Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Hororově žánrový hybrid, jehož často nečekané přechody mezi děsivou a komediální částí nejsou v žádném případě tak bravurně zvládnuty jako u pánů Raimiho a Jacksona, což z Dead Snow činí nepříliš soudržný mix, v němž je vám zatěžko si kvůli neustálému přepínání módů kupříkladu k postavám vytvořit/ujasnit vztah a zároveň jeden z nejzvláštnějších žánrových počinů z poslední doby. Při rozdělení na jednotlivé části se seriózní jeví jako neurážející, ale absenci atmosféry vyvažuje v podstatě jen evropským lookem, zatímco té sebeparodické nechybí nadhled ani odvaha hodit vše za hlavu, leč některým gagům by zkrácení i vyšperkování jen prospělo. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Poetika červené a bílé dostává nový rozměr aneb estetika krve ve vtipně pojatém béčku. (Té větě sám nerozumím, ale ozvala se potřeba komentovat). HUDBA: Christin Wibe - originální hudby moc neuslyšíte, ale rozřezávání zombíků za zvuku norského metalu je cool. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Hodinu děsnej vopruz, při němž jsem z nudy ani ne po půl hodině začala listovat jedním o dost zábavnějším filmovým časopisem, aby mi to alespoň trochu utíkalo. Posledních dvacet minut docela zábavná zombie řezničinka o pár hláškách, která to celé pozvedla alespoň na dvě hvězdy. Připadalo mi, že se Norové snaží napodobit styl britských komediálních hororů, ačkoli si s tím zřejmě pořádně nevěděli rady, protože takovým kouskům jako Soumrak mrtvých, Izolace, nebo Doghouse tahle pičovinka nesahá ani po slepé střevo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čisto fanúšikovská záležitosť. Nemám rád prvoplánový postmodernizmus typu v nízkorozpočtovom horore dám jednej z postáv tričko Brain dead. Je to tak chytré, ako keď si dá spevák synthipopovej kapely na koncert tričko Depeche mode. Ale inak od polovice slušná nápaditá zábava, ktorá sa mohla rozbehnúť o 20 minút skôr. Fajn pointu zabije zbytočný klišé dovetok. 50%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Výborne som sa pri tomto filme bavil. Podľa mnohých hodnotení ľudia asi čakali niečo reálnejšie alebo hororovejšie, ale ja som dostal to, čo som chcel. Je fakt že film je dlho o niečom inom, ale nenudí, spoznávame postavy, čakáme ľakačky každú chvíľu. Dead Snow často krát prekvapí niečím, čo človeka poteší a čo presne v tom filme chcel. Neviem či by so mnou ľudia súhlasili, ale možno by bolo lepšie, keby posledných 25 minút bolo poňatých trocha vážnejšie, lebo mne to množstvo čierneho humoru skazilo dojem vážnosti a strachu. Chcem povedať že prvá polovica, keď zombíkov ani neukazovali vyvolávala strach a keď sme ich videli, vyvolávalo to skôr smiech. Ale je mi jasné že je to aj v žánri - komédia, ale možno nám mali komédiu podať hneď od začiatku. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • „Pre mňa existujú dva typy zombie filmov. Staromódne, kde sú zobmie vytvorení z kliatby, a nové, kde vznikli kvôli vírusom a moru," povedal Tommy Wirkola. (Greenpeacak)
  • Tommy Wirkola vyhlásil, že najlepším spôsobom, ako zvýšiť znechutenie štandardných zombie, je dať im nacistický prvok. Na dôkaz toho vo filme využíval historické pozadie nacistickej okupácie v Nórsku. (Greenpeacak)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama