Reklama

Reklama

Život ochrnutého DJ se mění, když nečekaně objeví sílu duchovna a jeho léčebné dopady. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

peproch 

všechny recenze uživatele

Dean ochrne a octne se mezi bezdomovci, nemá uplatnění jako DJ Delicious D. Zájem o něj projeví kněz Joe, poskytne mu jídlo a podporu, záhy ale i hodlá jej využít jako zdroj prostředků, když Dean objeví v sobě mimořádný uzdravovatelský dar, který ale paradoxně nefunguje na něj samého. Rovněž kapela, při níž by rád hudebně působil jej užije jako atrakci. Milující Ariel podlehne drogám a manažerka Nina nedokáže Deana vyvést z obžaloby pro neúmyslné zabytí. Ve vězení Dean prožije sebeosvobotující reflexi a kněz Joe přestane být knězem, neboť je znechucen sbou a možná i materiálním zneužíváním v katol. církvi. Pozitivní . ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Sympathy for Delicious (hlavní postava má přezdívku Delicious D) stojí za pozornost bez ohledu na to, jaký kdo máme k církvi a zázračným léčitelům vztah. Tohle téma bývá tenký led, ale Mark Ruffalo citlivě rozložil míru pokušení a viny v různých nuancích a naladil k přemýšlení. Učinil tak spolu s charismatickým Christopherem Thorntonem, v němž vidím největší plus. Nevyžádaným darem stiženého vozíčkáře, který může léčit všechny jen sebe ne, hraje úchvatně, možná i proto, že sám je po úrazu na vozíku a hlavně hraje svůj scénář. Obsazení mých dvou oblíbenkyň Lewis a Linney mě k filmu přivedlo a jsem ráda, že nezůstalo jen u toho. Bez zajímavosti není ani přítomná hudba a věnování Ruffalovu bratru Scottovi, který zemřel střelnou zbraní za dosud nevyjasněných okolností. ()

Reklama

martinkaziki 

všechny recenze uživatele

Bývalý DJ, nyní bezdomovec a aby toho nebylo málo, ještě na vozíku. Jednoho dne se stane zázrak a on má schopnost léčit neléčitelné. Otevírají se dvě cesty. Jedna duchovní – s pomocí kněze v podání Marka Ruffala nezištně pomáhat potřebným nebo stát se rockovou hvězdou a užívat si vše, co k tomu patří. No, sáhněme si do svědomí a upřímně si odpovězme, čemu bychom dali přednost my. Mark Ruffalo si poprvé okusil režii a hlavní roli svěřil svému kamarádovi Christopherovi Thorntonovi, pro kterého to byla zase první hlavní role. Podtrženo a sečteno – opravdu netradiční námět, velmi dobré herecké obsazení (Orlanda Blooma jsem vždy chtěla vidět v roli rozevláté rockové hvězdy ) a hlavně TO poselství, které se ke mně doneslo. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Mark Ruffalo je solidní herec a tak jsem byl zvědav na jeho režijní debut. I když jsem očekával, že zde dojde na diskuze o bohu a víře, občas už toho bylo na mě, jakožto ateistu, docela dost. Jinak byl nápad i příběh docela slušný a koukatelný, jen ke konci se to trochu vleklo. Co mě trochu zklamalo bylo, že jsem zde Deana příliš moc neviděl při DJingu, o který se trochu zajímám. Přemýšlel jsem mezi dvěmi a třemi hvězdami, nakonec dávám tři za pěknou pointu v závěru snímku. Prostě takový průměrný film z kategorie "shlédnout a zapomenout". PS: Za sebe musím říct, že jsem zde žádné komediální prvky nenašel, takže bych snímek zařadil jen do kategorie "drama". ()

Janko666 

všechny recenze uživatele

Mno, hílujicího vozíčkáře, který dídžejuje v post-punkové kapele, se opravdu jen tak nevidí, takže o originalitě námětu pochybovat nebudeme. Taky bychom neměli pochybovat o Ruffalově talentu (zatím). Řekl bych, že s herci pracovat umí a má pár dobrých nápadů s kamerou. Konečná dvacetiminutovka trošku lapala po dechu, ale to spíš byla chyba scénáře. Zajímavé, jak si poradí s nějakou méně náročnou látkou. P.S. Laura Linney vypadala úchvatně i ve filmu. Škoda, že její postava už úchvatná nebyla. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (1)

  • Představitel hlavní role Christopher Thornton je zároveň autorem scénáře, který obsahuje autobiografické prvky. Thornton měl v mládí nehodu, po které zůstal na celou spodní část těla ochrnutý. (Tristaver)

Reklama

Reklama