Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Komediální horor nebo hororová komedie, je to jedno, spojování těchto žánrů mi nikdy nebylo moc po vůli. Když už bych si měl vybrat tak radši komedii s hororovými prvky (např. Tucker a Dale vs Zlo) než horor s komediálními prvky (Dead Snow). Lepší když si z toho dělaj prdel celou dobu, než když je to hororový a do toho se valí vtípky, jako je tomu právě v tomto případě. Film měl potenciál být opravdu skvělým hororem, Norové umí vybudovat skvělou hororovou atmosféru (Fritt vilt I a II). Dokázali to v několika momentech i v tomto filmu, ale bohužel se z toho postupem času stávala větší a větší šílenost a zpočátku tak charizmatiční záporáci byly naprosto ztrapněni závěrečnými událostmi. Prostě to autoři moc přepískli, jako by nevěděli, co přesně natočit, a poměrně nemotorně do sebe namíchali horor a komedii. Na druhou stranu musím říct, že některé scény stály opravdu za to, napětí bylo chvílemi perfektní a nějaké ty vtípky se taky povedly. Ale v závěru se z toho stal prostě až moc velký guláš, který mi nedovolí jít s hodnocením výš. 60% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

MOVIE: „Dle GPSky to měla být k lunaparku zkratka, však místo kolotočů prdele, vnitřnosti a jatka. Než pak stihl rozšlapat přístroj v návalu hněvu, vykonal bungee na svém tlustém střevu“ aneb krvavý steak na sněhu bez oblohy a spousta mražených nacistů k tomu. Až mi z toho byla zima člověče. O svébytném kouzle a chladné osobitosti severské kinematografie kolují zvěsti už nějaký čas. Skandinávie expanduje do všech žánrů a tentokrát vystrčila omrzlý půlky směr stoosmdesátihektolitrový gore shit. Nutno podotknout, že nemálo šmrncovní! Tommy Wirkola určitě nezapře inspiraci v Jacksonově nenapodobitelné klasice Braindead (1992) , kterou přetváří v obdobně bizarní, lokálně podchlazenou řež za zvuků podladěných kytar, vyřvávaných textů v norštině s malebnou kulisou půvabných severských hor a fjordů za zády. Kde jste vy zbabělý svině? Bojíte se vyjít na přímý světlo? Kurva nebylo to příliš? Myslíš, že je to nasralo?“ Jako horor úsměvné s pár příjemně atmosférickými momenty a dvěmi, třemi lekačkami. Jako nekompromisní úlet účinné, bláznivé, zapamatovatelné a do jisté míry originální. Jako nadšenecké béčko slušně odvedené, svižně nasnímané, maskérsky kvalitní a i přes velký počet klišé do budoucna jistě vyhledávaný kousek v dvd sbírkách. Pokud k Død snø přistoupíte s tou správnou porcí nadhledu a nebudete se ho snažit příliš srovnávat či řešit, pobavíte se. Pokud nadhled nevlastníte, zkuste dobře vychlazenou sedmičku finské vodky, třeba se dostaví. MUSIC: Hudba je tu jako přesně padnoucí frak. Energický, dynamický mix metalu, severského rocku i akustiky, svižné soudobé elektroniky a pitoreskní úvodní motiv k tomu. Christin Wibe namixoval k danému tématu přesně to, co ho nebrzdí a s čím příběh (nebo snad „příběh“) funguje. RATING: atmosféra: 7/10, realizace: 7/10, originalita: 8/10, obsazení: 6/10, hudba: 7/10, vizuál: 7/10 [final rate: 80%] ()

Reklama

Rover 

všechny recenze uživatele

Poetika červené a bílé dostává nový rozměr aneb estetika krve ve vtipně pojatém béčku. (Té větě sám nerozumím, ale ozvala se potřeba komentovat). HUDBA: Christin Wibe - originální hudby moc neuslyšíte, ale rozřezávání zombíků za zvuku norského metalu je cool. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Výborne som sa pri tomto filme bavil. Podľa mnohých hodnotení ľudia asi čakali niečo reálnejšie alebo hororovejšie, ale ja som dostal to, čo som chcel. Je fakt že film je dlho o niečom inom, ale nenudí, spoznávame postavy, čakáme ľakačky každú chvíľu. Dead Snow často krát prekvapí niečím, čo človeka poteší a čo presne v tom filme chcel. Neviem či by so mnou ľudia súhlasili, ale možno by bolo lepšie, keby posledných 25 minút bolo poňatých trocha vážnejšie, lebo mne to množstvo čierneho humoru skazilo dojem vážnosti a strachu. Chcem povedať že prvá polovica, keď zombíkov ani neukazovali vyvolávala strach a keď sme ich videli, vyvolávalo to skôr smiech. Ale je mi jasné že je to aj v žánri - komédia, ale možno nám mali komédiu podať hneď od začiatku. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, uvědomuju si, že ani v rámci svého žánru ani v rámci kinematografie jako celku Mrtvý sníh nějaké pomyslné dno nepředstavuje. Na druhou stranu moje komentáře nikdy nebyly objektivní a jednoduše vyjadřovaly subjektivní pocit ze zhlédnutého. A subjektivně můžu říct, že jsem ztratil 3/4 hodiny svého života - komu by přišlo divné, že se dá ztratit tolik času zhlédnutím filmu, který má dvojnásobnou stopáž, prozradím, že jsem některé pasáže z čistého zoufalství projížděl rychloposuvem. I v rámci toho, oč Tommy Wirkola usiluje, ten film nefunguje a vyvolává spíš nudu a pocit promarněné šance. A to nemluvím o tom, že se úplně míjím s jeho představou o humoru a zábavě. Práce s kamerou je na pár facek a scénárista by si zasloužil dlouhodobý pobyt někde v trestanecké kolonii, kde by měl v přestávkách mezi prací v kamenolomu a spánkem čas pilovat ty nejzákladnější prvky svého řemesla. Celkový dojem: 10 %. Mrtvý sníh mě ujistil v tom, že s Tommy Wirkolou se budu dál už jen důsledně míjet. Může vypilovat řemeslo, ale filmové vidění máme každý úplně jinde. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Martin (Vegar Hoel) má ve filmu zbraň Mossberg 500 ráže 12 gauge. Kulomet, který je ve filmu připevněn na sněžný skůtr, je nacistický MG 34 ráže 7.92x57mm Mauser. (dc125)
  • Místo opravdových mincí (pokladu) byly použity čokoládové mince. (AngelusCZ)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama