Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Bishop (Simon Baker) vede šťastný život po boku své ženy Amayi (Paz Vega) a malé dcerky Toby. Když je jeho dcerka unesena, Jack si uvědomí, že jí nenajde bez pomoci z jiného světa. Manželský pár se tak obrátí o pomoc ke kultu smrti „La Sante Muerte". Tím se dostanou do vírů latinských pověr a krvavých rituálů.... (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Breeg 

všechny recenze uživatele

Jaj tohle bylo špatné. Moc špatné. Ze začátku jsem se teda v ději vůbec nevyznal a celková ideologie filmu mi moc neříká . Takže nějaké symbolické věci neřeším. Jediné, co bylo jasné od začátku, tak kdo Chloe unesl. Scénárista byl asi úplně mimo, když to psal. Nu což. Jedna hvězdička za Chloe Moretz, která tohle zachránit nemohla, škoda. Druhá je za oblíbenou Paz Vegu a doplňuje to pan Metalista, tedy promiňte Mentalista. ()

klima777 odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh je ducha velmi, velmi mdlého. Občasné záblesky drsnější atmosféry nemohou zachránit zhola nic. Co je však daleko horší: Režisér, případně scénarista atd. nevědí o Santa Muerte ani nejzákladnější fakta. Což považuji za nesmírně matoucí a pro Mexičany uctívající Nejsvětější smrt (dnes už to zdaleka nejsou pouze kriminálníci) přímo urážlivé. OPRAVDU ŠPATNÝ film. Krajně nerada hodnotím slůvkem "odpad", ale v tomto případě, čišícím neumětelstvím, lacinou honbou za senzací, neznalostí [Santa Muerte má zcela odlišné kořeny než některé, řekněme, temnější odrůdy voodoo (aneb Zombi a Dhambala neznamená nutně zombies) a kulty posedlosti obecně], či snad nesnášenlivostí, prostě nemohu jinak. It's only moving picture... ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od honajze, já SPOILERovat chci, protože tím snad mnohému diváku ušetřím touhu se mrknout na tuto hrůzu. Tolik absurdit lze do jednání postav nacpat jen s notnou dávkou zapření posledního zbytku empatie. Nemohu si pomoci, ale příběh ženštiny mstící se tím, že poskytuje objektu svého hněvu po léta kvalitní sex za účelem získání sympatie jeho dcery, což usnadní její únos v den její první menstruace a též přesvědčení oné holčičky, že právě ona má provést tu mstu, nepůsobí právě logicky. Přesvědčovací metoda spočívá v pomatlání obličeje dívenky kohoutí krví a odříkání jakýchsi španělských zaříkadel na zahnání kuřích ok. WTF? Dcerka nejenže nezažívá trauma, nejenže není zmatená, ale jak vilná samice hnaná svrběním frndy (je tu plno sexuálních narážek, tak se nepohoršujte) otočí proti semenu, co ji zaselo a další léta bude chystat všemožnou nástrahu, aby spravedlivě potrestala svého tatíka za zabití jakési cizí osoby. Různé vize, magický karban, slepé vědmy a mumlající tajemníci sráží na kolena ostatky rozumu. Scénárista navíc tupě naznačil hned v počátku, kdo že to dívenku unesl, když nechal Paz Vegu nadrženě očuchávat prostěradlo zmáčené krví čerstvé jalovice. Ubohost se zračí i v laciných formálních kouscích - "výbuchy" blesků fotoaparátů necitlivých novinářů, při výslechu neodůvodněně uspěchané prostřihy mezi dvěma vyslýchanými (pro zvýšení "akční vážnosti"?), zřejmě ekonomickou úvahou motivované zpomalovačky apod. Téměř odpad. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela zmatená koncepce, kde logika dostává na prdel... Celá ta historka kolem únosu dcery a následné double twist pomstě (nechci spoilerovat) je ozvláštněná mexickými sakrálními reáliemi, podivným kultem, který má spíše k voodoo, snahou nevypadat jako Rosemary má děťátko... Když si všechna tahle ozvláštnění však odmyslíme, zbyde nám naprosto plochá historka, která je naprosto nepravděpodobná a navíc blbě režírovaná, vedená a sem tam i zahraná. ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Celý dej filmu pomerne podpriemerný. Od konca som čakala veľa, konečné nádejné mrazivé rozuzlenie, ale dostala som len absolútne nelogicky a rýchlo zinscenované podpriemerné dielko. A tak sa z toho dalo vyťažiť. Neviem či som magor, ale ja som tomu filmu nepochopila. Dve hviezdy len za skvelú mexickú muziku a pravú mexickú atmosféru. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Pôvodne mala hrať Amayu Jordana Brewster, no v poslednej chvíli ju nahradila Paz Vega. (ČSFD)

Reklama

Reklama