Reklama

Reklama

Nad přehradou svítá?

(TV film)
Česko, 2008, 26 min

Režie:

Pavel Jurda

Obsahy(1)

Dokument o brněnské nádrži vody i dějin aneb Pod hladinou 20. století.

Příběh brněnské přehrady jako dějiny v "plavkách": politické, sociální, ekologické i osobní osudy, peripetie a krize. Přehrada byla postavena na konci třicátých let minulého století, aby se stala zásobárnou vody a turistickou atrakcí města. Jaký byl a je život této vize? Autoři Pavel Jurda a Dora Kaprálová spolu s aktéry filmu přímo i nepřímo přemítají nad tím, zdali můžeme přehradu považovat spíš za hnilobný vřed anebo za oživující prostor města a krajiny, zdali ji vnímat spíš jako v širším slova smyslu bariéru anebo jako místo setkávání a to v rámci intimních i historických kontextů. Film se tak stává vyprávěním o životě, smrti i znovuzrození Jakuba Demla, trampů, lodních kapitánů, rodáků ze zatopených Kyniček, Brňanů, fauny i flóry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

igi B. 

všechny recenze uživatele

No Prýgl... A to je celý, no... - - - P.S. Redaktorka Dorka má jak se zdá nový job. Ale jako tzv. >dokumentární film< docela teda bída... :-/ - - - P.P.S. Jo - a su z Brna... - - - - - (Poprvé viděno 14.10.2008 na ČT 2, hodnocení a komentář zde jako první - 14.10.2008) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Na této slavné přehradě jsem jako Pražák byl (poprvé před pěti lety), dokument a jeho informace pro mne tedy byly příjemnější a stravitelnější. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ale hodnotenie z druhej republiky celkom pozitívne. U nie sú peniaze ani na takéto malé príjemné podporné dokumenty, nie to ešte na obnovu nejakej priehrady. 70%. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama