Reklama

Reklama

Henry Lefay byl ženatý už několikrát. Svůj manželský slib složil pětkrát nebo šestkrát, záleží na tom, jak počítáte. Takže, když se Henry zabije při paraglidingu během dovolené v Mexiku, situace není vzhledem ke všem zúčastněným ženám vůbec jednoduchá. Jeho dcera Barbie se cítí provinile, protože se na něj kvůli jeho sukničkářství zlobila. Zároveň si chce vzít za zodpovědnost, že otcův pohřeb bude čestný a důstojný. Jenže bude mít co dělat s jednou bláznivou exmanželkou, jednou nenávistnou, dalšími dvěma bývalými ženami, jednou současnou a jednou budoucí, které mají každá svou vlastní představu, jak by měl být Henry Lefay uložen k odpočinku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Místy velmi příjemný černý humor a až na pár výjimek zajímavé ženské herecké obsazení: správně trhlá Elfman, božská Vega, šarmantní MacDowell a stále sympatická Cuthbert v hlavní roli. Mohlo to dopadnou mnohem hůř. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ponechme stranou spekulaci, zda Kutil Tim Allen má nebo nemá štěstí na dobré filmy. Nikdo mu je ostatně nenutí. Šest žen Henryho Lefaye (jak patrně film nazvou čeští distributoři, budou-li nějací) má zásadní potíž především se svým žánrovým zařazením - na drama je to příliš pitomé, praštěné a málo dramatické, jako komedie to ale vůbec nefunguje (není to vtipné) a zaručuji vám, že smát se u toho asi moc nebudete. Elisha od dob Holky od vedle vyspěla a nesluší jí to zdaleka tolik, jako v dnes již kultovní roli bývalé pornohvězdy. Milá Andie MacDowell ani někdejší španělská krasavice Paz Vega (vzpomínáte na její naprosto odhalený úspěch ve filmu Sex a Lucía?) to sami neutáhnou, scénář tápe a divák ťuká (si na čelo). Raději ne. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Celkem dobře vyvážená drama-komedie. Zvláštní tim, že by mohla skočit možná tak v pěti jiných bodech a řekl bych si "oukej, solidní pointa", zato takhle na mě právě ta koncovka zapůsobila ze všeho nejmíň. Ale potěšilo to - mimo jiné tim, že film vůbec nestojí na okoukanym Allenovi, nýbrž na Elišce. A Paz Vega, to je prostě definice bohyně. :) ()

sigf07 

všechny recenze uživatele

Je evidentní, že se Tim Allen v posledních letech pokouší dostat znovu na výsluní. Nebo si vzal hypotéku, kterou potřebuje nutně splatit. Faktem je, že se jeho filmům dostává čím dál větší pozornosti a i Allen sám, ač se jeho herectví omezuje na široký "timkutilovský" úsměv, nepodává tak špatné výkony, jak by se mohlo myslet. V Šesti ženách Henryho Lafeye mu vydatně asistuje Elisha Cuthbertová, která od dob Sexbomby od vedle ztratila hodně ze své dívčí roztomilosti, spolu s plejádou bývalých, současných a budoucích manželek, jež se nyní musí smířit s odchodem milovaného muže. Dokud se děj omezuje na hašteření truchlících žen o tom, která z nich byla pro Henryho tou nejdražší a která má tedy právo rozhodovat o jeho ostatcích, ubíhá film poměrně svižným a zábavných tempem. Znamená více první manželka? Ta, kterou si dvakrát vzal a dvakrát se s ní rozvedl? Ta současná nebo ta, která bu dala jediného potomka? Když však dojde k "překvapivému" zlomu a dojde na promlouvání do duše, respektive duší, ztrácí film to, co bylo doposud jeho hlavní devízou - lehce ztřeštěnou zábavnost, která se vyznačovala i nějakým tím dramatickým podtextem. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama