Reklama

Reklama

Děti

  • Velká Británie The Children (více)

Důmyslný nízkorozpočtový horor britské provenience má ve svém klaustrofobním režisérském pojetí, jež mnohé nechává na divákově představivosti, ty nejlepší předpoklady stát se kultovním. Vyvolá vzpomínky na veškerou krvelačnou drobotinu svých předchůdců, od Městečka prokletých po Barbarellu, přesto si dokáže uchovat jedinečnou příchuť. Dvě středostavovské rodiny tráví vánoční svátky s příbuznými v odlehlém venkovském stavení, ale ani veškeré objímání a demokratičnost vzájemných vztahů nedokážou zakrýt skutečnost, že se mezi rodiči a jejich třemi dětmi vyvíjí znepokojivé napětí (jako když dívku v pubertálním věku začne fyzicky přitahovat její strýc). Už druhý den je v chování dětí něco opravdu podivného, nastupují první záchvaty zlostného násilí, které postupně vyústí až ve vraždu. Když se rodiče zdráhají děti za cokoli potrestat, natož aby uvěřili, že jsou schopny zabíjet, situace se dále zhoršuje. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (333)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Žánrová lahůdka, která nemá na kilometry daleko obdoby. Těžko říct, zda-li je režisér génius nebo magor, ale styl, jakým kočíruje malé zabijáky, je naprosto dokonalý. Vánoční nálada bere za své u rodinného oběda, kdy se poprvé bodne vidličkou a od té chvíle Shankland sbírá už jenom plusové body. Něco tak nervózního a fyzicky nepříjemného jsem neviděl léta. V momentě, kdy se divák povznese nad otázky ‚proč a jak?‘, musí zákonitě UVĚŘIT tomu, že toho ty děti jsou schopné, stejně tak jako rodičovské pohnutky jsou pochopitelné. Rozdýchvám. 4 a ½. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Film Děti aneb S tebou mě nebaví svět je velice vypečená rodinná podívaná. Malí rozmazlení smradi jsou pozoruhodně nesnesitelní už když se těší pevnému zdraví a co teprve když onemocní. Místo aby způsobně fňukali a byli protivní jako ostatní děti, začnou zvracet a terorizovat zahrádkářským náčiním své milující rodiče. Pouze ten čtyřletý chlapeček s nůžkami v malé ručce byl opravdu okouzlující a kdyby mu nerozpárali střepem bříško, jistě by dojal maminku rozkošně dětským vyznáním: Cejtim tu tvou... píču! No nic, jsem věru rád, moje holčičko, že jsi tak hodné a v křesťanské lásce vychované dítě a když mi slíbíš, že už nestrčíš morčátko do mikrovlnky a nebudeš mlátit tatínka traverzou do obličeje, tak tě dokonce odvážu z vodítka u pumpy na zahrádce. ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tento film bych povinně pouštěl budoucím matkám a nebo slečnám, kteří uvažují o tom, že místo práce, raději budou na mateřské!!! Já sám se chopím iniciace a film půjčím v práci mým kolegyním. Aby si uvědomily, že že mít parchanta, není to nejdůležitější na světě a že se taky může vše obrátit proti nim. Protože tento horror se moc neliší od reality. Stačí koukat na zprávy a číst Blesk. Bezdůvodně se neuvažuje o tom, aby se u trestu snížila věková hranice! OBSAH: Akce filmu se odehrává během Vánočních svátků. Dvě zpřátelené rodiny se vydají na společnou dovolenou do pronajatého domku. Jejich pohoda se změní v okamžiku, kdy jedno z jejich dětí onemocní zvláštní nemocí a začíná brutálním způsobem vzdorovat svým rodičům.... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak tahle děcka kašlou na jakýkoliv příběh a zůstávají absurdní, téměř bezdějovou věcí se slušnou porcí iracionálního děsu. Drobné náznaky o bakteriálním původu bestiální agresivity jsou skoro až na škodu, jelikož bezejmenná anonymita celého masakru filmu nečekaně pomáhá. Samozřejmě, mohli bychom spekulovat o tom, jak se dospělí chovají debilně, jak má tenhle natvrdlou palici a jaká se z támhleté holky během okamžiku stane úderná vraždekyně dětí, nicméně logický podklad tu má zhruba stejný význam, jako ten příběhový. Děti spoléhají především na kontrast dětské tvářičky a brutálního masakru, na zdánlivou absenci hororových prvků a obvyklostí: Drtivá většina filmu se odehrává za denního světla v nevinném prostředí zasněžené usedlosti, obraz je navíc často zahlcen barevností dětského oblečení i hraček. Nepřítomny jsou lekačky i čitelná démonizace. Na přítomnost hororového žánru vlastně výrazněji upozorňuje pouze hudba. Největším násobitelem výsledné kvality je ovšem formální stránka - bezchybné používání kamery a střihu, vhodně obsazené postavy, umná vizuální gradace. Poslední záběr je nádhera. ()

fishki 

všechny recenze uživatele

Ja som vždy hovorieval, že deti sú zlo. Do tej krátkej stopáže sa nahustilo naozaj veľa. Príjemná idylická polhodinka a atmosférická vyvražďovačka po zbytok filmu. Mám slabosť pre horory, kde je sa záporná postava vymyká tradíciam. Takže Shankland má pre jeho zručnosť plných 80%. A Hannah Tointon treba viacej sledovať. V kútiku duše dúfam, že sa vo filmovom biznise nestratí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen v Cookhill Priory, bývalém cisterciáckém klášteře, a v nedalekých vesnicích Cookhill a Alcester v anglických hrabstvích Worcestershire a Warwickshire. (Homerking)
  • Režisér Tom Shankland získal zvláštní uznání na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasia v roce 2009 za profesionální přístup k dětským hercům. (Homerking)

Reklama

Reklama