Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Východní Německo, 1988: Jürgen Kaiser je agent státní bezpečnostní služby Stasi a je zcela loajální straně. Má však strach o svého syna Marca, který je punkáč. Po jednom koncertě, kdy je Marco zatčen, je donucen vstoupit do armády, kde překvapivě propadá názorům socialismu a je presvědčen o tom, že musí bránit svou zemi proti kapitalistickému nepříteli. Zatímco Jürgen je mile překvapen, jeho žena Hanna a Marcova přítelkyně Anja podporují hnutí občanských práv a Marcovo chování se jim vůbec nezamlouvá...

Film DAS WUNDER VON BERLIN zachycuje poslední dny režimu NDR z pohledu jedné východoněmecké rodiny. (Bobek27)

(více)

Recenze (34)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Roland nepatří mezi známé režiséry, myslím tedy ve zdejším cvok hausu, přesto je to už třetí film, kterým mě dokázal uzemnit. Příběh začíná naprosto nenápadně, ale postupně, přihořívá, přihořívá a ta práce s gradací je fakt parádní. Uvítal bych tu delší verzi, poněvadž tady bylo zřejmý že se stříhlo tam kde nemělo zejména s ohledem na vztahy jednotlivých postav. Velmi příjemně mně překvapila Karolina, já ji měl zafixovanou jako ryze komerční herečky, která snad není schopna číst scénáře co se jí nabízejí, ale ouha, tady mě vyvedla z omylu a jsem za to velmi rád. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kostja Ullmann mě zaujal již v excelentním německém dramatu Letní bouře. Karoline Herfurth se zase od obyčejné, tuctové role v teenagerských Holkách to chtěj taky, úžasně posunula v hereckém žebříčku navrch. Velmi vyzrála a přitom si stále zachovala svoji tvář, s níž stále působí jako mladičká studentka. Vydařené drama o událostech z doby, již jsem neprožila. Potěšil mě v hlavní roli hlas Vojty Kotka, a toto spojení Vojty a Kostji na mě působilo jako dva krásní kluci v jednom:) Jen škoda, že Vojta svými rolemi zůstane stále nejspíš zafixován jako "ten" z teenagerských komedií. ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná dráma z prostredia NDR tesne pred pádom Berlínskeho múru v revolučnom roku 1989. Sledujeme osudy obyčajnej rodiny, kde starý otec bol s hitlerovými vojskami pri obliehaní Stalingradu, otec je presvedčený komunista a agent STASI a syn čerstvo zaľúbený punker, ktorého povolajú do armády. Už si viem predstaviť, ako si asi budú títo chlapi v tomto zlomovom období rozumieť :) Milé prekvapenie z krajiny, ktorá svetu dala Derricka a Medicopter. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

864. hodnocený film: Další ze mnou náhodně objevených vynikajících německých filmů. Hodně podoný snímu "Životy těch druhýc", avšak nedosahuje jeho úchvatné kvality. Přesto skvělý snímek o minulé době, která se snad nikdy nevrátí. Dobré herecké výkony a občasná nejasnost, jinak velké překvapení. 4* jsou zcela zasloužené a můžu jenom doporučit dalším. 4* ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama