Reklama

Reklama

Film 13 přináší příběh bezelstného mladého dělníka, který ukradl obálku, jež v sobě ukrývá návod na zázračné zbohatnutí. Mladík se tak nevědomky ocitá ve společnosti nebezpečných tajných hráčů, kteří hrají podivnou hru, kde se dá hodně vyhrát, ale ještě víc ztratit. 13 – to je strhující příběh o štěstí, příležitosti, ztrátě nevinnosti a vztahu mezi mocí a penězi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nevěděl, že tenhle film je remakem pár let starýho kousku, který si natočil tentýž režisér. A ani nevím, jestli tedy ten originál chci vidět, protože mi přijde jako obrovský nesmysl znova koukat na tentýž příběh, s jinými herci a se stejným průběhem. Každopádně to asi vypadá, že jsem si vybral tu horší variantu, i když se známějšími herci. Teď je otázka, jestli dobří herci nutně znamenají dobrý filmový zážitek a tady bych první půl hodinu rozhodně pochyboval. První půlhodina se totiž táhla tak hrozně, až jsem myslel, že film vypnu. Jenže pak se objevila celá pointa filmu a okamžitě film zvolil jiný průběh, daleko napínavější a zajímavější. Přiznám se, že mě takový skok chvíli až šokoval. Každopádně v tu chvíli to začalo být zajímavé a zůstalo to tak zajímavé až do samotného konce. Divim se, že si při té ruské ruletě nikdo nenasral do kalhot. Já bych si nasral...nejednou. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, zda se nejvíce projevil a) podrobný manuál uživ. Verbal111, b) šťopka Tulamorky na ledu, či je c) Babluani zručný řemeslník ( pokud vydržíte zírat na tento komentář 60min, zůstane zde pouze jedna (správná) možnost.) Pro nedočkavce čeká odpověď na konci komentáře :o).....ale já si to celkem užíval. IKDYŽ, ale o tom až o něco později. Toliko úvod, teď pojďme k snímku samotnému. Nemám rád ( to je ještě hodně jemně řečeno) REMAKY, zvlášť když jsou to téměř identické kopie nepřicházející s ničím inovativním. Nicméně v tomto případě dokážu i pochopit pohnutky, které Babluaniho k tomuto vedly a to sice zviditelnění se širšímu publiku. Posbíral známé tváře ( a ikdyž v těchto případech je nesčetněkrát velkou výhodou "bezejmenost" ), v tomto případě Sam Riley,Ray Winstone, Jason Statham, Mickey Rourke..., to byla jednoznačně sázka na jistotu, která se, (když ne 100% vyplatila), tak min určitě nevymstila. Nosná kostra původ. verze zachována (naopak je zde oproti orig. alespoň jakási snaha o malé vykreslení charakterů jednotliv. postav a jejich motivů ), potud panuje spokojenost. V čem snímek naopak zaostává, to je samotná ATMOSFÉRA a to i díky "oháknutí snímku do barev". Ta černobílá ( viz orig.) měla mnohem větší efekt, syrovost a tím pádem dopad na diváka. "13" je příjemná oddechovka, přesto musím konstatovat, že renomovanější režisér ( vzhledem k námětu ) by z toho dokázal vytřískat zcela jistě mnohem sugestivnější podívanou. Důkazem budiž M. Cimino a Ch. Walken jehož Nikanor Chebotarevich je pro mě osobně největším " sekáčem " co se ruské rulety týče. p.s. málem bych zapomněl - Marco Beltrami, to je další sázka na jistotu. Ten chlapík umí! p.p.s odpověď na úvodní otázku: d) je správně - 2 šťopky Tulamorky, to je jistota :o) ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Drsný svět hazardu. Do takovéhle ruletky bych se opravdu v životě nechtěl dostat. Napětí se první hodinu, hlavně při samotné hře, dá opravdu krájet. Proč to ale po té velice dusné a nekompromisní hodince nemohlo skončit, nebo se vyvíjet trošku rafinovaněji? Pro mě je závěr se Stathamem trošku laciný. Nevadí mi, jak to dopadlo, ale mohlo to být prostě líp prodané, zapůsobylo to na mě trošku vynuceně. Role vesměs všech známých tváří jsou tu opravdu jako lákadlo. Počínaje Rourkem a konče 50tníkem, to byly spíš camea. Herecky zaručeně nejlepší Majkl "Zod" Šanon! 3,5*. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

13 je brilantní film a na to, že jde o stejný film, respektive remake, je o to víc masakróznější. Čím méně o tom filmu dopředu víte, tím lépe pak pro vás. Já to viděl poprvé před lety, myslím, že sem první viděl ten původní, ale z obou sem byl paff. Včera sem si to dal po letech znovu a efekt se opakoval, mástrpís. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Tenhle nadčasově drsnej thriller je vážně jednoduchej jak facka. Ruská ruleta je hra, kterou musí pochopit i denně ožralej Mickey roura, takže to samozřejmě zahrál výborně. Statham s divnou hučkou na hlavě vypadá jako synovec Kmotra, no dokonalej padouch, tomu to sedělo taktéž parádně. A že je třináctka nešťastný číslo, to víme všichni, ačkoli to celej film vypadá nadějně. K plné spokojenosti mi asi scházely nepatrně větší sympatie k hlavní postavě, nějak to tam bohužel nezajiskřilo. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York v lokalitách White Plains, Crestwood, Fleetwood, Mont Vernon a New York. (Terva)
  • Do úlohy detektíva Larryho Mullana bol pôvodne obsadený Ray Liotta. Svoju účasť musel kvôli pracovnej zaneprádznenosti odrieknuť, a tak ho nahradil David Zayas. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama