Zlodějíčkové

Ladrones

Thieves

Španělsko, 2007, 101 min

Jaime Marques

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,312,386(13.7.2010)

Vreckári ako takí ma neskutočne vytáčajú a skoro som drámu, kde bola mladá dvojica vykreslená ako trpitelia nerozdýchal. Nakoniec to však nebolo až také, zlé aby sa na nich nedalo raz pozrieť a oceňujem, že sa ma nikto zase nepokúsil nakŕmiť happyendom, čo sa už pomaly tak často nevidí.(27.2.2010)

• Mi Nü-Chai

Sto a jedna minuta bezvýrazné nudy aneb jak natočit psychologické drama bez jakékoliv dramatičnosti a sebemenší propracovanosti postav či děje.(3.3.2010)

• FilmFan24

Nic není tak jednoduché jak se na první pohled zdá. Tahle věta se k filmu moc hodí. Slušně natočené, slušně zahrané, slušně ozvučené ba i slušný příběh to má...co to ale nemá, jsou emoce. Prostě je to celé jakési chladně odtažité a tam, kde by mělo to vůbec nechytí za srdíčko. Což je dost škoda. A tak si dál budu dávat sakra pozor před kapsáři!(4.10.2011)

nevidela som to od začiatku, ale hovorili tam po španielsky a už to je u mňa aspoň na hviezdičku. mala som také tušenie, že to nedopadne dobre, ale aj tak ma ten koniec rozhádzal. bolo to veľmi vizuálne príťažlivé a to nielen preto, že hlavný hrdina je yummy. tá kamera sa mi na tom asi páčila najviac(11.2.2010)

70%. Film o dvou naprosto rozdílných liedech, které pojí jedna věc. Každý k ní přistupuje jinak. Každý čeká něco jiného. Přesto se dají dohromady. Tomuhle fiilmu ale nakonec docela dost chybí a to hlavně emoce. Je to trošku chladné. Natočeno je to dobře, kamera dobrá, hudba super, ale místy to nemá šťávu. Možná kvůli častým, pomalým, nic moc říkajícím, melancholickým pasažím.(21.5.2010)

Podle plakátu a čsfd obsahu jsem čekal nějakou komedii, případně mírné drama, ale tohle teda byl "drámoš" :D Moc legrace zde opravdu nenajdeme, vlastně vůbec žádnou, jen osud jednoho zlodějíčka, který se zamiluje a udělá z hodné holky novou zlodějku. Nějakou úroveň to má, ale tento typ filmů už vyhledávat nebudu.(15.2.2011)

Milé obsadenie, slušný príbeh, zaujímavá téma, akurát koniec ma vyviedol z rovnováhy...nie žeby bol zlý, akurát že ....(( O chalanovi, predurčenému stať sa zlodejíčkom. Náhodne stretnutie s neznámou devou ( ktorú zachráni pred strážnikom pretože kradla) v ňom naplno rozvinie staré vedomosti o kradnutí a stoj čo stoj si chce dievča Saru získať na svoju stranu aby ju naučil čo vie a aby spolu okrádali nič netušiacich ľudí. Avšak nič nie je také jednoduché ako sa zdá a všetko sa komplikuje....))(8.2.2010)

Dlouho se mi nějaký film tak nelíbil, Zlodějíčkové u mě zafungovali jako nečekané překvapení - od prvních záběrů mě to vtáhlo a zcela pohltilo. Jednak jsem velkým fandou španělských filmů a jednak mě strašně bavilo herecké obsazení ústřední dvojice. Oba mimochodem ve filmu nemají žádná jména a v závěrečných titulcích figurují jako "Ladrón" a "Ladrona", tedy "Zloděj" a "Zlodějka". Důraz, s kterým se film věnuje výhradně jim, je podtržen mj, tím, že řadě vedlejších postav kamera vůbec nezabírá tvář - prostě na ní nesejde. V době natáčení 20 letý Juan José Ballesta byl skvělý a velmi přesvědčivý, a zcela jsem mu věřil minulost kluka, který nemá co ztratit. Jeho herecká družka a vrstevnice María Valverde se mi líbila už v jejím starším snímku "Melissa P." z r.2005, byť šlo o slabší podívanou. Ve Zlodějíčcích mě již dostala naplno a nesmírně mě bavilo sledovat její amorální hru na zaučování v kapsářství. Dokonalý dojem z filmu u mě osobně podtrhla vysoce estetizovaná kamera a dobrý výběr filmové hudby, stejně jako skvělý střih. A tragický závěr mi pak už jen připomněl, jak podobné filmy o dvojicích za hranou zákona prostě miluju, ať už z paměti lovím filmy jako "Leon", "Bonnie a Clyde", ad. Tleskám vestoje a děkuji nočnímu filmovému klubu na ČT2 za tento výborný španělský snímek, u nás jinak zcela neznámý.(30.10.2011)

Flm zachytáva vreckára pri práci, pri tréningu, pri spolupráci vo dvojici. Celé je to riešené zdĺhavými zábermi kedy sa nič nedeje a môžete si odbehnúť. Doporučujem však nechať pustený zvuk lebo hudba je to, čo ma prinútilo dať hviezdu navyše..(27.6.2010)

Velice dobré. Film linoucí se v pomalém melancholickém tempu, o španělské temperamenci tady nemůže být řeč. Krásná kamera, dobrá hudba, sympatičtí herci a zajímavé vizuální a režijní vychytávky-to všechno tvoří příjemný snímek na čisté čtyři hvězdy.(26.2.2010)

• Kolssteyn

Celou dobu jsem měl dojem, že se dívám na československý televizní film z osmdesátých let za kterým stojí Česká televize. Holt, chudší evropské a postkomunistické státy mají alespoň ten minimalismus podobný.(4.3.2010)

Je bezpočet způsobů jak zaujmout objekt svého zájmu.Balit holku, na to, že umím krást patří myslím k těm míň běžným, ale hlavně že není nuda. Pokřivená romance o setkání nebo spíš střetu dvou světů tak diametrálně odlišných, že to asi nemůže dopadnout jinak než blbě.Další myslím osobitý a pozoruhodný příspěvek k zřemě nevyčerpatelnému tématu životních ztroskotanců, jejichž cesta vede asi už z podstaty k zatracení a do záhuby. I když výjimky potvrzují pravidlo.(4.10.2011)

Průměrná španělská podívaná, která nenadchne ani neurazí, s několika vizuálně zajímavými scénami a obstojnými hereckými výkony. Za nejslabší místo považuji scénář,ve kterém se jednoduchý děj bez větších zvratů nebo gradace tak nějak vleče, až se nakonec doplazí do konce. Bohužel mě film ani v nejmenším emocionálně nezasáhl a následně ze mě vyšuměl tak rychle, že sem se nestačil divit. 58%(4.10.2011)

• siki37

Tlačenica na zastávke, rýchle predanie peňaženky komplicovi a potom už len hnev a beznádej, vybavovanie nových kariet, behanie po úradoch kvôli dokladom. Nie, ani po tomto nudnom filme nezmením názor a nezačnem vreckárov ľutovať pre ich ťažký život. Film ma nedokázal zaujať, ku koncu som ho už vlastne nepozeral, ale počúval, nechal som ho pustený, no surfoval som po recenziách a hľadal tip na nejaký lepší film, čo bolo dosť jednoduché, pretože od tohto snímku je lepšie takmer hocičo(25.3.2010)

Film je slabší, ale s dobrou hudbou, občasnými zajímavými záběry kamery a velmi krásnou María Valverde.(4.10.2011)