Reklama

Reklama

Pravidlo č. 1

  • Hongkong Di yi jie (více)

Mladý policista Lee Kwok Keung byl ve službě postřelen sériovým vrahem mladých dívek. Poslední, co viděl, než upadl do bezvědomí, bylo, jak se tělo vrahovy oběti, o které si byl jistý, že je mrtvá, zvedá a blíží se k němu. Vše uvede ve své výpovědi a záhy je přeřazen do oddělení smíšených záležitostí, aniž by tušil, čím se toto oddělení zabývá. Hned při prvním výjezdu ale pochopí. Vzhledem ke svým schopnostem vidět to, co jiní nevidí, musí řešit případy, ve kterých figuruje cosi nevysvětlitelného, a zametat stopy tak, aby nikdo nezjistil, že v našem světě existují i bytosti, které nevidíme. Kwok Keung se každý den setkává s duchy zemřelých lidí. Jednoho dne se setká s tím nejhorším. S duchem sériového vraha, kterého zastřelil. A ten ho nenávidí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor z Hong Kongskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o policajtovi, ktorý pri pochôdzke náhodou narazí na sériového vraha, ktorého sa mu podarí zneškodniť len vďaka duchovi jeho poslednej obete a keďže si policajt pri výpovedi stojí za svojim, je preradený k zvláštnemu oddeleniu, ktoré sa venuje nevysvetliteľným udalostiam. A tak sa zoznamuje so svetom, o ktorom ešte doteraz netušil a navyše práve sa začala séria neobjasnených vrážd a všetko nasvedčuje tomu, že za to môže zlo zo sveta mŕtvych. Spracovanie sa mi páči, film zaujme už od úvodu so sériovým vrahom a baví stále, nevšimol som si žiadne slabé miesto, stále sa je na čo pozerať, prvá polovica je ešte všeobecnejšia a zoznamuje s rôznymi prípadmi a tým, ako to hlavého hrdinu ovplyvňuje, na čo sa veľmi dobre pozerá, druhá sa už venuje len jednému prípadu a je o niečo slabšia, ale je to len malý rozdiel, hľadanie vraha je zaujímavé, celá táto mytológia s fungovaním vraha po smrti na tomto svete je výborná, aj keď už nie originálna, niečo veľmi podobné sa dá nájsť aj vo filme Anjel smrti, ale aj tak to funguje dobre a spokojný som aj s premysleným záverom. Páči sa mi atmosféra filmu, je taká správne temná a je takmer všadeprítomná, jedine v tých rodinných scénach už samozrejme nemôže byť až tak pôsobivá. Napätie mi neprišlo moc výrazné, no aj to sa tu nájde. A čo sa týka samotných hororových scén, tak som spokojný, sú pomerne rozmanité a aj obsahovo zaujímavé, oceňujem hlavne celú situáciu v škole s výborným ukončením alebo aj scénu v kine, ale celkovo som spokojný. Herecké obsadenie je na tom dobre, najviac priestoru má hlavné detektívne duo, Shawn Yue je výborný a prekvapivo aj Ekin Cheng, ktorého až tak moc nemusím tu sedí veľmi dobre. Ale nesklamú ani zvyšné postavy, z nich ma zaujala hlavne mladá kuriérka. Réžia je vydarená, od Kelvina Tonga je to zatiaľ asi najlepšia práca a spokojný som aj s technickou stránkou. Pravidlo č.1 je rozhodne jedna z najzaujímavejších ducharín posledných rokov, všetky stránky má výrazne nadpriemerné a oplatí sa pozrieť aj viackrát. 78% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si klamať. Hong Kong ani Singapur nie sú Južná Kórea. Vyslovene zlý mi tento duchársky thriller ale neprišiel. Je síce pravdou, že pomalšie tempo už má len eskalátor v Priore, no celkovo som sa nenudil, pričom ja mám takéto príbehy celkom rád - 55% ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Velice solidní film, který na rozdíl od jiných podobných, je i vcelku originální. Má to slušnou atmosféru, velice dobré herecké výkony a překvapivý závěr, který je ale možná až moc komplikovaný. Mezi třemi a čtyřmi hvězdami. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Příjemnou mysteriosní detektivku se sympatickými hlavními protagonisty a pár hodně podařenými scénami v mých očích nehezky poškodil zbytečně překombinovaný konec. 3,5* ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Divím se, že jsem na tenhle kousek od šikmookejch nenarazil už dřív poněvadž je to celkem povedenej hororovej mix. Duchařina říznutá Akty X. Asi to nesedne každýmu ale já jsem se bavil. Slabší 4hvězdy. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem měl choutky dát i 4 hvězdy, ale nakonec jsem z tohoto nadšení vystřízlivěl. Ať se to šikmoočkám líbí nebo ne, ten závěř prostě podělali. Všechno dávalo krásně smysl a oni potom přijdou s tak chaboučkým a hloupým zvratem jen aby zase co nejvíc šokovali. To mi pokazilo celkový dojem, který byl jinak do té doby docela dobrý. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKÁ DVD PREMIÉRA: VAPET = 9.6.2009 - réžia českého znenia (Studio Soudwave pro VAPET Production 2009) = Filip Jančík + SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 5.2.2011, uvedené v košickom dabingu pod názvom PRAVIDLO ČÍSLO JEDEN (10.6.2009) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o takový mix duchařiny a krimi, která má v prvních minutách zajímavý rozjezd, ale další půlhodinku se potom nic neděje. Spíše se jen mluví, objeví se nezajímavé scénky jako tančení s gumovým dinosaurem a podobně. Všechno se však začne měnit k lepšímu příchodem sebevražedných dívek, které padají jako mouchy velmi zajímavým způsobem. Tady se konečně rozproudila hororová atmosféra a musím říct, že v některých případech mnou projelo i trochu toho mrazení na zátylku. K houstnutí atmosféry nejvíce přispěli děsivé zvuky jako třeba šílený smích, výkřiky či zmatený střih a samozřejmě dramatická hudba. Tu bych chtěl pochválit především. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

I když ne originálně, přesto zajímavě pojatý snímek, který mě docela pohltil svou atmosférou a ponurostí hlavních postav a příběhů. Svým způsobem jde o takové asijské Akta-X, ale trošku duchařštější se spoustou zajímavých postav a scének. Je to kriminální, je to romantické, je to tragické, je to duchařské, je to i trochu krvavé. Takový slepenec mnoha známých a profláklých motivů (nešťastní mrtví, duch cestující z těla do těla, detektiv pohlcován a požírán vlastním případem), ale namíchán tak nějak příjemně. Já byl mile překvapen. 3,5* ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Další z miliardy asijských duchařin, kterých už mám plnou prdel, protože je to furt to samé. Navíc tento film trpí naprostou impotencí čehokoliv. Zápletka je tisíckrát ohraná s tisícátou obměnou, hlavní postavy jsou nevýrazné a navíc si jsou dosti podobné. Samozřejmě nechybí ani über mega překvapivý konec, který nám tvůrci předhodili s myšlenkou, že on to někdo nějak pochopí. Já jsem se na konec úplně vysral a strašně jsem se těšil, až to skončí. Fakt už mi tyhle duchařiny lezou na nervy, navíc, tahle je prostě o ničem. 1/10 (za mladé asiatky) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Denně máme 180 telefonátů !! Většina se týká loupeží, vražd, rvaček a únosů.. Zbytek začíná slovy děje se něco divného !! Ty řešíme my, naše jednotka !! Pamatujte si pravidlo číslo 1 - duchové nejsou !!" ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Kriminálka mixnutá s duchmi?...znie to šialene, ale v Ázii to nie je problém, a je to dosť dobré prvú hodinu, potom sa to už dostáva do magoriny, z ktorej sa našťastie vysomárime...dobrá krimi ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Tak slušný nástup a dobrú atmosféru počas celého prvého polčasu tejto duchárčiny som od azijata nečakal. Dokonca som rozoznával medzi sebou aj oboch hlavných hrdinov, napriek tomu, že to boli chlapi. No akonáhle sa dielko prevalilo do druhej polovice, padlo to celé tam, kam väčšinou honkongtaiwankoreajapan duchárčiny patria, do hnoja. Tri sestry ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tyhle asijský horory mě moc neberou, ale tohle se docela nechalo. Přesto jak už je u těhle filmů z asie předem dané, vždy se jedná o duchařiny. A ani tady to mu jinak nebylo. Polda po zranění zjišťuje že lidi jiný a i on sám vidí to co jiný né. ps- stačí zastřelit velitele, aby tě povýšili. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Další kvalitní zástupce asijské duchařské dílny, tentokrát navlečený do slušivého akčního kabátku, který dodává dílku akční náboj a divoký drive, který na druhou stranu působí bohužel občas chaotickým dojmem. Hlavním hrdinou je mladý policista Lee Kwok Keung, který při rutinní kontrole zastaví auto se sériovým vrahem. Osudové setkání policista Lee málem nepřežije a po děsivém zážitku je převelen do oddělení smíšených záležitostí, kde se setkává s podivínským komisařem, který ho zasvěcuje do netradiční náplně nového působiště. Snímek disponuje vynikající atmosférou, která se drží po celou stopáž dílka, řadou parádních krvavých scén a typickými asijskými duchařskými prvky, které zde spolehlivě fungují. Přiměřené množství střílení a honiček za "podezřelými" jen napomáhá lehce netradičnímu ústřednímu motivu téhle asijské pecky. U mě za čtyři silné hvězdy. ()

DonQ 

všechny recenze uživatele

První půlka vcelku dobrá, ale poté to začalo být překombinované. Každopádně tenhle horor nestraší. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Nejsem pravidelným divákem asijských duchařin a tohle jsem koupil za 5kč ve výprodeji, protože anotace mě celkem zaujala. A nelitoval jsem. Sice mě občas pohoršila vykrádačka/citace z jiných filmů (Oko, Kruh, Klub sebevrahů), ale celou dobu jsem se bavil. Na rozdíl od většiny místních komentátorů to právě pointa u mě pozvedla na 4*. ()

Reklama

Reklama