Reklama

Reklama

Babydoll je nešťastná dívka, které zemřela matka a ona musela zůstat v domácnosti se svým otčímem a mladší sestrou. Prakticky denně je bita a znásilňována. Své utrpení snáší v tichosti, dokud se otčím nepokusí znásilnit i její mladší sestru. V tom okamžiku vezme zbraň a vystřelí na něj. Kulka se však bohužel odrazí ode zdi a zasáhne její sestru ve vedlejším pokoji. Když dívka zemře, otčím zbaví Babydoll svéprávnosti a získá veškerý majetek. Babydoll je brzy po svém činu zavřena na psychiatrii ve Vermontu. Odtud se chce za každou cenu dostat ven. Má na to jen pět dní, protože pak jí bude provedena lobotomie... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (1 734)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Odvaha. Patnáct stop vysocí samurajové. Sebeobětování. Parní Skopčáci. Odhodlání. Draci. Statečnost. Vraždící roboti. Hrdinství. Minisukně. Touha. PC hry. Sen ve snu. Sweet dreams are made of this… Sbormistr Kulínský měl saunu, vizionář Snyder má Baby Doll s katanou v říši divů a kdo bude cítit potřebu, bude mít navždy po ruce Snydera a jeho Requiem pro panenky s posláním, že pokud jste vy, nebo někdo blízký v trablech, není nikdy pozdě vypustit vaši Army of me.. O Oscaru Isaacovi asi ještě hodně uslyšíme, ovšem u představitelek Liščí pětky za zrcadly si už o tom (krom J.Malone) nejsem tak jist. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

It's you.. Nacisti, zombies, roboti, draci, samurajové a parta krásných holek proti nim. Jinými slovy šest důvodů, proč Sucker Punch globálně uspět nemohl. Je v něm totiž všechno, co si lze představit ve chvíli, kdy chceme velký, opulentní, bombastický blockbuster a svět se takovou náloží zahltit nenechal, protože je oněch trháků nacpáno v jednom filmu nějak moc. Snyder si očividně plní nejednu fantazii a já mu za to i přes pár výhrad musím fandit. Obešel bych se bez trochu křečovitého kontrastu vymalovaných fantazií a depresivní reality (ve které se mi paradoxně líbilo více), ale nakonec právě díky tomu, kam příběh směřuje, mě závěr dostal skoro na lopatky. Takhle specifickou jízdu už neuvidím nejen letos, ale ani nikdy jindy. A teď už katanu do ruky a Baby Doll může začít tančit. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Aha, tak právě jsem se tady dočetl, že komu se tenhle film líbí je retard, dvanáctileté hovádko, sexuálně neukojený a já nevím co všechno. Joo tohle mám na samozvaných vodbornících chodící na novinářské premiéry nejradši, kdo film vnímá jinak než oni je dvanáctileté hovádko a hotovo, ale ponechme tyhle rádoby vodborníky jejich trapnému osudu a vrhněme se radši na film, protože ten si to zaslouží. Zack si udělal film po svým a nesnažil o nějakou načančanou pochoutku a už to samo o sobě je mě neskutečně sympatické. Za vizuálně hudební stránku by si Zack zasloužil dvouměsíční pobyt na Bahamách s all inclusive navrch. Úvodní scéna je už po prvním shlédnutí můj doživotní mazlík. Samotná pointa v kontextu s koncem filmu byla nádherná a hodně mě rozmixovala. Fantazijní část, ze mě udělala alespoň na pár minut malýho Jardu, který taky v dětství bojoval s draky a vůbec mu jeho myšlenky často utíkaly do mnoha nekonečných příběhů. A, ano holky se mě líbily, nevím co je na tom špatnýho, to udělat tímhle lacinějším sexy způsobem. Film zkrátka dělal chlap, chlap s velkou fanataziji za kterou se nestydí a takovej člověk je mě 100x milejší než zdejší kinder-elite, uražející lidi s opačným názorem a vysmívající se v podstatě všemu co zavání sic patosem, ale upřimným patosem. Jedno z nejpříjemnějších kinopřekvapení roku 2011. P.S. Taky by jste si přáli vidět jak Babydoll tančí ? Já hrozně :-) ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

(3,5*) Hrdiny typu "cool spiklenecké školačky" nesnáším, a přesto je to zábavné jako všechny Snyderovy filmy (Sovy neviděla). Zpomalovaček jak sraček, ale kdo jede na jeho vlně, ten si je užije všechny, včetně těch nejzbytečnějších a nejtrapnějších. Hlavní záporák sympaťák, scénář ujetina, filosofické monology pičovina, celek jednoduchoučký originál. Kultovní film pro všechny osvícené teenage girls, příjemná pohádka pro všechny otevřené movie whores. Snyder lives. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

A je zle... Sucker Punch by si hrozně moc přál být cool, sexy a promyšlená fantasy pohádka pro dospělé. Jenže není. Je nedomyšlený, prvoplánový a hloupý, až to bolí. K postavám není možné vybudovat si jakoukoliv citovou vazbu nad rámec "Wow, sexy nožky", jakákoliv (alespoň zpětná) logika dění chybí a zůstává jen vizuálně opulentní, avšak gradaci postrádající akce, která sice má pár zajímavých prvků okoukaných z japonské kinematografie a kultury (videoherní kinetika i choreografie bitek, děvčata mají velká kukadla a jejich kostýmy jsou jasně anime, hloubka ostrosti ve snech takřka neexistuje a navrch je jeden z obřích samurajů, s nimiž se Babydoll utká, evidentně Tengu, bůh neplechy), ale po druhé bitce (v zákopech) začne těžce nudit. Snyder natočil sterilní, nezajímavý a paradoxně docela i nudný film, svůj možná nejosobnější, ale především suverénně nejhorší... Na podruhé o hvězdu výše. Při důkladném zkoumání alespoň ty fikční světy zpětně mají jakous takous logiku. Ostatní výtky ale zůstávají a potřetí proběhne až s režisérskou verzí... ()

Galerie (188)

Zajímavosti (48)

  • Před příjezdem do Lennox House zazní upravená verze skladby „Sweet Dreams“ od kapely Eurythmics, jejíž zpěvačkou byla Annie Lennox. (Milan25)
  • Zbraně používané dívčí "četou": Babydoll (Emily Browning) - Colt M1911 A1, H&K Mp7A1, Lewis Gun. Sweet Pea (Abbie Cornish) - M4A1 (SureShot kolimátor, tlumič), Remington 870 (pažba z M4). Rocket (Jena Malone) - H&K UMP45 (SureShot kolimátor, tlumič), jednoranná pistole Fintlock. Blondie (Vanessa Hudgens) - Daewoo K3, Mp5K, Browning M2, Browning M1919A4. (Cocacolix)
  • Evan Rachel Wood byla první volbou pro postavu Rocket, ale kvůli vytíženosti na jiných projektech ji odmítla. Roli proto získala herečka Jena Malone. (ČSFD)

Související novinky

Zack Snyder si zkusí anime

Zack Snyder si zkusí anime

12.07.2019

Režisér Zack Snyder (Strážci – Watchmen, Muž z oceli) se po několikaleté odmlce naplno vrací k práci. Kromě chystaného zombie heistu Army of the Dead pro Netflix teď pro streamovací službu připravuje… (více)

Batman vs. Superman v eRkové verzi

Batman vs. Superman v eRkové verzi

24.02.2016

Deadpool už vydělal skoro půl miliardy dolarů. A to při rozpočtu 58 milionů a eRkovém ratingu (do 17 let lze film vidět pouze se starším doprovodem), takže uspěl i bez pomoci náctileté superhrdinské… (více)

Sin City 2: Konečně se natáčí

Sin City 2: Konečně se natáčí

02.11.2012

Už jsme odmítali věřit, že k tomu někdy dojde, ale dočkali jsme se – v pondělí 29. října bylo v texaském Austinu oficiálně zahájeno natáčení Sin City: A Dame to Kill For. V nadcházejících týdnech nás… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama