Mládí strávil opuštěný v sirotčinci a nyní se čerstvě dospělý Alex pokouší začít nový, plnohodnotný život. Problém ale je, že si ze svého dětství odnesl mnohem víc, než by si sám přál. Jeho matka byla patologická kleptomanka, a proto ze svého syna, ještě dřív než zasáhly úřady, v jeho sedmi letech vycvičila perfektního kapsáře. A on vlastně dnes neumí pořádně nic jiného - jen krást. Oproti tomu pohledná studentka Sara strávila dospívání v relativně spořádané společnosti a nikdy jí nic nechybělo, ani komfort, ani rodičovská láska. A možná i proto ji nyní tak láká zakázané ovoce v podobě občasných krádeží jen tak pro radost. Setkání obou mladých lidí v supermarketu, kam si oba přišli pro svůj lup, je pak fatální a navěky změní jejich život. Z Alexe se stane učitel a ze Sáry až příliš pozorná žačka. Tento „profesionální“ vztah ale nemůže vydržet dlouho. (oficiální text distributora)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby Celosvetovo $1,312,386║(13.7.2010)
Smok
Vreckári ako takí ma neskutočne vytáčajú a skoro som drámu, kde bola mladá dvojica vykreslená ako trpitelia nerozdýchal. Nakoniec to však nebolo až také, zlé aby sa na nich nedalo raz pozrieť a oceňujem, že sa ma nikto zase nepokúsil nakŕmiť happyendom, čo sa už pomaly tak často nevidí.(27.2.2010)
Mi Nü-Chai
Sto a jedna minuta bezvýrazné nudy aneb jak natočit psychologické drama bez jakékoliv dramatičnosti a sebemenší propracovanosti postav či děje.(3.3.2010)
FilmFan24
Nic není tak jednoduché jak se na první pohled zdá. Tahle věta se k filmu moc hodí. Slušně natočené, slušně zahrané, slušně ozvučené ba i slušný příběh to má...co to ale nemá, jsou emoce. Prostě je to celé jakési chladně odtažité a tam, kde by mělo to vůbec nechytí za srdíčko. Což je dost škoda. A tak si dál budu dávat sakra pozor před kapsáři!(4.10.2011)
carly
nevidela som to od začiatku, ale hovorili tam po španielsky a už to je u mňa aspoň na hviezdičku. mala som také tušenie, že to nedopadne dobre, ale aj tak ma ten koniec rozhádzal. bolo to veľmi vizuálne príťažlivé a to nielen preto, že hlavný hrdina je yummy. tá kamera sa mi na tom asi páčila najviac(11.2.2010)
DannyBoy80
70%. Film o dvou naprosto rozdílných liedech, které pojí jedna věc. Každý k ní přistupuje jinak. Každý čeká něco jiného. Přesto se dají dohromady. Tomuhle fiilmu ale nakonec docela dost chybí a to hlavně emoce. Je to trošku chladné. Natočeno je to dobře, kamera dobrá, hudba super, ale místy to nemá šťávu. Možná kvůli častým, pomalým, nic moc říkajícím, melancholickým pasažím.(21.5.2010)
Politik
Podle plakátu a čsfd obsahu jsem čekal nějakou komedii, případně mírné drama, ale tohle teda byl "drámoš" :D Moc legrace zde opravdu nenajdeme, vlastně vůbec žádnou, jen osud jednoho zlodějíčka, který se zamiluje a udělá z hodné holky novou zlodějku. Nějakou úroveň to má, ale tento typ filmů už vyhledávat nebudu.(15.2.2011)
ecceHOMMO
Milé obsadenie, slušný príbeh, zaujímavá téma, akurát koniec ma vyviedol z rovnováhy...nie žeby bol zlý, akurát že ....(( O chalanovi, predurčenému stať sa zlodejíčkom. Náhodne stretnutie s neznámou devou ( ktorú zachráni pred strážnikom pretože kradla) v ňom naplno rozvinie staré vedomosti o kradnutí a stoj čo stoj si chce dievča Saru získať na svoju stranu aby ju naučil čo vie a aby spolu okrádali nič netušiacich ľudí. Avšak nič nie je také jednoduché ako sa zdá a všetko sa komplikuje....))(8.2.2010)
Vančura
Dlouho se mi nějaký film tak nelíbil, Zlodějíčkové u mě zafungovali jako nečekané překvapení - od prvních záběrů mě to vtáhlo a zcela pohltilo. Jednak jsem velkým fandou španělských filmů a jednak mě strašně bavilo herecké obsazení ústřední dvojice. Oba mimochodem ve filmu nemají žádná jména a v závěrečných titulcích figurují jako "Ladrón" a "Ladrona", tedy "Zloděj" a "Zlodějka". Důraz, s kterým se film věnuje výhradně jim, je podtržen mj, tím, že řadě vedlejších postav kamera vůbec nezabírá tvář - prostě na ní nesejde. V době natáčení 20 letý Juan José Ballesta byl skvělý a velmi přesvědčivý, a zcela jsem mu věřil minulost kluka, který nemá co ztratit. Jeho herecká družka a vrstevnice María Valverde se mi líbila už v jejím starším snímku "Melissa P." z r.2005, byť šlo o slabší podívanou. Ve Zlodějíčcích mě již dostala naplno a nesmírně mě bavilo sledovat její amorální hru na zaučování v kapsářství. Dokonalý dojem z filmu u mě osobně podtrhla vysoce estetizovaná kamera a dobrý výběr filmové hudby, stejně jako skvělý střih. A tragický závěr mi pak už jen připomněl, jak podobné filmy o dvojicích za hranou zákona prostě miluju, ať už z paměti lovím filmy jako "Leon", "Bonnie a Clyde", ad. Tleskám vestoje a děkuji nočnímu filmovému klubu na ČT2 za tento výborný španělský snímek, u nás jinak zcela neznámý.(30.10.2011)
agassi68
Flm zachytáva vreckára pri práci, pri tréningu, pri spolupráci vo dvojici. Celé je to riešené zdĺhavými zábermi kedy sa nič nedeje a môžete si odbehnúť. Doporučujem však nechať pustený zvuk lebo hudba je to, čo ma prinútilo dať hviezdu navyše..(27.6.2010)
Flakotaso
Velice dobré. Film linoucí se v pomalém melancholickém tempu, o španělské temperamenci tady nemůže být řeč. Krásná kamera, dobrá hudba, sympatičtí herci a zajímavé vizuální a režijní vychytávky-to všechno tvoří příjemný snímek na čisté čtyři hvězdy.(26.2.2010)
Kolssteyn
Celou dobu jsem měl dojem, že se dívám na československý televizní film z osmdesátých let za kterým stojí Česká televize. Holt, chudší evropské a postkomunistické státy mají alespoň ten minimalismus podobný.(4.3.2010)
transbeskyd
Je bezpočet způsobů jak zaujmout objekt svého zájmu.Balit holku, na to, že umím krást patří myslím k těm míň běžným, ale hlavně že není nuda. Pokřivená romance o setkání nebo spíš střetu dvou světů tak diametrálně odlišných, že to asi nemůže dopadnout jinak než blbě.Další myslím osobitý a pozoruhodný příspěvek k zřemě nevyčerpatelnému tématu životních ztroskotanců, jejichž cesta vede asi už z podstaty k zatracení a do záhuby. I když výjimky potvrzují pravidlo.(4.10.2011)
Snake.Charmer
Průměrná španělská podívaná, která nenadchne ani neurazí, s několika vizuálně zajímavými scénami a obstojnými hereckými výkony. Za nejslabší místo považuji scénář,ve kterém se jednoduchý děj bez větších zvratů nebo gradace tak nějak vleče, až se nakonec doplazí do konce. Bohužel mě film ani v nejmenším emocionálně nezasáhl a následně ze mě vyšuměl tak rychle, že sem se nestačil divit. 58%(4.10.2011)
siki37
Tlačenica na zastávke, rýchle predanie peňaženky komplicovi a potom už len hnev a beznádej, vybavovanie nových kariet, behanie po úradoch kvôli dokladom. Nie, ani po tomto nudnom filme nezmením názor a nezačnem vreckárov ľutovať pre ich ťažký život. Film ma nedokázal zaujať, ku koncu som ho už vlastne nepozeral, ale počúval, nechal som ho pustený, no surfoval som po recenziách a hľadal tip na nejaký lepší film, čo bolo dosť jednoduché, pretože od tohto snímku je lepšie takmer hocičo(25.3.2010)
FandaF
Film je slabší, ale s dobrou hudbou, občasnými zajímavými záběry kamery a velmi krásnou María Valverde.(4.10.2011)