Reklama

Reklama

Na cestě

(seriál)
Česko, (2006–2022), 255 h 19 min (Minutáž: 25–30 min)

Režie:

Jaromír Marek, Jiří Diarmaid Novák, Otto Kallus, Jana Počtová, Mojmír Kučera, Jana Boršková (více)
(další profese)

Série(24) / Epizody(587)

Obsahy(1)

Na cestě s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem. (Česká televize)

Recenze (38)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání jsem pocítil, když se má oblíbená Cestománie přesunala na komerční Novu, kde vydržela snad rok?...Na jedničce najednou nebylo v pondělí od devíti na co koukat, jenže po půl roce nakonec přišli se zajímavým konceptem, nebo ne příliš zajímavým, ale Cestománii podobným, akorát s Bartoškou a Donutilem, a jelikož mi jsou oba páni velice příjemní na poslech nemohl jsem jinak, než si tento seriál zamilovat. Sice to není Cestománie a její vynikající znělka, která ke mně přicházela každé pondělí, ale je to alespoň nějaká snaha navrátit večerní pondělky cestopisům a rozhodně zdařile. A jak to tak vypadá, tak už se nějaký rok drží, a já jen doufám, že přes ty dva roky, co už na jedničce vysílá se udrží nadále a nadále bude lákat plno diváků, jako tenkrát lákala Cestománie. (8/10) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé obrázky z většinou neprofláknutých koutů světa doplňuje dvojice Bartoška - Donutil vtipnými komentáři. Počet navštívených míst je velmi vysoký, struktura jednotlivých dílů se v podstatě nemění a to je jednoduchou příčinou toho, že i zábavný popis místních zvyků mi po čase poněkud zevšedněl. ()

Reklama

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Z té nepřeberné spousty cestopisů, co na televizních obrazovkách běží, jde o počin, který nejenže velmi výrazně zaostává, ale je vyloženě špatný. Celkové pojetí je natolik povrchní, nedokáže vtáhnout ani do těch nejlákavějších zákoutí světa, místo toho se zřejmě soustředí na rádobyvtipné a žoviální šišlání pánů Bartošky a Donutila, které má být s největší pravděpodobností i vtipné. Hezké kousky světa tam vidět jsou (ještě aby ne), ale tady nehodnotíme krásy světa, ale zpracování, s jakým je to převedeno na obrazovky. Proto dávám odpad, přestože se občas podívám. ()

Pesosek 

všechny recenze uživatele

I když se nabízí srovnání s obdobnými pořady, nerad bych se do něj pouštěl. Myslím si, že „Na cestě“ totiž má svojí vlastní kategorii. Taková malá krátkometrážní oddechovka, kterou si občas pouštím před spaním místo Simpsonů. Navíc je mi velmi sympatický komentář pánů Bartošky s Donutilem. Nevím co víc dodat, pro mě příjemné pohlazení pro moji cestovatelskou duši… ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou perfektní, některé slabší, ale paradoxně - cestovatelské i cestopisné filmy a magazíny jsou rozhodně to nejlepší, co lze na ČT sledovat. Asi není náhoda, že většina této tvorby je nakoupená, nebo produkovaná mimo ČT. Kupodivu, celkem dobrý je i komentář dvojice Bartoška/Donutil, které je lepší slyšet, než koukat v jednom z předchůdců Na Cestě s děsivým tandemem Lábus/Kaiser - zejména nemohu zapomenout na díl o Kubě. Takže doufejme, že Na Cestě vydrží a že v Kameře na cestách budou i nadále především filmy Pietra Bouwerse. ()

Galerie (4 187)

Zajímavosti (8)

  • Na hlavní třídě v Abú Dhabí stojí luxusní hotel Emirátský palác, který je považován za nejdražší hotel světa. Jeho stavba vyšla na 5 miliard amerických dolarů. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)
  • Vojenskou základnu využívají USA od roku 1902. (M.B)
  • Leží zde největší krytý zábavný park na světě Ferrari World s rozlohou 200 tisíc metrů čtverečních, ve kterém je nejrychlejší horská dráha. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)

Reklama

Reklama