Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark Hoffman (Costas Mandylor) pokračuje v krvavém odkazu svého mentora Jigsawa (Tobin Bell), jenž před léty celou zvrácenou hru odstartoval. Kdo si pro tentokrát zaslouží bojovat o svůj život? Jaké hračky čekají na ne zcela nevinné oběti? A hlavně, řekl už mrtvý Jigsaw své poslední slovo? Jednu z rolí v šestém dílu slavné krvavé série získala vítězka soutěže Scream Queen hudební stanice VH 1 Tanedra Howard. Název soutěže odkazuje na titul scream queen, který kdysi nosila herečka Jamie Lee Curtis za účinkování v hororech jako Mlha nebo série Halloween. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (532)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl velkým příznivcem série SAW a nikdy nebudu. Tentokrát se mi však tenhle díl docela líbil a myslím si, že ostudu svým kolegům rozhodně neudělal, ba co víc si myslím, že je lepší než většina dílů předchozích. Pasti jsou docela solidní, přežije tu víc lidí - protože záleží vždy na svědomí a volbě někoho jiného a ten závěr mě rovněž potěšil. Musím říct, že tentokrát jsem se opravdu moc nenudil. 7/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co čekat od filmu, který si už pošesté jede podle dávno nalinkovaného mustru, ale protentokrát tomu nelze upřít fakt, že po x dílech se poprvé jde v rovině celistvějšího příběhu, který sice opět otáčí některá moudra z minula o 180°, ale dělá to s překvapivě uvědomělou okatostí a důrazem na klišé, až mě napadá, jestli to nemá být schválně. Paradoxně mi tak na snímku vadí jeho moralistický podtext, ve kterém jsou trháni na kusy zaměstnanci jedné überzlé, vykořisťovatelské a nehumanistické pojišťovny. Samostatně nefunkční, ale v rámci série jednoznačně posun nahoru, poprvé od ‚dvojky‘. Lepší 2*. PS: V sedmičce chci vidět více nadhledu, prospěl by. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Po troch nevýrazných Saw filmoch konečne prišiel film, ktorý bol podľa mňa celkom obstojný a dokonca som sa dokázal viac stotožniť s jeho hrdinami, než pri predošlých dieloch. Wiliam Easton, ktorý si musí prejsť svojou hrou pôsobí ako uveriteľná postava a dilemy, ktoré musí riešiť sú podľa mňa zaujímavé. Rovnako je vidno, že si uvedomuje váhu svojich rozhodnutí a snaží sa zachovať najlepšie ako môže. Najviac je to podľa mňa vidno počas scénky s kolotočom, ktorá ma doteraz vie desiť svojou vážnosťou a silou. Dvaja prežijú, štyria zomrú. Čo sa týka zvyšku filmu, mám pocit, že vie tam jemne zlyhávať, ale snaží sa ako najlepšie vie, aby nás opäť dostal späť do zaujímavých častí. Uvediem príklad. Načo sme do filmu dávali agentku Perézsovú, keď tam dokopy nemá žiadnu rolu a nič to nepridá. Jediné čo akosi chce filmu dať je viera vo svojho bývalého kolegu Petra Strahma. Ale to je málo. Nie som veľkým fanúšikom Marka Hofmanna, najmä z dôvodu, že absolútne ide mimo odkazu Johna Kramera. A pre mňa to filmu uberá trochu chuť. Na druhú stranu ale vyšetrovanie je celkom zaujímavé a najmä pasce sú v tejto časti veľmi zaujímavé. Obeť je veľmi zaujímavá a dôvod prečo si ho Jigsaw vybral je tiež zaujímavý. Pre mňa je tento diel asi druhý najlepší. Hodnotenie: B+ ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Fajný návod na vysporiadanie sa s poisťovacími manažérmi a ich podvodnými (= zmluvnými) podmienkami. Inak samozrejme pokračuje Saw v recyklovaní pôvodnej myšlienky. Obsahuje vždy jednu špinavú, zle osvetlenú a strašidelne pôsobiacu miestnosť, ktorú, aj keď dotyčná obeť dočasne pokorí splnením vopred pripravených podmienok a odloží tak vlastnú smrť na neskôr, vždy zároveň niečo alebo niekoho natrvalo stráca. Strašidelný zámok virtuálne, no tentoraz to nedržalo v režijných rukách totálne trdlo. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Skvělé, Greutert je jako svěží vítr do této série, která se ve třetím a čtvrtém díle dostala na dno a teď pomaličku roste a roste. V tomto díle nám Greutert poodhalil další kus skládačky a zodpověděl na pár dalších otázek z minulých dílů (bohužel nezodpověděl vše, ale to bych po něm chtěl příliš) a naservíroval nám další skvělý příběh s perfektní finální fází, kde napětí vygradovalo takovým způsobem, že jsem sotva popadal dech. Bohužel nebo možná i bohudík směřuje tato série do dalšího dílu, který se naštěstí zdá být poslední, tak doufejme, že si s ním dá Greutert práci a vzestupnou tendenci od patého dílu potvrdí a posadí nás doslova na prdel! Když se vrátím k tomuto dílu, tak lze zkritizovat různé chybičky nebo pasti, které už dávno překročili hranici reálnosti, ale já hodnotím film jako hororový celek, kdy má konečně příběh hlavu a patu, hudba je výborně vystavěná, kamera super a dokonce i herecké výkony jsou slušné. To vše staví tento díl SAW na bronzovou příčku hned za jedničku a dvojku. Pořadí dílů od nejlepšího k nejhoršímu: SAW 1, SAW 2, SAW 6, SAW 5, SAW 4, SAW 3 ... a jsem hodně zvědavej na SAW 3D, protože vzestupou tendenci tomu nikdo neupře! ()

Galerie (62)

Zajímavosti (20)

  • Tanedra Howard dostala roli ve filmu díky své účasti a vítězství v americké reality show Scream Queens. (Chatterer)
  • Rozpočet filmu byl 11 milionů dolarů. (Chatterer)
  • Director's Cut (režisérský sestřih) byl hotový už 6. června 2009. (Duoscop)

Reklama

Reklama