Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

Radko 

všechny recenze uživatele

"Heil Hitler!" síce vo filme neodznie, no oddaní priaznivci tohto pozdravu šarapatia v nórskych horách aj dnes. Ich životnému štýlu uvoľnená študentská zábava na chate v horách plná alkoholu a vášní veľmi nevonia. A tak povyliezajú spod večne zmrznutej zeme a spôsobia menšie rošambo. Miestami vtipné, s vydarenými, krvou podliatymi tvárami esesákov. Ale - a vtom úplne súhlasím s MIMICom - bez akejkoľvek známky napätia, hrôzy (okrem jednej ľakačky). Na riadny horor slabota, na komédiu tiež, a ako insiderská záležitosť plná odkazov z rôznych ikon žánru to bolo len polovičaté. Pár perál by sa našlo, ale pod vrstvou šedivého snehu sa zalesknú len občas. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľmi amatérsky pôsobiaca prehliadka hororových klišé. Tvorcovia to vedia a snažia sa o "vreskotovský" nadhľad, ale vôbec im to nejde, chýbajú im nápady aj vtip. Navyše prechody medzi hororom a komédiou sa musia vedieť... a tu sú nezvládnuté. Prvá takmer hodina je tak aj napriek občasnému záchvevu napätia pomerne veľká nuda. Potom vypuknú jatky so solídnymi gore efektami, ale to už film nezachráni. Áno, k zombie filmom ten dojem "na kolene urobeného home videa" patrí, takisto ako odkazy a narážky, ale to, že hojne strieka kukuričný sirup a jeden z hrdinov nosí tričko Braindead, mi v tomto prípade nestačí. 5/10 ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Už po přečtení příběhu jsem si řikal, že tohle prostě musejí vzít aspoň trošku jako komedii, jinak to bude naprostá blbost. A první polovinu to blbost také je, protože se to vůbec neodlišuje od těch ostatních teenagerskejch hororů co točí za mořem. Někdy v půlce ale konečně přijdou zombie náckové a konečně to chytí to správné tempo. Akční scény jsou fajn, hlášky a odkazy na další filmy se tady taky najdou a až do toho přemrštěného finále jsem se potom už jenom příjemně bavil. Ale nebýt toho podprůměrného začátku, tak to mohlo být daleko lepší. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Co se zábavnosti týče, dvojce se to ani zdaleka nepřibližuje. Proto, když jsem tenkrát na ČSFD porovnával hodnocení obou filmů, tento jsem neměl ani v plánu. Nicméně vzhledem k velkému úspěchu druhého dílu, jenž jsem si prakticky ihned oblíbil, jsem nakonec podstoupil i počátek. Již mé prvotní dojmy potvrdily, že to nebude stejné. Zde se jedná spíše o horor se zombie tématikou, než o komedii. A to v několika momentech i docela strašidelný horor. Vyskytují se zde i odlehčené, humornější scény, ale ze začátku spíše sporadicky. Většina filmu se odehraje ve vší vážnosti a já si tu krvavou řez vážně užíval. Mé dojmy pokazilo až bláznivé finále. Tam se všechno zvrtne a dílo nabírá úplně jiný směr. Parodie tohoto typu na mne tentokrát nezapůsobila, přičemž mne asi nejvíce namíchla scéna ke konci. V ní vlastně pouhá dvojice neschopných troubů vyřídí celou armádu, i když měli do teď nesmírné problémy s jednotlivci. Uznávám, že to bylo i tak celkem humorné, ale když to porovnám s podobnými kousky, je to spíše průměrné. Zůstávám proto u tří hvězd. 60% PS: Ve filmu byla porušena snad všechna nepsaná hororová pravidla, není divu že nikdo nevyvázne živý. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem Od soumraku do úsvitu pěkně po norsku, ale očekávání se nenaplnilo. Začátek filmu je tuctový až hanba, parta mediků a jejich kočiček jede trávit prázdiny na opuštěnou horskou chatu do bílé norské zasněžené pustiny v horách. Tam se po příjezdu klasicky paří a nezadaní pokukují po protějšcích vhodných k páření (mlsnějším prozradím, že k jednomu dojde v kadibudce). Kromě pár lekaček za mrazivých nocí, kdy osazenstvo čas od času musí vylézt z vyhřáté chaty do nedalekého prkenného domečku s kulatou dírou v sedátku se nic moc neděje. Samozřejmě ta mrazivá noc, zima a křupající sníh za okny od číchsi kroků měla jakýsi potenciál k bání se, ale to už tu bylo tolikrát.... Film trochu obzvlášní noční návštěva domorodce a jeho vyprávění o jednotce SS Einzatsgruppe. Ta v konci války rozpoutala mezi místním obyvatelstvem skutečné peklo. Mučilo se, vraždilo a znásilňovalo o sto šest. Lid pak vzal do rukou co bylo po chalupách a se srpy, kladivy atd.. zahnal Němčoury do hor, kde podle legendy všichni pomrzli..... Pak se film přelije s hektolitry krve do jakési parodie na slasher snímky a vůbec všechny ty teenage horory, kde osamělé partičky v lesích a chalupách postupně kdosi vybíjí. Zde je to umrzlá jednotka SS zombíků. Divák by zprvu myslel, že je k zabíjení žene hlad, ale v závěru se dozvíme, že to hladem nebylo. Pobavila mne disciplinovanost vojáků ovšem v rámci zombícké tuposti. Stále poslouchali velitele! Němci každým coulem i když pravda ohnilí a zmrzlí. No jak to celé ohodnotit? Když řeknu odpočinková vyvražďovačka - bude to znít blbě, ale tak to je. Napětí skoro nula, legrace také nic moc, celkově moc nechápu co chtěl básník Tommy Wirkola touto nazi-horor-parodií říci. U mne je to jen za dvě lepenky Scotch 3M :-) a to ještě s ukousnutýma ušima. * * ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Režisér sa snažil vytvoriť strašidelný film zmiešaný s Indianom Jonesom. (Greenpeacak)
  • Martin (Vegar Hoel) má ve filmu zbraň Mossberg 500 ráže 12 gauge. Kulomet, který je ve filmu připevněn na sněžný skůtr, je nacistický MG 34 ráže 7.92x57mm Mauser. (dc125)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama