Reklama

Reklama

Čarodějův učeň

  • USA The Sorcerer's Apprentice (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Příběh začíná v roce 1250, kdy Morgana spolu s bývalým Merlinovým učedníkem Maximem získala nejtemnější kouzlo, s kterým může ovládnout svět. Nedlouho poté je Morgana uvězněna do magického vězení. Merlin svěří Balthazarovi úkol najít vyvoleného, který může Morganu a její stoupence jednou provždy zlikvidovat a zachránit lidstvo před armádou mrtvých. Mladý Dave netuší, že je mu souzeno, aby se stal velkým čarodějem. Je tak trochu podivín, má fantazii a geniální talent pro fyziku. Po setkání s kouzelníkem Balthazarem v zapadlém krámku se mu do života začne čím dál víc vkrádat magie. Balthazar mu začne předávat všechno svoje kouzelnické umění, přitom ho ale musí zachraňovat z průšvihů. Podaří se čarodějovi naučit Davea kouzlit? A jak všechno zamotá fakt, že se Dave zamiluje do své spolužačky Becky? (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (1 049)

Payushka 

všechny recenze uživatele

Cage je vtipný. Má charisma. Sluší mu to. Každý správný učeň by ho nejprve nenáviděl pro jeho pedantství a pak si ho zamiloval kvůli jeho zásadám. Stejně jako hlavní hrdina. A o to tu jde – do fantaskního příběhu promítnout něco skutečného, co zahýbe emocemi diváka. Nemusí se zrovna brečet, stačí, když upřímně držíte palce oběma klaďasům. I Baruchel je v roli tragického trumbery nečekaně úspěšný. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Celkem škoda todlencto. Děj filmu je strašně plytký, takže nekonečně se opakující nahánění se a náhodné narážení na sebe dvou kouzelnických xichtů přijde ve finále i otravné, což se snaží být zastřeno místy pěkným vizuálem a musím říct hodně vtipným výkonem Jay Baruchela. Šlak vás z toho netrefí, ale dá se pohledat mnohem lepší zábava. Od Turteltauba jsem čekal lepší sousto. 60% ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

První polovina je bez nadsázky hrozná (vše se seběhne strašně rychle, není tu prostor pro nějakou pořádnou mytologii, jen pro tu cool, kde stále po sobě někdo hází koule energie). Naštěstí to ta druhá polovina a zvláště závěr vcelku zachraňuje. Jinak na fakt, že se Cage objevuje v (podstatě) každém natočeném filmu široko daleko, jsem si zvykl, ale k sakru, co tu dělá Monica Belluci a Alfred Molina?! Mají i oni zapotřebí dělat už i takovéhle průměrné filmy? Baruchel bude jednou litovat, že se stylizuje do role looserů (až vyroste) a Teresa Palmer je… pěkná a to stačí. Kdybyste se náhodou hodně, hodně, hodně moc nudili, tak The Sorcerer's Apprentice je neškodná jednohubka na jedno použití. Bohužel jen na jedno. 50 %. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Přílišná sázka na jistotu. Moderních akčně-romantických fantasy je poslední roky hodně, ale ne z každé se dá udělat sága. Z téhle se nevyrobí určitě. Nejde sice o žádný průšvih, ale téměř všechno bylo jinde viděno lépe. Nejlépe tak z filmu vychází Nicolas Cage, který se pro Turteltaubovy filmy narodil, ale ve třetích Lovcích pokladů mu to bude slušet víc. Nesměle pozitivní dojmy zanechává právě on, "blesková" verze Secrets od OneRepublic a nečekaná připomínka klasického Disneyho kraťasu. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Cageovi a Monike to fakt slušalo a efekty boli pekné, ale nakoniec dávam iba 2*. Otravoval ma ukňučaný Baruchel, presladená lovestory s tou jeho blondínečkou zo základky, v úvode príliš rýchly pohľad do príliš jednoducho zostavenej minulosti... a kopec ďalších drobností. Mladšie publikum môže byť z Čarodejovho učňa unesené, no obávam sa, že nad 15 rokov už z diváka žiadny "pocit úžasu" nevydojí, ani keby zapol všetky Teslove generátory. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Filozofia, vynálezy a duch kontroverzného a brilantného vynálezcu Nikola Teslu sú prítomné v celom filme. Úžasnou zhodou okolností padol posledný deň filmovania presne na 153. výročie jeho narodenín. Film sa taktiež nakrúcal v katedrále Svätého Johna na manhattanskej 10. ulici, kde mal Tesla štátny pohreb za účasti viac ako 2 000 ľudí. (Greenpeacak)
  • Za nápadem na filmové znovuzrození "Čarodějova učně" stojí Nicolas Cage (Balthazar), který je vášnivým obdivovatelem Disneyho animované verze, jež byla součástí filmu Fantazie (1940). Cage: "Napadlo to mě a mého přítele Todda Garnera. Tehdy jsem natáčel jiný film a chtěl jsem se zkusit vydat do nějakého kouzelnějšího a fantastičtějšího světa, ve kterém bych si mohl zahrát postavu s mytickými schopnostmi. Zmínil jsem se o tom Toddovi a druhý den nás napadl dokonalý námět – Čarodějův učeň." (Taninaca)
  • Kouzelná kniha "Encantus", kterou Balthazar (Nicolas Cage) dá svému učni, je po stránce návrhu a provedení vskutku unikátním dílem a jedinečným příkladem detailního umění zákulisní tvorby. Každá z 1500 stránek byla pro maximální věrnost ručně nakreslena a opotřebována (nejrůznějšími metodami, od pískování až po vlhčení čajem). Základní verze knihy vážila 34 kilogramů. Pro scény, kdy je kniha zavřená, byl vytvořen duplikát o hmotnosti 4,5 kilogramů. Pro jednu sekvenci byla navíc zhotovena ještě voděodolná verze. (darek kartac)

Související novinky

Hledá se Deppův pistolnický parťák

Hledá se Deppův pistolnický parťák

29.04.2011

Adaptaci nadpřirozeného westernu The Lone Ranger (kdysi dávno rozhlasový seriál, později komiks, pak televize) chtěl Jerry Bruckheimer původně uvést už letos v květnu. Studio Disney si ale duplo a… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Cage potřetí na lovu pokladů

Cage potřetí na lovu pokladů

23.05.2010

Pokračování úspěšné série, která mixuje lekce z americké historie s honem za poklady a Cageovými psími pohledy, měl Jerry Bruckheimer v plánu už dlouho. Režisér Jon Turteltaub a jeho hlavní hvězda si… (více)

Fantasy na všechny způsoby

Fantasy na všechny způsoby

05.03.2009

Od dětské přes teenagerskou až po tu naditou sexem a násilím, tedy nejlákavější ;-). Chris Columbus se podobně jako filmového Harryho Pottera pokusí nastartovat i sérii o Percy Jacksonovi podle… (více)

Reklama

Reklama