Reklama

Reklama

13. komnata - Série 4 (2008) (série)


13. komnata Ladislava Freje ml. (S04E08)

(epizoda)

Obsahy(1)

Ladislav Frej ml. je mladším potomkem herecké dvojice Věry Galatíkové a Ladislava Freje. Byl dítětem, které vyrůstalo v úplné rodině se sestrou Kristýnou, která je o 3 roky starší. Říká, že od dětství byl poměrně velkým introvertem, který se styděl za slávu svých rodičů. Hercem se původně stát nechtěl, ale nakonec vystudoval loutkoherectví na DAMU. Na vysoké škole po večírku, kde se kouřila marihuana, se objevily první příznaky duševní nemoci. Určit diagnózu jeho nemoci bylo složité. Lékaři měli zprvu podezření na schizofrenii. Ladislav byl několikrát hospitalizován, léčil se, třikrát se pokusil vysadit léky a vždy to dopadlo špatně, skončil znovu v nemocnici. Musel opustit nejdřívě angažmá v Dejvickém divadle, později i další hereckou práci. Setkává se s MUDr. Jiřím Krombholzem, který jako první diagnostikuje schizoidní poruchu osobnosti a vyvrací dlouholetou diagnozu endogenní deprese. Ladislav říká, že se mu ulevilo, jelikož konečně věděl, co mu je a najednou měl pocit, že když se to vše pojmenuje, přijde i řešení.
Jeho 13. komnata vypráví o pocitech bezmocnosti, bezradnosti se sebou samým, neschopnosti porozumět vlastním pocitům, sebeobviňování, sebetýrání a také síle se zvednout a postavit se sám sobě a začít bojovat za sebe a za život... A také o tom, že i s takovou psychickou poruchou se dá se zodpovědností k sobě samému hezky žít?
Moderátorkou, s kterou Ladislav Frej otevřeně mluví o svém boji s vážnou nemocí, je Šárka Kubelková. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smutná 13. komnata L.Freje ml. Díky dobrému zázemí ale snáží svůj úděl lépe než asi ti, co mají podobné problémy, ale nemají tak dobré zázemí, nevyrůstali v tak dobrých rodinných podmínkách, jako L.F. Nemoc si ale nevybírá. Může zasáhnout kohokoli a kdykoli, neb je součástí našeho lidského bytí. Je proto jen dobře, že v 13. komnatě řada lidí mluví často právě o nemocích, které jim znemožňovali žít jako zdravým lidem. nemoc omezuje, nemoc ničí, na nemoc umíráme. Proto je dobré se dovědět, jaké nejrůznější neduhy mohou člověka napadnout! Bolístky člověk překoná, jsou běžné, ale těžká nemoc, nad ní nemůže člověk zvítězit a vždy prohrává! L.Frej ml. bojuje, snad se mu bude dařit bojovat s touhle zákeřnou nemocí i nadále. Moc mu to přeji! ()

pfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento cyklus dokumentů (medailonků či profilů) o neřestech či potížích známých osobností hodnotím jako celek, jako projekt. Pravda, některý dokument je lepší než jiný, ovšem to jistě záleží na tom, jak dobrý, špatný, či pestrý příběh si pro nás připravil daný protagonista. [8/1O] Ladislav Frej ml.: neznám / vadí mi / neutral / mám rád ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama