Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Recenze (98)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Možná by to byl zajímavý nápad, ale stahovat z internetu párminutové epizody v HD kvalitě co mají 700 mega taky není extra nic příjemného. Sanctuary se nezapře, že na něm pracovali tvůrci Hvězdné brány, kterou já osobně hodně mám rád, ale ačkoliv je vše točeno na modrém plátně, mě to zabavit nijak nedokázalo. Jediné co je na tom dobré je onen nápad, který ale dál podle mě nikam rapidně nepovede. (2/10) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Veřejné webepizody seriálu, který má jistě svůj nápad, ale jehož zpracování působí opravdu zvláštně. Kompletně počítačové pozadí a prostředí obecně ve spojení s právě ne moc dobrými triky nejsou ty pravá lákadla. V Druhé sezoně, na kterou má být více peněz by se to mělo změnit, přesto se jedná o zkoušku, co divák takového seriálu dokáže překousnout. Naneštěstí se to ke konci první sezony začalo slušně rozjíždět a pokud divák zapomene na pár zvyků z TV produkce může být i celkem spokojený. Atmosféra není špatná a herci taky nejsou zrovna největší odpad. Amanda Tapping potěší jistě nejvíc. Tohle není doporučení, protože tohle nesedne opravdu mnoha lidem, ale přesto si to zaslouží šanci. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pokud je to myšleno vážně, tak je to hodně špatný vtip. Sanctuary je tak nenápaditá, nudná a amatérské splácanina, že dá pořádně zabrat již úvodní epizoda... A pokud to od tvůrců byl záměrný vtip, tak pak by si měli do týmu přizvat někoho kdo má alespoň špetku smyslu pro humor. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nerad to vůči tvůrcům Hvězdné brány říkám, ale Sanctuary je zhovadilost, a navíc směšná. Z počátku je to téměř doslovná vykrádačka několika spojených dílů pozdější série Krajních mezí, v dalších dílech to zase smrdí X-menem a podobnými věcmi. V podstatě se díváme na jedno velké modré plátno a ty animace jsou tak na úrovni počítačových her z roku 1998. Scénáristé už asi dlouho s nikým v reálu nemluvili a pokaždé když se objeví Chewbaca, nemůžu se ubránit smíchu. Je to uměle překombinované, rádoby šokující a jelikož se na každý díl nečeká zrovna krátkou dobu a má sotva 20 minut, není lehké vyznat se mezi přeběhlíky časoprostorového continua... ()

jarous 

všechny recenze uživatele

Seriál se velmi líbil, škoda jen, že nebyl dotažen do konce, mnoho otázek zůstalo nedořešeno. Hodně zůstalo zahaleno tajemstvím a bylo by zajímavé sledovat kam by se ubíral. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zatím po dvou webizodách slušně natočená scifárna, podkreslená dobrou hudbou a i herci hrají na dost slušné úrovni. Ale uvidíme, ještě zbývá šest webizod :-) ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

První série, a hlavně vstupní pilot, hrozná kvalita, ale postupně jsem si zvykl na Emilie Ullerup - ta tomuto seriálu přidala dost na energetické síle. ✔ ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jen pilot, ale myslím, žeten bohatě stačí. Samotný nápad není špatný - lovení a zachraňování bájných tvorů, o jejichž existenci se ani doopravdy neví. Dává to prostor k mnoha epizodám a obrovským možnostem, jak fascinovat diváka. Ale taky trochu svádí odbýt to zbývající, což se také stalo. Zpracování je totiž příšerné - od předvídatelného scénáře, který není v ničem originální, přes bídné herce až po odpudivě lacinou vizuální stránku. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Len za pilot. Nebudem sledovat dalej. Papierove klisovite dialogy, nalinkovany dej, TV zalezitost v zlom zmysle slova. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Webepizody jsem neviděl. Zpočátku šlo o seriál na takové 3* hvězdy. Epizody byly spíše průměrné, efekty mizerné a celé to táhly pouze výborné herecké výkony se stále krásnější Amandou Tapping v čele. Během půlky první série se to zvrtlo a díly začaly mít výborné scénáře a natáhly se až ke 4 hvězdám. Druhá série se rozjela na plné obrátky, efekty poskočily na úplně jinou úroveň a kvalita jako celek (zejména hlavní příběh) se pořádným tempem zvyšuje. Epizody, kdy se Helen společně s Willem ocitne v nějaké bezvýchodné situaci, jsou špičkou seriálu. Za třetí sérii můžu s klidným srdcem udělit 5 hvězdičkové hodnocení. ()

kleopetra 

všechny recenze uživatele

Klasika: na začátku se ukazuje, "jak se dali dohromady" - Helen Magnus (Amanda Tapping obarvená na tmavo) přemlouvá soudního psychiatra WIlla Zimmermana, aby se k ní přidal v pomáhání "příšerám" - resp. poskytnout jim útočiště, protože oni jsou hodní a většinou "jen vystrašení". Helen má dceru Ashley, která jí pomáhá a také se ukazuje nejspíš úhlavní nepřítel John Druit (kdysi Jack Rozparovač). Normálně se mi podobné typy seriálů líbí, zde ale kromě Amandy Tapping není nikdo zajímavý. U prvního dvojdílu jsem se děsně nudila a za to, že jsem ho dokoukala do konce může jen to, že jsem s i u toho dělala manikůru a nebylo nic jiného po ruce. Možná další díly budou lepší, ale příšery mi připomínají triky původního Star Treku nebo naopak moc digitální. Uvidím, jestli se mi naskytne příležitost vidět další díl, třeba to už pak bude lepší (nechápu zdejší vysoké hodnocení), ale pátrat po nich rozhodně nebudu... ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Mám k němu dost velké výhrady, jako například obsazení Robina Dunnea, při jehož "hraní" mi naskakuje po celém těle osypka. Občas příšerná slaďárna, na to, že by to mělo být dobré sci-fi. A to "nalepení" herců do okolního prostředí bije příšerně do očí. Je pravda, že to všechno zvládnou i svými občasnými epizodními rolemi vynahradit Jonathon Young a Christopher Heyerdahl. Ano, nebýt těchto dvou herců a jejich postav, asi bych to velmi brzy zabalila. ()

Trakat 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál by si tu zasloužil mnohem vyšší hodnocení, ale bohužel místní haters, kteří zde strhali seriál jen po zhlédnutí několika webepizod (které se seriálem kromě několika postav nemají vůbec nic společného), se postarali o modrá čísla...Seriál se zlepšuje s každou epizodou, až se vyvine v plnohodnotný scifi seriál se slušným rozpočtem (na CGI se dá konečně i koukat) a sympatickými postavami, který určitě žádného fandu scifi (a nedejbože Amandy) neurazí. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Svatyně je pouze koukatelná. Místy má skvělé momenty a historii mystérií, ale většinou...i režie to kazí. Herci ovšem nejsou špatní, hlavně Amanda...no, to je srdcovka. Po úvaze, některé díly jsou ale opravdu silné a dobré. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Perfektní seriál. Nic víc, nic míň. Původně jsem viděl jen web-epizody, a ty byly strašné. A tak jsem si s Sanctuary dal pauzu. Dnes se čeká jen dlouhých 170 dní (+-) na třetí sérii, mezitím co já dychtivě sleduji druhou sérii. Opravdu - web-epizody škodily, protože seriál je skvělý. Jde vidět, že to pochází od tvůrců Stargate - vtípky jako v půdovdních SG prostě v sci-fi musí být, skvělá Amanda vypadá na minimálně deset let mínus oproti jejímu skutečnému věku. Ano, má to i negativita, jako například efekty - to že se rozhodli udělat celý seriál na zeleném plátně byl odvážný krok. A i když nemají rozpočet, a efekty tudíž nevypadají nějak extra, občas se nějaký ten dobrý efekt najde, a vzhledem k rozpočtu, který je žalostný, to na kvalitě seriálu nijak nesleví. Na celém seriálu jsou celkem TŘI CHYBY: 1,) První série má pouze třináct dílů. 2,) Druhá série má pouze třináct dílů. 3,) Třetí série bude za dlouhých 172 dní, 7 hodin, 9 minut......-*-*-*EDIT-*-* Dnešním dnem jsem dokoukal zbylé díly druhé série, a mohu říct, jen ... že je neskutečná škoda že to má tak málo dílu, a na další sérii musím čekat tak dlouho...damn! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem sledoval asi půl roku než jsem to zdárně dokoukal, hlavně úvod mě dal hodně zabrat, vůbec mě to nebavilo a moc jsem se v tom nevyznal, celé to bylo moc točené ve tmě což z toho dělalo hodně nepřehledný paskvil, ale když už jsem to měl stažené, tak jsem to postupně sledoval dál, až mě to začalo docela i bavit. Hlavně ke konci 1.série se to velice slušně rozjede a přenese i do 2.série, což už bylo jiný kafe . Škoda, že nechali umřít nejhezčí postavu tak brzo. Dějově jsou nejlepší ty pasáže, kdy se děj přelívá do více dílů a ne kdy jsou epizody uzavřené, ty obvykle za moc nestojí, ale najdou se i výjimky. Závěr seriálu už jsem si dal docela v kuse, protože už jsem to chtěl mít konečně dokoukané občas jsem i něco přetáčel. Jako celek to hodnotím tak za 50%. Pravda je , že místy vás to chytne, ale určitě ne natolik, abych to dal za pár týdnů, jako jiné seriály. Určitě vím jednu věc a to, že už do toho znova nepůjdu. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi slaby, levny a nesmyslny. Navic jak hlavni hero, tak hlavni bad guy jsou akorat na presdrzku. Stejne jako vsechny ostatni postavy. Proste maximaln ztracenej cas. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Praštila bych toho, kdo vymyslel, že česky se seriál Útočiště bude jmenovat Svatyně. Nedává to vůbec žádný smysl, zatímco útočiště to přesně vystihuje. Přiznávám, k tomuhle seriálu jsem se strašně dlouho nemohla dostat, ale nakonec jsem se donutila, kvůli jedné z mých nejoblíbenějších hereček Amandě Tapping. Po vleklém začátku se seriál konečně rozjel a já si ho začala užívat. Druhá řada už bylo úplně jiné kafe a výborný seriál. Na první řadě je strašně moc vidět, že je to všechno točené před zeleným plátnem, v druhé už skoro vůbec. Třetí řada zatím nedostahuje kvalit druhé, ale zase začínám mít ráda Teslu, kterého jsem v druhé řadě nesnášela. Amanda alias Helen Magnus je perfektní jako vždy, Robin Dunne jako Will je typický hezounek a nejlepší je Henry, tech support a nerd, až by si to mohl rozdat s partičkou z The Big Bang Theory či Rodneym McKayem. Když je řeč o něm, někdy na konci první řady jsem už přestala počítat herce z Hvězdné brány, kteří se tady obejvují. Bylo jich prostě moc :D ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Seriál se postupně zlepšuje, hlavně díky přítomnosti postav jako Tesla nebo John Druitt. Kate, která je narozdíl od Ashley víc než jen holka se zbraní, tomu dodala šťávu a má mnohem lepší interakci a chemii s Henrym a Willem. Ryan Robbins a Robin Dunne jsou navíc velmi sympatičtí a herecky schopní (Robin Dunne se rozhodně zlepšuje, když má jeho postava už nějaký směr), takže na novější verzi "Carterové", kterou Amanda Tapping ne a ne setřást, se dá docela lehce zapomenout. Ačkoliv Amanda seriál produkuje a její postava měla být původně hlavní, tak je dobře, že trochu ustoupila do pozadí a dokážu si představit, že seriál by se teď už možná docela dobře obešel bez Helen Magnus, jejíž potenciál nikdy nebyl úplně využit. ()

Reklama

Reklama