Reklama

Reklama

Muži, co zírají na kozy

  • USA The Men Who Stare at Goats (více)
Trailer 3

Reportér Bob Wilton se snaží zapomenout na rozpadlé manželství a hledá velký námět pro svůj příští článek. Potkává agenta speciální jednotky Lyna Cassadyho, který mu odhalí existenci tajné vojenské jednotky, jejímž cílem je změnit válku tak, jak ji známe. Zakladatel této jednotky zmizel a Bob se přidává k pátrací misi, kterou vede Cassady. Aby přežil tuto dobrodružnou výpravu, musí Bob čelit nepřátelům, o kterých se mu ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (989)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Štvoricu vynikajúcich hercov obsadil do nevšednej vojnovej komédie zatiaľ vcelku neznámy režisér Grant Heslov.Hlavný filmový tandem Evan McGregor - George Clooney dopĺňa nemenej zaujímavá dvojica Jeff Bridges - Kevin Spacey v mene odlišnosti názorov ich charakterov na vojnovú problematiku využitia telepatie. Tréning mentálneho zabíjania najprv kôz, neskôr potenciálnych ľudských objektov, stojí proti šľachetnej myšlienke stvoriť novú mierumilovnú armádu USA. Iróniu cítiť v každej obrazovej scéne a vyslovenej vete. Na reálne zábery oduševneného prezidenta Busha ostro nadväzuje rozpačitá realita filmom uvoľnenej vojenskej morálky. Z filmu ale srší nevyužitý potenciál a ako mnoho iných, aj tento zachraňujú slávne hollywoodske celebrity. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neznám takové, co by to nečinili.. Hořká pachuť nevyužitého potenciálu, nekonzistentní forma a odpověď majoru Terazkymu, čo si predstavovat takým slovom absurdní. Na tři hvězdy to nakonec vytáhli jen Boston s 'More Than A Feeling' a Spaceyho hladové rozmyšlení si sebevraždy. Před druhou invazí se údajně na popud George Bushe jr. ptali Angely Lansbury na zbraně hromadného ničení v Iráku a hádejte, co mu ta dáma od psacího stroje odpověděla.. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Viem, že som sa celkom dobre bavil, ale už zhruba po troch dňoch od zhliadnutia filmu si za svet nespomeniem, na čom konkrétne. Satira na armádu a hippíkov (ťažko povedať, čo je smiešnejšie) má dobrých hercov a niekoľko fajn scén, ale bohužiaľ nemá jednotný tvar a východzí pocit. Pozrieť a zabudnúť. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Příliš chladné a bez šťávy na to aby "Muži, co zírají na kozy" měli byť i jen sebemenší kultovní potenciál. Je to ujeté, ale bez života a vnitřní energie... což je věc která by v podobných absurdních pakárnách měla naopak být přímo esenciální. Co chápou Coeni ale nechápe Grant Heslov a to je škoda. Škoda, protože hereckou smetánku měl k ruce vskutku famózní. Škoda, protože potenciál na chytrou satiru by tu taky byl, stejně tak jako místy náběh na přímo neuvěřitelně šílené gagy a zápletky. Zůstal na půl cesty a nic vyloženě bránici-trhajícího se nekoná. 6/10 ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Asi nejvíce jsem při tomto filmu vzpomínal na Dr. Strangelove. Ten měl být původně vážným filmem, ale vývojem přišly na to, že realita je tak absurdní, že ji nelze jinak než formou komedie předložit. Podobně tomu mohlo být i zde. Jen ten výsledek není tak bravurní, jako u již zmiňovaného filmu. Námět tohoto filmu je skvělý. Stejně tak i obsazení. Všichni čtyři herci dokazují, že nejsou slavní jen náhodou. Asi nejlepší postavu, zde ztvárnil Clooney. Film ale poněkud v průběhu ztrácí tempo a vtip a nemá nic, čím by to nahradil. A je to škoda, protože nakročeno bylo více než dobře. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Postava brigádního generála Deana Hopgooda (Stephen Lang) je založena na generálmajorovi Albertu N. Stubblebineovi III. (c.tucker)

Reklama

Reklama