Reklama

Reklama

Čarodějův učeň

  • USA The Sorcerer's Apprentice (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh začíná v roce 1250, kdy Morgana spolu s bývalým Merlinovým učedníkem Maximem získala nejtemnější kouzlo, s kterým může ovládnout svět. Nedlouho poté je Morgana uvězněna do magického vězení. Merlin svěří Balthazarovi úkol najít vyvoleného, který může Morganu a její stoupence jednou provždy zlikvidovat a zachránit lidstvo před armádou mrtvých. Mladý Dave netuší, že je mu souzeno, aby se stal velkým čarodějem. Je tak trochu podivín, má fantazii a geniální talent pro fyziku. Po setkání s kouzelníkem Balthazarem v zapadlém krámku se mu do života začne čím dál víc vkrádat magie. Balthazar mu začne předávat všechno svoje kouzelnické umění, přitom ho ale musí zachraňovat z průšvihů. Podaří se čarodějovi naučit Davea kouzlit? A jak všechno zamotá fakt, že se Dave zamiluje do své spolužačky Becky? (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (1 049)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Vyvolený proti největší hrozbě lidstva… Co mi to sakra jen připomíná? ÁÁÁ.. Čarodějův učeň je prakticky zkrácená verze Harry Pottera. Tak už chápu proč jsem z toho tak nadšená.. Fantasy, sexy dlouhovlasý Nicolas Cage, zábava, štěňátka, dráčci, One republic - Secret (ve stylovém remixu)… Co víc si můžu přát? DVD tohoto filmu ve své filmotéce… V překladu to znamená spokojenost! PS: Ještěže máme v tom 21. století fyziku, jinak bychom byli všichni nahraní. Viď Subjektive :o) ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.4/10] | me: Pohodový light - filmík s dobrým Cageom, vhodnými nenásilnými efektami a jemným humorom. Tento film nemá akési špecifické črty, ktorými by sa výrazne zapísal do súčasnej tvorby, ale celkovo je to príjemné pozeranie, ktoré ma svoje akurátne tempo a náboj. Herecké obsadenie spolu kvalitne ladí a tak má človek fajn pocit. Nie je to síce žiaden filmový prevrat, ale poteší. [3 a pol *] ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„A to mi môj bývalý pripadal divný, lebo nosil šál.“ Tomuto filmu som sa úspešne vyhýbal krásnych, nádherných, plnohodnotných 8 rokov môjho života. Až nakoniec padla kosa na kameň, raz som sa v nedeľu poobede v robote nudil a tak som zabíjal čas týmto. Lepšie by som ale dopadol, ak by som zabil sám seba. Nie je to odpad, dno, žumpa ani príšernosť najväčšieho kalibru. Je to niečo ešte oveľa horšie. Je to totálna rutina, krajný stereotyp a extrémna fádnosť. Nikto sa nesnaží a každému je to jedno a je tu len preto, aby si zarobil prachy. Herci, režiséri, kameraman, výrobcovia trikov. Príbeh hrozne nezaujímavý, nezáživný a mdlý, zvraty predvídateľné, postavy strašne nesympatické. Pošahaný výkon Nicolasa Cagea (ktorý to celé zároveň produkoval spolu s Jerrym Bruckheimerom) by som nakoniec hodnotil asi ako to najlepšie. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle filmu se mi líbila akorát Teresa Palmer a ke všemu to nijak s filmem nesouvisí... Ten sám byl děs běs ze kterého by i Teslu šlehlo. Marně hledám v hlavě film kde by Cage od Města andělů alespoň trochu hrál. Má nasazený stále stejný obličej a v té hučce Rumcajse měl tedy ránu... že se tam zjevil Molina a Monica, to už byl pro mne vrchol. Opravdu netuším jakým kouzlem je dostali do téhle hrůzy. Jay Barbucha mi byl maximálně nesympatický a říkám rovnou, proti tomuto je Saxána oscarová záležitost jak po stránce herecké, scénáře i triků. Na tohle se pokusím hodně rychle zapomenout a myslím, že mi to nebude stát ani moc práce natož kouzel... Jednu jiskru, víc nevykřešu * ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Přílišná sázka na jistotu. Moderních akčně-romantických fantasy je poslední roky hodně, ale ne z každé se dá udělat sága. Z téhle se nevyrobí určitě. Nejde sice o žádný průšvih, ale téměř všechno bylo jinde viděno lépe. Nejlépe tak z filmu vychází Nicolas Cage, který se pro Turteltaubovy filmy narodil, ale ve třetích Lovcích pokladů mu to bude slušet víc. Nesměle pozitivní dojmy zanechává právě on, "blesková" verze Secrets od OneRepublic a nečekaná připomínka klasického Disneyho kraťasu. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Kostymer Michael Kaplan s celým tímom vytvorili dokopy 10 na chlp rovnakých kópií dlhého koženého kabáta Balthazara Blakea (Nicolas Cage). Balthazarove prstene boli taktiež všetky vyrobené na mieru. (Greenpeacak)
  • Sedem sfér v Merlinovom Kruhu zahŕňa Časopriestor, Pohyb, Podstatu, Prírodné živly, Transformáciu, Myseľ a v strede zakázanú sféru – Lásku. Farebné plamene, ktoré vystreľujú z Merlinovho kruhu, boli vytvorené tímom na špeciálne efekty v podzemnom laboratóriu, v podobe gigantického sporáku s ohnivými tyčami zabodnutými 15 cm pod podlahou vo vodnej nádrži. (Greenpeacak)

Související novinky

Hledá se Deppův pistolnický parťák

Hledá se Deppův pistolnický parťák

29.04.2011

Adaptaci nadpřirozeného westernu The Lone Ranger (kdysi dávno rozhlasový seriál, později komiks, pak televize) chtěl Jerry Bruckheimer původně uvést už letos v květnu. Studio Disney si ale duplo a… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Cage potřetí na lovu pokladů

Cage potřetí na lovu pokladů

23.05.2010

Pokračování úspěšné série, která mixuje lekce z americké historie s honem za poklady a Cageovými psími pohledy, měl Jerry Bruckheimer v plánu už dlouho. Režisér Jon Turteltaub a jeho hlavní hvězda si… (více)

Fantasy na všechny způsoby

Fantasy na všechny způsoby

05.03.2009

Od dětské přes teenagerskou až po tu naditou sexem a násilím, tedy nejlákavější ;-). Chris Columbus se podobně jako filmového Harryho Pottera pokusí nastartovat i sérii o Percy Jacksonovi podle… (více)

Reklama

Reklama