Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání, ale můžu si za něj sám, ve skrytu duše jsem doufal v solidní atmosféru, která je pro severské horory typická, přičemž skloubení s komedií by bylo podobné jako v Dead End. Však bohužel, Dod Sno je mnohem více komedií. S čímž bych se vyrovnal, kdyby to bylo komedie vtipná vícekrát než jednou za pět minut a netrvala by tak zarputile na klasické hororové dějové lince. Jediným ozvláštněním tak zůstává originální typ zombies, no na druhou stranu vyplejtvat takhle skvělý záporáky na pouhopouhou průměrnou komedii považuju téměř za zločin proti lidskosti. PS: Na Evil Dead II a Braindead to samozřejmě nemá, spíš si představte My Name Is Bruce odehrávající se na sněhových pláních. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kráľom zombie horroru je americký režisér George Andrew Romero. On je zárukou kvality. Občas sa však i iným tvorcom podarí zabodovať v tomto horrorovom subžánri. Nedávno ma napríklad velice potešili nórski filmári, keď natočili výborný snímok "Mŕtvy sneh". Víkendový výlet partie mladých ľudí na odľahlú horskú chatu sa zmení na boj o holý život. Zaútočia na nich oživlé mŕtvoly. Hustá atmosféra, nádherná zasnežená príroda, zaujímavý príbeh, nadupaný soundtrack, krv, gore a hlavne hnusní fašistickí zombie vojáci. Nazi zombie! Wehrmacht living dead! Sieg hail zombie! **** ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Stupidní sračka s příšerným obsazením, debilním dějem a nejnechutnější sexuální scénou ever (tlusťoch sere ve venkovní kadiboudě a z chaty za ním přijde rozdychtěná kočka, která si na něj sedne, svlíkne si vršek, olízne mu prsty, kterými si otřel prdel (!!!), a začne si to s ním v tom odéru hoven pod nimi rozdávat - kdo normální mohl něco tak krajně odporného vymyslet?!). Prvních 25 minut je navíc extrémně nudných, k první vraždě (nepočítáme-li tu v úvodních titulcích) dojde až v 28. minutě a zombíci se pořádně objeví na scéně až cca. v 40. minutě (film se s vysvětlením jejich vzniku nijak neobtěžuje, explicitně je řečeno pouze tolik, že během války tu němečtí vojáci "nejspíš umrzli, proto se musí našlapovat opatrně - je tu zlo a to zlo se nesmí probudit", takže jak se z umrzlých vojáků staly vraždící zombíci nebo co jsou vlastně zač, se divák vůbec nedozví). Ke konci se to rozjede ve slušný jatka, kterým nelze upřít jistou míru zábavnosti, ale přesto tím filmem dost opovrhuji, a občasné narážky na hororovou klasiku typu Evildead mě tam jen rozčilovaly. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Sahat nemrtvým národním socialistům na zlatý poklad je jasná vstupenka do masomlejna. Někteří lidé si ovšem nedají říct a tak se prázdninová idylka na sněhu zvrhne v zasněženou mutaci několika starších vyvražďovacích klasik (Modří už vědí). Motorovka, brokovnice, sekera a nově i srp a kladivo. To vše namícháno s láskou k předlohám a záblesky černočerného humoru. Norway, fucking Norway. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Na fašistov jedine kosák a kladivo. Za druhú 3/4 hodinku a krásny odkaz na Willa Sassa parodujúceho Arnieho, tam mám chuť navaliť štvrtú, ale za ten rozbeh by sa nemusela hanbiť kde jaká americká (pod)pásovka na sedatívach. Dúfam, že v prípade Wirkolu je tento anatomický festival po vzoru Jacksona prípravka na niečo fakt ultimátne. Chcem viac. 70% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Tommy Wirkola vyhlásil, že najlepším spôsobom, ako zvýšiť znechutenie štandardných zombie, je dať im nacistický prvok. Na dôkaz toho vo filme využíval historické pozadie nacistickej okupácie v Nórsku. (Greenpeacak)
  • „Pre mňa existujú dva typy zombie filmov. Staromódne, kde sú zobmie vytvorení z kliatby, a nové, kde vznikli kvôli vírusom a moru," povedal Tommy Wirkola. (Greenpeacak)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama