Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (98)

phoebess 

všechny recenze uživatele

Mám k němu dost velké výhrady, jako například obsazení Robina Dunnea, při jehož "hraní" mi naskakuje po celém těle osypka. Občas příšerná slaďárna, na to, že by to mělo být dobré sci-fi. A to "nalepení" herců do okolního prostředí bije příšerně do očí. Je pravda, že to všechno zvládnou i svými občasnými epizodními rolemi vynahradit Jonathon Young a Christopher Heyerdahl. Ano, nebýt těchto dvou herců a jejich postav, asi bych to velmi brzy zabalila. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem sledoval asi půl roku než jsem to zdárně dokoukal, hlavně úvod mě dal hodně zabrat, vůbec mě to nebavilo a moc jsem se v tom nevyznal, celé to bylo moc točené ve tmě což z toho dělalo hodně nepřehledný paskvil, ale když už jsem to měl stažené, tak jsem to postupně sledoval dál, až mě to začalo docela i bavit. Hlavně ke konci 1.série se to velice slušně rozjede a přenese i do 2.série, což už bylo jiný kafe . Škoda, že nechali umřít nejhezčí postavu tak brzo. Dějově jsou nejlepší ty pasáže, kdy se děj přelívá do více dílů a ne kdy jsou epizody uzavřené, ty obvykle za moc nestojí, ale najdou se i výjimky. Závěr seriálu už jsem si dal docela v kuse, protože už jsem to chtěl mít konečně dokoukané občas jsem i něco přetáčel. Jako celek to hodnotím tak za 50%. Pravda je , že místy vás to chytne, ale určitě ne natolik, abych to dal za pár týdnů, jako jiné seriály. Určitě vím jednu věc a to, že už do toho znova nepůjdu. ()

Reklama

Sairina 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě oslovil především zajímavým stylem zobrazení, kdy je většina scén dodělána až v počítači. Je to trochu novinka a to se podle mě podepsalo na prvních dílech, kde mi efekty občas připadaly neskutečné (např. když někdo šel ze schodů tak mi připadalo, že z nich musí spadnout), později se to ale zlepšilo. Děj je tak trochu komplikovaný, ale docela ujde. Jen občas mi lezou oči z důlku - Tesla jako upír, to se mi opravdu nezamlouvá. K tomuhle seriálu mě vlastně přivedla hlavní představitelka Amanda Tapping, která tu podle mě zas tak moc nezáří. Je to slabá nálepka za zrušenou Hvězdnou bránu a Hvězdnou bránu: Atlantida, ale závislák jako já potřebuje pořád nějakou sci-fi, i když není moc kvalitní. ()

VendaCiki 

všechny recenze uživatele

Webepizody lepší nevidět. Jako první seriál na zeleným plátně je podle mého by to chtělo ještě trošku lépe vypracovat, protože to pozadí je vážně až moc umělé. Jelikož je to první takovej seriál, tak budiž. Shltla jsem všechny série na posezení. Ale je to pořád stejně dlouhý jako každý druhý seriál a pak už o ničem. Jen se modlíte, kdy to skončí. Skončilo. Někdo říká, že to má pokračovat, někdo že to je total konec. Osobně to beru za dobře uzavřený konec. Dál už bych se v tom radši ani nepitvala. Jinak Amanda Tapping, představitelka seriálu "Hvězdná brána", byl dobrý tah v obsazení, sice je to už postarší dáma, ale pořád se dá na ní dívat. ()

DarkMatter 

všechny recenze uživatele

Tuším, že to byl první internetový seriál. Nebylo to špatný, ale občas byl znát menší rozpočet... Příběh taková normální fantasy blbost. Všimli si toho televize a jedna z nich to koupila, takže to teď běží jako normální TV seriál, kterej má prej docela úspěch. Tomuhle internetovýmu seriálu, ale nemůžu dát víc jak 2 hvězdy. ()

Galerie (286)

Zajímavosti (9)

  • Ve 12. epizodě 4. série s názvem "Sanctuary for None Part 1" se postava Tesly (Jonathon Young) zmiňuje o tom, že ho v roce 1943 v New Yorku všichni opustili. Fráze je odkazem na smrt skutečného Tesly, který v New Yorku zemřel právě v roce 1943. (StarPlate)
  • Jako první seriál v Severní Americe používá tzv. RED One kamery. Tato kamera snímá obraz v rozlišení 4096x2048px, což je daleko vyšší rozlišení než FullHD (1920x1280px). (woylin)
  • V 3. díle 2. série se Will (Robin Dunne) ptá Big Guye (Christopher Heyerdahl), jaký má názor na ságu Stmívání, na což mu odpoví, že se mu nejvíce líbila postava Marcuse. Postavu Marcuse ztvárnil právě Christopher Heyerdahl. (MakinaB)

Reklama

Reklama