Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jannicke, hrdinka prvního dílu a jediná přeživší masakru na zapadlé horské chatě, je zachráněna a odvezena do nejbližší nemocnice. Zatímco se jí dostane lékařské péče, místní policejní sbor sem dopraví i mrtvá těla jejích přátel, včetně toho vrahova… Tato noční můra ještě zdaleka není u konce! (ČSFD.cz)

Recenze (195)

castor 

všechny recenze uživatele

Norský thriller. Co víc si přát? Sníh všude, kam se podíváš, mráz zalézá za nehty, tísnivá atmosféra zdobí tenhle hororový kousek už od prvních minut. Ostatně stejně jako jeho staršího bratříčka. Pokračování totiž začíná tam, kde řádění obrovitého zachumlance s krumpáčem z jedničky skončilo. Jediná přeživší (depresivní děvče Ingrid Bolsø Berdal) z horského masakru skončí v nemocnici, kam se v černých pytlích dostanou i její čtyři kamarádi a také ten, který to všechno způsobil. Úderné pokračování má lehce protahovaný závěr, naštěstí je ale bez současných populárních twistů á la vrahem je zahradník, kterého navíc tvůrci jaksi pozapomněli šoupnout do děje. Právě tvůrci mají naopak solidní nápady, kamera přesně ví, jak má který záběr snímat, navíc se dozvíme i něco málo z minulosti „nesmrtelného“ ranaře. Většina herců odvádí víc než slušné výkony, jejich mordy pak končí poměrně nevybíravým způsobem. Minule jsem váhal mezi třemi a čtyřmi hvězdami, tentokrát to mám stejné. Takže teď půjdu nahoru!! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak norové mají svůj vlastní Halloween 2 a to doslova. Jednička se mi hrozně líbila a na druhý díl jsem se strašně těšil, hlavně když jsem viděl to úplně stejný hodnocení a slyšel sem samou chválu od známých. Začátek je sice hodně slibnej a navíc já miluju když pokračování začíná přesně tam, kde končí předchozí díl, jenže jako fanoušek Halloweenu jsem se doslova musel smát, protože záběr od záběru je to vykradený druhý díl Halloweenu z roku 1981. Když pominu tohle, pořád to docela šlo, samozřejmě atmosféra prvního dílu šla úplně stranou na úkor rozvinutého příběhu, který mě docela bavil. Jenže obsazení je zoufale nesympatické, vraždy nudné, napětí neexistuje a jediná dobrá scéna je past na tu trojici fízlu ke konci. Sympatická Ingrid Bolsø Berdal tady vypadá jako děcko s Dawnovým syndromem a když poslední přeživší dřepí v káře před špitálem a strhne se předposlední boj, doslova jsem musel řvát v duchu na řežiséra jaký je kokot, to imbecilní jednání postav už prostě nešlo přehlížet ani po vypití litru čistého methylu. Určitě bych ho tam totiž nechal ležet a běžel se mrknout na ječicí krávu nad mrtvolou jejího starýho a nevyprázdnil bych celej zásobník do palice toho 2 metrovýho vidláka, tupá scénáristická kreč, jen aby se mohla strhnout finální bitka, která mi definitivně sebrala i 3* za tu imbecilní scénu s usnutím, vidim jak borka co mi jde po krku sedí s brokárnou v mým šmajchl kabinetu a jen kolem ní projdu a čumim na ní dokud se neprobere, ježiš. Jak jsem se na druhý díl po prvním těšil, tak po druhém mám z třetího dílu víc než obavy a nechápu že tahle vykrádačka se spoustou nesnesitelně imbecilních scén má stejné hodnocení jako parádní jednička. 45%. Těžké zklamání. ()

Reklama

JAn 

všechny recenze uživatele

Nadmíru zdařilý seqel a zároveň svižná vykradačka Halloweenu II, co se žene neskutečným tempem vpřed. Excelentní kamera, výborná hudba, spousta zábavných lekaček a neskutečně cool atmosféra, která by bavila i bez samotného zabijáka. A přestože nám hlavní záporák poměrně zjasonověl, pořád je Fritt Vilt II o řadu výš než jeho předchůdce. Ingrid B. Berdal dokazuje, že je pořádný kus ženské. Užil ´sem si a ´sem na to hrdý! ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Sequel lepší prvního dílu. Děj se po vzoru druhého Halloweenu přesouvá do nemocnice, kde jediná přeživší z předchozí "vybíjené na sněhu" zjišťuje, že zabiják, který jakoby vypadl z oka svému kolegovy z My Bloody Valentine, není až tak mrtvý, jak by se mohlo zdát. Coby nenáročný slasher funguje druhý Fritt vilt naprosto perfektně. Od úvodního seznámení se šablonovitými postavami, přes první nesmělé vraždy, až po zavěr, který se zhlédl v jiném dílu Halloweenské série - všechno šlape jak švýcarské hodinky. Jen toho kopírování je trochu příliš. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

O niečo akčnejšie a obsiahlejšie než jednotka, ale zároveň to stráca tú pekne budovanú atmosféru a kúzlo, ktoré predošlý film mal. Nie je to zlé, stále sa jedná o celkom solídnu záležitosť a tá kamera je proste výborná, ale už to nejako nemá čím prekvapiť, scenáristických chýb je tam dvojnásobok a premeškaných príležitostí dopadnúť vraha tam bolo tiež veľa. Je to na podobnej úrovni prvého dielu, ale už ma to tak nebavilo a ten scenár ma občas príjemne nasral. A hlavná hrdinka má fakt viac šťastia, než rozumu. Ale hej, stále je to príjemná zábavka, ktorá ubehne skôr, než vôbec začne nudiť. To už sa však o treťom dieli povedať nedá. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Venkovní scény byly natočeny v norské divoké scenérii Jotunheimenu a ve vesnici Otta. Scény v nemocnici byly natočeny v nemocnici Åslund v Ås. (Homerking)

Reklama

Reklama