Reklama

Reklama

Čarodějův učeň

  • USA The Sorcerer's Apprentice (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Příběh začíná v roce 1250, kdy Morgana spolu s bývalým Merlinovým učedníkem Maximem získala nejtemnější kouzlo, s kterým může ovládnout svět. Nedlouho poté je Morgana uvězněna do magického vězení. Merlin svěří Balthazarovi úkol najít vyvoleného, který může Morganu a její stoupence jednou provždy zlikvidovat a zachránit lidstvo před armádou mrtvých. Mladý Dave netuší, že je mu souzeno, aby se stal velkým čarodějem. Je tak trochu podivín, má fantazii a geniální talent pro fyziku. Po setkání s kouzelníkem Balthazarem v zapadlém krámku se mu do života začne čím dál víc vkrádat magie. Balthazar mu začne předávat všechno svoje kouzelnické umění, přitom ho ale musí zachraňovat z průšvihů. Podaří se čarodějovi naučit Davea kouzlit? A jak všechno zamotá fakt, že se Dave zamiluje do své spolužačky Becky? (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (1 049)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dobrý příklad toho, jak celkem slušný námět na popcornovku umí rutinérský režisér přeměnit v naprostou nudu. A že Jon Turteltaub rutinér je, o tom není sporu. Z celkem dobrého náčrtu totiž nedokázal vymáčknout nic. Pár povedených vtípků se tu sice najde a Baruchel se opravdu snaží vytáhnout z hlášku i z ničeho. Jenže marná snaha, když Turteltaub zbytek filmu pohřbil v naprosté nudě a šedi bez špetky nápadu. Akce je nudná a odflákutá. Postavy se zde vždycky jednou za 15 minut sejdou, hodí po sobě pár plazmových koulí a zase odejdou. Nic jiného se v akci neděje a stejná šablona se opakuje celý film až do směšného finále. No a k smíchu jsou vlastně i zbylé prvky filmu. Něco jako napětí, originální hudbu, logický příběh, dobré efekty či snažícího se Cage tu opravdu nenajdete. Aspoň, že Alfred Molina si uhraje svůj standart a na Teresu Palmer se moc dobře kouká. To je ale na letní blockbuster od Bruckheimera docela málo. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

(POZOR: NÁSLEDUJÍCÍ VĚTY MOHOU OBSAHOVAT NĚCO NA ZPŮSOB Edmonton Spoilers): Baltazar byl jedním ze tří učedníků samotného Brumbála, další dva byli Kašpar a Melichar. Když Brumbála přeprala paní Voldemortová, Baltazar ji za trest zavřel (spolu se zběhlým Kašparem, který přestoupil do špatného týmu, i když už bylo dávno po konci přestupního období) do Matrjošky (nezaměňovat s video-kontejnerem) a pak hledal tisíc let toho nejlúzrovatějšího lúzra, který by paní Voldemortovou vydeletoval z hadrdisku. Další hodinu a půl Baltazar přesvědčoval lúzra (který mezitím skoro celou Matrjošku rozflákal), že nejlepší kouzlo je meteleskum bleskum, které se dá naučit cobydup a vypere všechno dočista dočista. Pak nastalo "The Final Countdown", přišlo několik srderyvných a močopudných scének a to nejlepší nakonec: TITULKY! Ve výsledku to byl čistočistý průměr, nic, co by i podprůměrný Hollywoodem odkojený divák neznal už z pohádek bratří Krymů, Heryhopotra nebo z Ordinace v růžové a poněkud přehnojené zahradě. Ale aspoň za snahu dávám tři. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle filmu se mi líbila akorát Teresa Palmer a ke všemu to nijak s filmem nesouvisí... Ten sám byl děs běs ze kterého by i Teslu šlehlo. Marně hledám v hlavě film kde by Cage od Města andělů alespoň trochu hrál. Má nasazený stále stejný obličej a v té hučce Rumcajse měl tedy ránu... že se tam zjevil Molina a Monica, to už byl pro mne vrchol. Opravdu netuším jakým kouzlem je dostali do téhle hrůzy. Jay Barbucha mi byl maximálně nesympatický a říkám rovnou, proti tomuto je Saxána oscarová záležitost jak po stránce herecké, scénáře i triků. Na tohle se pokusím hodně rychle zapomenout a myslím, že mi to nebude stát ani moc práce natož kouzel... Jednu jiskru, víc nevykřešu * ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Očakával som (podla traileru) trošku somarinu a povedal by som, že asi to je ten dôvod prečo som až tak prekvapení.Proste som tomu neveril.Ale ľudia, ktorý pracujú na spoločných projektoch už pár rokov (Turteltaub, Bruckheimer, Cage, Rabin) ma proste sklamať nemohli.Disneyovská rodinná sranda pre deti i dospelých.Zaujímavé nápady, dobré herecké obsadenie, ešte lepšie akcie, miestami slabšie efekty, ale skvelo doplnené Rabinovou hudbou.Neostávalo mi nič iné ako pripútať sa a nechať sa unášať čarodejníckym svetom. 70% - 3* ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Od Carodejovho ucna som necakal vobec nic a mozno aj preto bolo moje nadsenie o to väcsie. Po druhom pozreti som sa rozhodol dat o jednu hviezdicku dat menej, ale stale sa mi to pacilo. Meno producenta Jerryho Bruckheimera bije do oci a asi aj to dopomohlo k tomu, aby sa nesetrilo vizualnymi efektami a akcnymi zabermi, ktore sa striedali prilis casto a obcas tam boli aj nejake dialogy, ktore mi neprekazali. Pacil sa mi aj humor, film mal svih a scenar u mna nehral ziadnu ulohu, nech uz je akokolvek klisoidny. Nicolas Cage je celkom fajn, inac Alfred Molina mi pripomenul zloducha z druheho SPIDER-MANA (2004), on je pre tieto ulohy ako stvoreny. _______ Nicolas Cage - (Balthazar Blake) +++ Jay Baruchel - (Dave) +++ Alfred Molina - (Maxim Horvath) +++ Teresa Palmer - (Becky Barnes) +++ Toby Kebbell - (Drake Stone) +++ Omar Benson Miller - (Bennet) +++ Monica Bellucci - (Veronica) +++ Produkcia: Jerry Bruckheimer, Nicolas Cage +++ ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Malý Dave (Jake Cherry) má jako budík Buzze Rakeťáka, jednoho z hlavních hrdinů série Toy Story od studia Pixar, které také patří pod The Walt Disney Studios. (Matej.Krajci)
  • Obrnenú sukňu čarodejníka Suna Loka (Gregory Woo) vyrobili v oddelení kostýmov z viac ako tisíc ručne opracovaných kožených platničiek viazaných riadok za riadkom. (Greenpeacak)

Související novinky

Hledá se Deppův pistolnický parťák

Hledá se Deppův pistolnický parťák

29.04.2011

Adaptaci nadpřirozeného westernu The Lone Ranger (kdysi dávno rozhlasový seriál, později komiks, pak televize) chtěl Jerry Bruckheimer původně uvést už letos v květnu. Studio Disney si ale duplo a… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Cage potřetí na lovu pokladů

Cage potřetí na lovu pokladů

23.05.2010

Pokračování úspěšné série, která mixuje lekce z americké historie s honem za poklady a Cageovými psími pohledy, měl Jerry Bruckheimer v plánu už dlouho. Režisér Jon Turteltaub a jeho hlavní hvězda si… (více)

Fantasy na všechny způsoby

Fantasy na všechny způsoby

05.03.2009

Od dětské přes teenagerskou až po tu naditou sexem a násilím, tedy nejlákavější ;-). Chris Columbus se podobně jako filmového Harryho Pottera pokusí nastartovat i sérii o Percy Jacksonovi podle… (více)

Reklama

Reklama