Reklama

Reklama

Měsíční past

  • Česko Měsíční svit (neoficiální název) (více)
Trailer

Jason Grant a Marty Tanner, dva američtí kosmonauti, objeví na Měsíci stopy čtrnáct tisíc let vyhynulé kultury - mimozemský vesmírný koráb. Na Zem dopraví zvláštní vzorek podobný fotbalovému míči. Jen co přistanou, domnělý míč se změní v ničivého bojového kyborga. Vědci mezitím zjistí, že příčinou zániku prastaré měsíční kultury bylo působení zvláštního druhu robotických vetřelců, napůl strojů a napůl mrtvol, kteří byli při své někdejší misi zneužiti. Oba kosmonauti jsou vysláni dokončit výzkum na Měsíci. Zde však najdou již celou hodru rozzuřených kovových příšer, připravujících se na pozemskou invazi... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Aby to bylo alespoň nadprůměrné, tak tomu přece jenom něco chybí. Ta atmosféra by mohla být skvělá, ale není dotažená do konce. Trikově je to až moc jednoduché a divák může mít pocit, že je celkem očůrávaný. Ale herecky je to zajímavé a Bruce Campbell rozhodně potěší, stejně jako Walter Koenig. Ale ani na ten průměr to pro mě nesedlo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nepovedené a strašně nudné. Celé to působí strašně naivně a překročilo to i tu část, kdy se to dá ještě akceptovat. Hlavně mě zarazilo, jak mizerné triky a efekty tady jsou. O dost lepší byly i v Saturnu 3, a to není žádné veledílo. Spíš byly na úrovni Planety bouří, sovětské sci-fi z roku 1962 (!). Tam taky robot vypadal jak nějaká dětská hračka. Moontrap ale svojí naivitou nepůsobí příjemně, právě naopak, jenom nudí a ke konci opravdu hodně. Žádná postava zde není zajímavá, ani trošku, většina herec neumí hrát nebo přehrává, příběh je plný vaty, blbě vedený a roztahaný na hodinu a půl a hudba je zde totálně mimo. Na sci-fi z roku 1989 vypadá dost zastarale, včetně klišovitého konce. Celkově mi to svojí zmršeností připomnělo Star Crystal, ale ten aspoň něčím trošičku zaujal, tohle mě leda tak unudilo. Přičemž stačilo málo a mohlo z toho být aspoň obyčejné béčko, které by sice nenadchlo, ale ani neurazilo. Takhle je to film hodný zapomenutí. Slabé 2* ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní video-žánrovka, která se radši opájí kutilsky ztvárněnými pasážemi z kosmu než brakovými motivy. Její tvůrci měli štěstí, že je produkčně zaštítili Shapiro-Glickenhaus Entertainment, kteří v rámci dobových béčkových produkcí ještě patřili mezi ty ambicióznější, protože třeba Corman by je s touhle nerdovskou přehlídkou praktických efektů rovnou vyhodil. Nicméně trh si žádal své a tak "Měsíční past" utkví v paměti také okatým zařazení prvoplánových atrakcí aneb jak sakra do sci-fi o dvou astronautech dostat nějakou nahotu a střílení. Jinak se potvrzuje očekávané, tedy že Bruce Campbell má charismatu na rozdávání, zatímco Walter Chekov Koenig je zoufalý dřevák. Nicméně díky výše řečenému má "Měsíční past" skvělou atmosféru a zůstává tak sympatickým a v jádru osobitým příspěvkem mezi naivní sci-fi brakovky éry videa. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film vyslovene ukotvený vo svojej dobe vzniku. A čím viac času uplynie od jeho výroby, tým je výsledný dojem horší a horší... Dejová linka je taká nemastná-neslaná, málo záživná, s minimom napätia a naivnou akciou. O horore v tomto prípade nemôže byť ani reči. Bubáci (ak to tak smiem nazvať) mi pripomínali nejakého nedorobeného robocopa kríženého s Číslom 5 žije (1986). Na druhú stranu ma oslovila vtedajšia predstava človeka o budúcnosti - naivné až to bolo zábavné. Našťastie o oživenie dejovej linky sa pár hlodmi postaral B. Campbell, takže som aspoň neupadol do kómy. Podpriemer. 35/100 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ako maly som ten film zboznoval a casto som si ho pustal na svojej origo VHS, ale pred nejakymi 5-6 rokmi som si to pustil znova a bol som uplne zhrozeny tym aka je to nepozeratelna trashova hovadina. Uz som na take hluposti prilis stary. Ale ako vidim, tak niektori moji oblubenci z takych volovin dodnes nevyrastli. Dobre pre nich. Ja si zase pustim nejake stare HK kung-fu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme sa objaví celkovo 5 verzií kyborgov zvaných Kaalium. (fefee)
  • Při telefonátu přibližně v 30. minutě je možné několikrát zahlédnout mikrofon filmového štábu. (eugeene)

Reklama

Reklama