Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (688)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání, ale můžu si za něj sám, ve skrytu duše jsem doufal v solidní atmosféru, která je pro severské horory typická, přičemž skloubení s komedií by bylo podobné jako v Dead End. Však bohužel, Dod Sno je mnohem více komedií. S čímž bych se vyrovnal, kdyby to bylo komedie vtipná vícekrát než jednou za pět minut a netrvala by tak zarputile na klasické hororové dějové lince. Jediným ozvláštněním tak zůstává originální typ zombies, no na druhou stranu vyplejtvat takhle skvělý záporáky na pouhopouhou průměrnou komedii považuju téměř za zločin proti lidskosti. PS: Na Evil Dead II a Braindead to samozřejmě nemá, spíš si představte My Name Is Bruce odehrávající se na sněhových pláních. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľmi amatérsky pôsobiaca prehliadka hororových klišé. Tvorcovia to vedia a snažia sa o "vreskotovský" nadhľad, ale vôbec im to nejde, chýbajú im nápady aj vtip. Navyše prechody medzi hororom a komédiou sa musia vedieť... a tu sú nezvládnuté. Prvá takmer hodina je tak aj napriek občasnému záchvevu napätia pomerne veľká nuda. Potom vypuknú jatky so solídnymi gore efektami, ale to už film nezachráni. Áno, k zombie filmom ten dojem "na kolene urobeného home videa" patrí, takisto ako odkazy a narážky, ale to, že hojne strieka kukuričný sirup a jeden z hrdinov nosí tričko Braindead, mi v tomto prípade nestačí. 5/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si po delší době užít opět nějaký sever, a nutno dodat, že jsem si vybral ten nejbláznivější sever, který jsem vybrat v daném momentu mohl. Død snø je totiž tak zvláštní film, až je bláznivý a dost mi v jistých ohledech připomíná Soumrak mrtvých, ale na druhou stranu neví co chce. Ze začátku se tváří hrozně vážně, pár vtípků sice padne, ale nic víc, během masakru už je ale nadsazený až hanba a člověk neví jestli mu má být blbě z těch vražd, nebo se má smát tomu všemu co hlavní hrdinové vypustí z huby. Nápad je zajímavý, a fakt je, že jsem se u toho bavil, jenom jsem si nemohl vytřepat z hlavy fakt, že tvůrci vlastně nevěděli co chtějí točit, ze začátku se to tváří hrozně seriozně a uvěřitelně, jenže postupem času se to všecko změní na bláznivě ujetou ironicky sarkastickou ptákovinu, u které se člověk buď směje nebo jenom kroutí očima. Jisté scénky mě tam opravdu pobavili, ale většinou to bylo spíše průměrné, nicméně zajímavé je to dost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $800,000Tržby USA $46,742Tržby Celosvetovo $2,194,020▐ veru Tommy Wirkola je taký Nórsky Peter Jackson, natočil krvavý úlet s niekoľkými dobrými nápadmi, teda šťavnaté sústo /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slabý horor, který se vrcholně zvrtl v plagiát Evil Deadů a Raimi se jen směje, jak působí na mnoho tvůrců, kteří nemohou dosáhnout jeho kvalit. Tommy Wirkola je prakticky nikdo a pokusil se Evil dead doslova přenést do zasněžených hor a nemrtvé okořenit nacistickými uniformami. To by samo o sobě velmi potěšilo, ale výsledek je v první chvíli slušný horor, ale rychle se mění v nesmyslnou a šílenou vyvražďovačku ve stylu "vem co máš u ruky a umlať ty zk*rvený nacisty". Napsané to vyzní ještě zábavně, výsledek tak zábavný a vůbec ne chytrý nebyl. Je to škoda, ale na druhou stranu takovéhle pokusy ukazují schopnosti severských zemí točit překvapivě "jiné"(originálním film vzhledem k podobnosti s Evil Dead neoznačím:))) film, o kterých by se v ČR dalo jen povídaj v hospodě... Smutné, že u nás nemá někdo podobnou odvahu... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Odpad! za úvodních sedmdesát minut a silné čtyři hvězdičky za závěrečnou dvacetiminutovku, kdy to konečně začně být tím, co od toho divák očekává. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ouhle.. Je to jedna velká RECESE!! Nacistický Zombie, teen splatter je vcelku Originální Nápad, takže o zábavu bylo postaráno.. Gore bylo spíše průměrné.. Herečky Kočičky, Záchvat smíchu žádný .. U mně za 60% lepší průměr.. na který zachvíli zapomenu :) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

OK, takže vemem partu kluků a holek, jak jedou na hory a tam je necháme popasovat se s pár nacizombíkama. Jo, zombíci ve filmech normálně koušou, co? No, super, tak my necháme kluka, aby kousl zombíka. To jsme hned vtipní a originální. A nejhezčí babu necháme šukat v kadiboudě s nejhnusnějším klukem krátce po tom, co si ulevil. To jsme ale kabrňáci, že jsme zbořili i tohle klišé. A teď ještě ocitovat něco z exploitační klasiky. Střeva a krev v bizarních podobách. Zábava je na světě - tu vtipná, většinou ale ne. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Az do padesate minuty jde o celkem nudny film o skupine vysokoskolaku, kteri se ubytovali v horske chate a sem tam kolem probehl tajemny starec nebo mrtvy nacista. Ale potom konecne prijde to, na co jsem se tak tesil. Tlupy zombii se vyhrabavaji ze snehu, zijici se musi poradne snazit, aby zijicimi zustali a film zacina srset vtipem i zdravou porci nechutnosti... a vydrzi to az do konce. Ten nastup mel byt drive, pak bych rad dal o hvezdicku vic. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku to je naprosto tuctova nicim zajimava beckova vyvrazdovacka, s nejohranejsim pribehem, jakej si lze predstavit, totiz parta studentu v opusteny chate v lesich. Da to sice lehce vzpomenout na Evil dead, ale kvalitativne to je nekde uplne jinde. Jiste, ma to jakous takous atmosferu, ale jelikoz je vse ve tme, clovek z toho nic nema, navic film pusobi drobet lacinym dojmem. Jenze pak prijde zaverecna pulhodinka, kdy uz se dej odehrava za plnyho svetla, na scenu pribehne banda nacistickejch zombiku a particka se rozhodne nedat svy streva zadarmo. A to je fakt naklad, krvavy jak prase, vsechno se tam rozstrikava a vsude litaj vnitrnosti, ale neni nouze ani o nejakej ten vtipnej moment a hlasku. Navic zombici vypadaj moc pekne. A to je vlastne vsechno, hodinku jsem to pretrpel a pak si perfektne uzil brutalni finis. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Ale jo. První polovinu jsem si myslel, že snad chcípnu nudou a zoufale doufal v trošku krve nebo vnitřností. Naštěstí mi autoři obého dodali vrchovatou měrou. Druhá půle je svižná, krvavá, trhlá a místy dokonce i vtipná, což se u komedie počítá. Nazi zombie jsou vždy zajímavé, i když jejich vlastnosti tentokráte zklamaly. Film je to celkem zábavný, nicméně jediný trailer na Worst Case Scenario je mnohem zajímavější. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

JO! Norové teď diktujou a po dobrém FRITT VILT 2 přišli s něčím ještě lepším. A je to vážně paráda. O tom, jak parta přátel vyrazí pobýt na chatu v horách, ale dostanou se do pořádných hoven. Zkříží totiž cestu (sněhovou stopu) pohlednému plukovníku Herzogovi a jeho jednotce NÁCKOVSKÝCH ZOMBIES! Yeah! Tyhle zmrdi z druhý světový jsou docela draví, navíc jdou po dukátech pomalu stejně zarputile jak LEPRECHAUN. To by bylo stručně k ději. Ale nečekejte hned hodinu a čtvrt těhle hovad, musíte si na ně chvilku počkat. Bezmála půlka filmu totiž není odvázaný masakr na sněhu, ale sledujeme partu mladistvých a jejich počínání na chatce. Tváří se to teda spíš jako nějaký seriózní slasher, malinko (a určitě naschvál) odkazující na EVIL DEAD. Ale vůbec nevadí, není to totiž nuda! Navíc tak podle mě ještě líp vyzní ona závěrečná půlhodinka - která je prostě k sežrání a skvěle to k ní vygraduje. Hotová dvou-a-půltá světová:) Sníh&krev, střeva, náckové, motorovka, kulomet na skútru, končetiny, zdařilý humor. Není to ale nějaký ztřeštěný B, i přes skvělou směsici všech těch B přísad (kde chybí snad jen kozy), což mi přijde samo o sobě chvályhodné. Není to přehnaný. Jinak provedení gore efektů super. No.. škoda jen toho názvu, zasloužilo si to něco výraznějšího než zrovna DEAD SNOW (to už lepší by bylo zpřeházet to na 'Snow Of The Dead'). Nevadí. Výborný, doslova spásný počin, sem s dalším takovým! (screeny) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dost v pohodě a zábavný "zombie-splatter" s výborným nápadem a prostředím. Nazi-zombáci jsou super, tady no comment. Horší je to již s jednotlivými postavami, z nichž mi žádná nijak nepřirostla k srdci a v podstatě mi byly docela nesympatické, bylo mi jedno kdo jak umře ... Ale o to tu vlastně jde, posledních asi 15 minut je opravdu nářezový "splatter-fest" ... Bohužel mi ale vadily triky a masky. Ty se fakt na dnešní dobu moc nepovedly a nízký rozpočet u tohoto filmu chvílemi opravdu "bolí". Hlavně ty trikové scény a snímání herců před plakáty hor apod. ... Dobré, zábavné, bezmyšlenkovité, mírně vykrádající ... pro fandy horroru pohodová věc, ale nic vyjímečného... ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Dokonalé ... opět jeden ze Severských (SUPROVÝCH) horůrků: Počáteční strach a hrůza se NEzadržitelně přetváří v NEzadržitelnou dávku humoru ... vyvrcholenou "koncovým masakrem" ... kde se rozhodně NEšetřilo KRVÍ, KONČETINAMI, VNITŘNOSTMI ... a vším ... co k tomu náležitě patří. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po Cold Prey další super norskej horor, ktere se sice ze začátku nějak nemůže rozhodnout jestli bude temnej, mrazivej horor a nebo komediální hororová zombácká jízda, ale postupně se z toho vyklube právě ta jízda a vůbec to neni na škodu, i když se zprvu zdá, že to moc šlapat nebude, ale nakonec je opak pravdou a závěrečnej asi 30ti minutovej finiš je úplně nuskutečně bombastickej masakr, kdy tam dva kamarádi nafasujou kladívko, sekerku, brokárnu a motorovku a jdou si to vyřídit se zombáka z druhý světový a všude lítaj mozky, střeva, krev se počítá na litry a všechno to ještě podporuje hodně nápaditá kamera a režie. Prostě horor to neni kdovíjak úžasnej, ale zábavný to je pořádně ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Už to tak asi bude, že pokud někdo okamžitě neuvede něco skvělýho do kin, tak scéna roztržení chlápka na dvě podélný půlky zombie náckama bude asi uměleckým vrcholem tohoto roku. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Některá žánrová pravidla dodržuje, jiná (možná trochu zmateně a krkolomně) modifikuje. Výchozí nápad špatný není, pointa ale za moc nestojí. Vtip na začátku schází, během závěrečné konfrontace graduje. Ženské osazenstvo na severský film poměrně ucházející, jejich motivace (a nejen jejich) dost podivné. A tak je to s celým filmem - jako při projížďce na sněžném skútru v kopcovitém terénu, občas slušně pobaví, občas dost nudí, ale nakonec docela rychle uteče. Slabší 3*. ()

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama