli..... Pak se film přelije s hektolitry krve do jakési parodie na slasher snímky a vůbec všechny ty teenage horory, kde osamělé partičky v lesích a chalupách postupně kdosi vybíjí. Zde je to umrzlá jednotka SS zombíků. Divák by zprvu myslel, že je k zabíjení žene hlad, ale v závěru se dozvíme, že to hladem nebylo. Pobavila mne disciplinovanost vojáků ovšem v rámci zombícké tuposti. Stále poslouchali velitele! Němci každým coulem i když pravda ohnilí a zmrzlí. No jak to celé ohodnotit? Když řeknu odpočinková vyvražďovačka - bude to znít blbě, ale tak to je. Napětí skoro nula, legrace také nic moc, celkově moc nechápu co chtěl básník Tommy Wirkola touto nazi-horor-parodií říci. U mne je to jen za dvě lepenky Scotch 3M :-) a to ještě s ukousnutýma ušima. * * ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ach jo... Norský horror se zombie nacisty. Mohla to být tak úžasná a krvavá parodie/slash. Ale ono ne, musíme si odtrpět kecy o tom, kdo se s kým spáruje, potkat toho divnýho chlapíka, který partu varuje před zlem, nezáživný sex a následnou krvavou lázeň. A ani jedno z toho není podáno s nadsázkou, nebo režisér není tak dobrý, abychom tu nadsázku poznali. Když už se ale masakr strhne, milovníci useknutých končetin a vyhřeznutých organů si přijdou na své. Nic zajímavého kromě originu zombic na tomhle filmu ale není. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Stupidní sračka s příšerným obsazením, debilním dějem a nejnechutnější sexuální scénou ever (tlusťoch sere ve venkovní kadiboudě a z chaty za ním přijde rozdychtěná kočka, která si na něj sedne, svlíkne si vršek, olízne mu prsty, kterými si otřel prdel (!!!), a začne si to s ním v tom odéru hoven pod nimi rozdávat - kdo normální mohl něco tak krajně odporného vymyslet?!). Prvních 25 minut je navíc extrémně nudných, k první vraždě (nepočítáme-li tu v úvodních titulcích) dojde až v 28. minutě a zombíci se pořádně objeví na scéně až cca. v 40. minutě (film se s vysvětlením jejich vzniku nijak neobtěžuje, explicitně je řečeno pouze tolik, že během války tu němečtí vojáci "nejspíš umrzli, proto se musí našlapovat opatrně - je tu zlo a to zlo se nesmí probudit", takže jak se z umrzlých vojáků staly vraždící zombíci nebo co jsou vlastně zač, se divák vůbec nedozví). Ke konci se to rozjede ve slušný jatka, kterým nelze upřít jistou míru zábavnosti, ale přesto tím filmem dost opovrhuji, a občasné narážky na hororovou klasiku typu Evildead mě tam jen rozčilovaly. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když ti dva retardi chvíli pobíhali společně, myslím toho brejlatého a divného, tak to byla celkem bžunda. Zbytek filmu je hrozná blbost. Po hororové stránce obrovské nic. Po té komediální to ušlo. Bohužel, vtípků nebylo mnoho. Za zmínku stojí třeba kakající tlustý, ošklivý a hrozně blbý pán, který si vytře v kadibudce čokověneček načež dorazí zřejmě nejpěknější ze zúčastněných hereček a zbytek čokolády, ať to zní slušněji, mu z prstů slíže. V podobném duchu se fórky nesou, což je zároveň to jediné pěkné, co film nabízí. Jinak je až neuvěřitelně prázdný, v podstatě těsně po zhlédnutí už ani nevím, čím byl naplněn. Čekal jsem po všech stránkách lepší zážitek. Obsah nezněl vůbec špatně. Úplnou sračkou si to nazvat netroufám, ale blíží se jí to. Bohužel mám staženo i pokračování, takže mě čeká ještě jeden ošklivý večer. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Na fašistov jedine kosák a kladivo. Za druhú 3/4 hodinku a krásny odkaz na Willa Sassa parodujúceho Arnieho, tam mám chuť navaliť štvrtú, ale za ten rozbeh by sa nemusela hanbiť kde jaká americká (pod)pásovka na sedatívach. Dúfam, že v prípade Wirkolu je tento anatomický festival po vzoru Jacksona prípravka na niečo fakt ultimátne. Chcem viac. 70% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Režisér sa snažil vytvoriť strašidelný film zmiešaný s Indianom Jonesom. (Greenpeacak)
  • Tommy Wirkola vyhlásil, že najlepším spôsobom, ako zvýšiť znechutenie štandardných zombie, je dať im nacistický prvok. Na dôkaz toho vo filme využíval historické pozadie nacistickej okupácie v Nórsku. (Greenpeacak)
  • Film se natáčel na Altě ve Finnmarku a na Malselvu v Tromsu v Norsku. (rafix)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama