Reklama

Reklama

Čarodějův učeň

  • USA The Sorcerer's Apprentice (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh začíná v roce 1250, kdy Morgana spolu s bývalým Merlinovým učedníkem Maximem získala nejtemnější kouzlo, s kterým může ovládnout svět. Nedlouho poté je Morgana uvězněna do magického vězení. Merlin svěří Balthazarovi úkol najít vyvoleného, který může Morganu a její stoupence jednou provždy zlikvidovat a zachránit lidstvo před armádou mrtvých. Mladý Dave netuší, že je mu souzeno, aby se stal velkým čarodějem. Je tak trochu podivín, má fantazii a geniální talent pro fyziku. Po setkání s kouzelníkem Balthazarem v zapadlém krámku se mu do života začne čím dál víc vkrádat magie. Balthazar mu začne předávat všechno svoje kouzelnické umění, přitom ho ale musí zachraňovat z průšvihů. Podaří se čarodějovi naučit Davea kouzlit? A jak všechno zamotá fakt, že se Dave zamiluje do své spolužačky Becky? (TV Nova)

(více)

Diskuze

marlboro

marlboro (hodnocení, recenze)

Hrozná slátanina, Baruchel s Kebbellem přehrávají až hrůza. Za Cage 1 hvězda.

Moiki

Moiki (hodnocení, recenze)

Mě se tento velmi líbíl, oproti tomu Kraba - čarodějův učeň který má být podobný příběh se mi nelíbil vůbec.

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Naimad

No pozor, Harry a Fenixov rád má celkom vymakané súboje. Narážam hlavne na záverečný dlhý súboj na ministerstve a medzi skalami. Tam tie kúzla ozaj vypadajú, že by mohli niekoho aj prizabiť.

 

Ak je tento film od Disney, tak určitá degenerácia pôvodného diela je už očakávaná. Toto je na základe nejakej básne. Ale otravuje ma, hoci rozumiem prečo, že do filmov Disney pletie romantiku nasilu. Je to totiž aj pre ženské publikum, keďže film je šitý univerzálne na každého diváka, je bezpohlavný, nevyprofilovaný a neoriginálny. Čarodejnícke súboje alá harry potter fénix - 0b, predstavenie sveta fantasy a kúziel - možno 1b, originalita celej zápletky - možno 4b (zas tá romantika). Disney to podľa mňa zabil. Zistili to ľudia aj kritici, je to prepadák a dvojke odzvonilo. Je to fakt.

Pre porovnanie, Disney už z podobného námetu čerpal, a síce, ako v zaujímavostiach stojí, s myšiakom Mickeym a filmom Fantázia. http://www.csfd.cz/film/577-fantazie/galerie/?type=1  Tam to však bolo naozaj fantasy, hoc pre deti, kúzla, vtip, akcia. Starý Disney bol majster majstrov, či v animácii, či v dokonalom odhade detskej duše. Toto nové disney je už len sterilné štúdio, vezúce sa na starom majstrovi, chrliace jeden film cez kopirák za druhým. A to prosím napriek geniálnemu obsadeniu ako Cage či Molina. Baruchel ale nesympatický...

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Tak toto je ten skvely Jay Baruchel, pan drakov (dabing How to train y.d.)? Cakal som od filmu viac. Od podobnych filmov cakam hlavne carodejnicke suboje alebo kuzlenie, viac fantasy. Tych veci co sa mi vo filme nepacili je hned niekolko. Tak napriklad, tu romanticku zapletku (Dave-Becky) tam vobec nemuseli davat, To mozno vidiet v kazdom druhom teenager/hero movie.Naopak, skor mohli dat nejake putave, zaujimave lokacie, predstavit viac zo sveta kuziel, zahadne predmety, knihy. Ako sa dalej niektore kuzla ucia. Tu, najma vycvik hlavneho hrdinu Davea mi prisiel celkom odbity, uponahlany a "len aby sa nepovedalo". Pricom prave toto mohlo byt hlavnou castou filmu a tahunom. A dalej, Dave v ulohe Jaya hra zvlastnym stylom. Akoby neurotickym, nervoznym ci uponahlanym, co mi prislo kus neprirodzene a uplne kontrastuje s hereckym prejavom jeho priatelky, Becky v podani Teresy Palmer. Zaujimave ak nie uplne zvlastne je aj, ze Horvath (Alfred Molina) je tu vykresleny ako celkom velky neschopak, ci uz proti Baltazarovi alebo aj Davevovi.

Za cely film je ukazanych len niekolko kuziel, pricom je to hlavne film o carodejnikoch. Je tu romanticka zapletka (taka bezna k videniu v inych aj podobnych filmoch) a podstatnu cast filmu tvori pred-hrdinsky zivot Davea a jeho bezne starosti.

Film urcite nesplnil moje ocakavania a zrejme aj mnohych dalsich.

Naimad

Naimad (hodnocení, recenze)

Zjevně se moje názory neshodují s většinou tady, mně se film líbil hned z několika důvodů. Jako oddechovka to funguje skvěle, ale na rozdíl od většiny ostatních (např. Percy Jackson) je v ní mnohem méňě do očí bijících blbostí. Tři hvězdy dávám kvůli skvělému začátku, který mi připomněl svět Books of Magic (možná až podezřele moc), a několika !skvělým! kouzelnickým soubojům (hlavně v obchodě a v kolejišti), o takových si Harry může nechat jen zdát. Jak film ubíhá ruty-šuty-Amerika přebírá otěže, ale i tak je konec únosný.

na příspěvěk reagoval breeder

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Mne bol vrcholne nesympatický Jay Baruchel. Jeho som tam nemohol vystáť, ale ako film to malo peknú myšlienku. Možno netrafili správnu strunu afektovaným americkým pubertiačkam, čo by tam chceli vidieť zase zamilovanú dvojku, ktorá musí utekať pred zlým a skazeným Balthazarom a jeho krvouposadnutími kumpánmi.

draggo

draggo (hodnocení, recenze)

Mishka01: Bohužel tě zklamu, finančně to byl celkem propadák a dvojku riskovat nebudou...

Mishka01

Mishka01 (hodnocení, recenze)

Dávám pět. Za posledních pár let jsem neviděla lepší film. Snad jen Rychlí a zběsilí, to se mi taky dost líbilo. Tohle je samozřejmě můj názor, každý má nějaký vkus. Mě to tohle prostě moc líbilo, oba (vlastně všichni tři) herci - super a doufám, že bude dvojka!

Arany

Arany (hodnocení, recenze)

Celý film jsem se smál :D, nevím , jestli je to dobře, ale při "to nejsou ti droidi, které hledáte" jsem se válel po zemi.

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Konečne som našiel nejaký film v ktorom aj boli nejaké tie kúzla. Neboli nič prelomové, ale slušné, si myslím.
Hudba bola však k hovnu, nič špeciálne. Film si v niektorých veciach dosť protirečil a dejovo to bolo dosť nezáživné... Baltazar nám nášho hlavného hrdinu vyťahoval z každej sračky, a keď už už bolo to finále a moja skromná duša čakala na neskutočný fight, tak to stálo za prd! Z malého Davea sa v okamihu stal najväčší mág všetkých čias a bolo... škoda toho, ale za tie 3* by to možno aj bolo... :)

ride_69

ride_69 (hodnocení, recenze)

první * za Monicu Bellucci scén, druhá * za Cage. Jinak klasická,stupidní americká "hrdinsko-dobrodružně-historicky-citově-romaticky-akčně" namíchaná hovadina jak to maj ty burgeržrouti rádi =) Zhruba od 30tý minuty filmu jsem se už musel opravdu smát =D

Jeyne

Jeyne (hodnocení, recenze)

Je to sice kýč jak něco, ale nevím proč, ten film se mi prostě líbí. Je to ten typ, u kterýho musíte vypnout mozek a prostě se jen bavíte, což bylo splněno. Už jsem ho viděla třikrát a pořád se mi líbí :) A velké plus za Secrets od One Republic!

v-o-č

v-o-č (hodnocení, recenze)

Inu, já myslím, že hlavní je, že na to hlavní hrdina není sám - on má techniku. Zpočátku jsem si říkal, že to bude zajímavý oblbovák, u kterého se dá dobře vypustit a užít si několik hezkých efektů. Ovšem stále stejný výraz představitele podivného nerda, neustále létající modré blesky... nuda, nuda, nuda. Každá věc v tomto filmu se dala předem uhodnout a vlastně.. nuda. Dvě hvězdičky za prvních několik nadějných chvil.

Suggy

Suggy (hodnocení, recenze)

Asi by se na čsfd měla zavést kategorie filmů pro děti. Tam bych tento film hodnotil klidně 4-mi hvězdami. Přimočarý děj, ftípky, spousta efektů. Ale pro dospělé? Žádný nebo otřepaný příběh vynahrazený efekty od začátku do konce....

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

cekal jsem ptakovinu a dostal jsem ji, ale mohlo to byt lepsi bez Jaye Baruchela , ktery cely film s otevrenou hubou jak nejakej dement s IQ 30 cumel a choval se jak imbecil.... hvezda za Cage a hvezda za obcas povedene vtipne hlasky...... ale musim rict ze horsi film na tema kouzelnictvo jsem jeste nevidel.....

maec

maec (hodnocení, recenze)

Az som citil pocit hanby ake trapne sceny a dialogy tam boli vedene. Jedna hviezdicka pre vyzor Nica, viac si to nezasluzi.

gemball

gemball (hodnocení, recenze)

Čekal jsem teda podle traileru větší brečku ale celkem to ušlo ikdyž né zase nijak moc. 1* dávám za sympatického Nicolase a druhou * za pár usměvavých scének.

kika771

kika771 (hodnocení, recenze)

Nevím ani pořádně v čem, ale tenhle film mně připomínal hvězdný prach (i když ten byl mnohokrát povedenější).. možná za tomohl hlavní hrdina ňouma nebo efkty...netuším..., ale čarodějův učeň mě nijak zvlášť neohromil až na pár světlých momentů

Bizzaremifo

Bizzaremifo (hodnocení, recenze)

coze?? Cage potrebuje zaplatit dane, ked zoberie ulohu v takomto biednom filmy....bolo to velmi slabe

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

2Sartorius: Být mi tak před 10ti lety, tak mě přesto vytáčí projev Jaye Baruchela. To mohli obsadit i toho dementa, co hraje v Chuck, Zachary Levi.

Sartorius

Sartorius (hodnocení, recenze)

Z každého záběru šlo poznat, že je ten film cílený na dětské publikum. Pochybuji však, že by mě to zaujalo i před 10 lety...Nenapadá mě nic, co by se dalo pochválit. Naopak stěžovat by se dalo na vše počínaje Jay Baruchelem a Jon Turteltaubem konče...

Bart16

Bart16 (hodnocení, recenze)

milsong: pleteš si filmy,Cage v zachraňte vojína ryana nehrál...

DarkDeril

DarkDeril (hodnocení, recenze)

příjemnej film na kterej se dobře kouká :) a v hd sou triky moc hezký :) a hlavní hrdiny je typickej nerd :D

Geriel

Geriel (hodnocení, recenze)

úplně bych ho nezavrhovala, do téhle role mi byl také nesympatický, ale jinde bych si ho i dokázala představit

LihO

LihO (hodnocení, recenze)

súhlasím s tým, že Jay Baruchel je dosť nesympatický... Jesse Eisenberg by bol určite lepšia voľba

Joe-cz

Joe-cz (hodnocení, recenze)

Námět dobrej efekty taky dobrý, ale debilnějšího hlavního hrdinu vybrat už nešlo. Většího retarda sem ještě ve filmu neviděl.

milsong

milsong (hodnocení, recenze)

Tak ačkoliv jsem byl připraven na kritiku po přečtení recenzí, tak musím nakonec trochu své dojmy poposunout o trochu výše. A dotáhnu to i tak daleko, že mi je úplně jedno, že film svým žánrem trochu kopíruje Harryho Pottera. Nicolas Cage mě bohužel v posledních letech hodně svými hereckými výkony zklamal a byl jsem hodně zvědavý, co z něj ještě vypadne. Nakonec mu ale musím gratulovat, vrátil se zpět ten starý Cage, jak jsem ho kdysi znal, například z filmu zachraňte vojína Rajena. Film mě už od začátku vtáhl do děje a i když byl po scénáristické stránce trochu předvidatelný vůbec jsem se tím nenechal odradit a pěkně jsem si to užíval. Zejména efektům dávám velké plus. Příběh běží plynule od začátku až dokonce a já nemůžu dat nic jiného než čtyři hvězdičky.

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

Takhle nesympatického idiota jsem už dlouho neviděl, kam se na něj hrabe Cera.

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Jste mi nějak neodpověděli, tak si nejsem jistej (protože jsem film neviděl), ale zdá se, že ta scéna s mopy je právě jediné spojení s předlohou (krátkou básní o tom, jak to čarodějův učedník zmotá při začarování koštěte)

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Vládce větru jsme ještě nevyděl a asi jen tak neuvidím, není to film kvuli kterýmu bych naschvál musel někam jet. To byl jedině Avatar že jsem kvuli němu jel extra do Prahy :-)
Scéna s  mopy byla srandovní.

draggo

draggo (hodnocení, recenze)

Mě scéna s mopy taky přišla celkem trapná. Jinak je tenhle film celkem zábavný letní fantasy blockbuster, nic víc, nic míň. Kdybych měl někomu poradit zda na toto nebo na vládce větru, tak by to byl vládce větru, kterého jsem si nakonec docela oblíbil :)

Maara0

Maara0 (hodnocení, recenze)

Prvni film, ze ktereho jsem odesel z kina a to u jiz zminovane scene z mopy

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Určite som jeden z mála, ktorý je spokojný aj s novodobou Cageovou tvorbou, ale že sa aj on zníži na film v štýle Harryho Pottera som teda nečakal. Tomuto filmu sa rozhodne vyhnem veľkým oblúkom, lebo tie ukážky sú hrozné.

Související novinky

Hledá se Deppův pistolnický parťák

Hledá se Deppův pistolnický parťák

29.04.2011

Adaptaci nadpřirozeného westernu The Lone Ranger (kdysi dávno rozhlasový seriál, později komiks, pak televize) chtěl Jerry Bruckheimer původně uvést už letos v květnu. Studio Disney si ale duplo a… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Cage potřetí na lovu pokladů

Cage potřetí na lovu pokladů

23.05.2010

Pokračování úspěšné série, která mixuje lekce z americké historie s honem za poklady a Cageovými psími pohledy, měl Jerry Bruckheimer v plánu už dlouho. Režisér Jon Turteltaub a jeho hlavní hvězda si… (více)

Fantasy na všechny způsoby

Fantasy na všechny způsoby

05.03.2009

Od dětské přes teenagerskou až po tu naditou sexem a násilím, tedy nejlákavější ;-). Chris Columbus se podobně jako filmového Harryho Pottera pokusí nastartovat i sérii o Percy Jacksonovi podle… (více)

Reklama

Reklama