Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Zajímavosti (9)

  • V 3. díle 2. série se Will (Robin Dunne) ptá Big Guye (Christopher Heyerdahl), jaký má názor na ságu Stmívání, na což mu odpoví, že se mu nejvíce líbila postava Marcuse. Postavu Marcuse ztvárnil právě Christopher Heyerdahl. (MakinaB)
  • Ve 12. epizodě 4. série s názvem "Sanctuary for None Part 1" se postava Tesly (Jonathon Young) zmiňuje o tom, že ho v roce 1943 v New Yorku všichni opustili. Fráze je odkazem na smrt skutečného Tesly, který v New Yorku zemřel právě v roce 1943. (StarPlate)
  • V osmé epizodě čtvrté řady seriálu s názvem "Fugue" se přímo po úvodních titulcích objeví záběr na stěnu, které jsou napsána jména Kindler, Tapping a Wood. Jedná se o trojici hlavních producentů seriálu. Kindler je navíc scenáristou, Amanda Tapping představitelkou hlavní postavy a Martin Wood režisérem. (StarPlate)
  • Tvůrci seriálu jsou rovněž tvůrci kultovní Hvězdné brány, což se projeví jak na hereckém obsazení (Amanda Tapping (Dr. Helena Magnusová); sporadicky Kavan Smith (Joe Kavanaugh), ve web-epizodách i David Hewlett (Larry Tolson)), tak i na výstroji, kterou tvůrci z Hvězdné brány převzali - Emilie Ullerup (Ashley Magnusová) nosí občas boty Magnum Hi-Tech či LC2 opasek. U záporáku se rovněž vyskytují prvky výstroje z SG - např. vesta BlackHawk Omega Vest Medic. (O´Neill)
  • V lednu 2007 byl natočen původní webový seriál o osmi dílech a celkovém rozsahu dvou hodin. (woylin)
  • Damien Kindler, tvůrce Svatyně, napsal první scénář k tomuto seriálu již v roce 2000. (woylin)
  • Celý seriál je natáčen před zeleným pozadím, veškeré pozadí a okolí (kromě některého nábytku) je doděláno počítačovými efekty v postprodukci. (woylin)
  • Jako první seriál v Severní Americe používá tzv. RED One kamery. Tato kamera snímá obraz v rozlišení 4096x2048px, což je daleko vyšší rozlišení než FullHD (1920x1280px). (woylin)

Reklama

Reklama