Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clint Eastwood viděl, co neměl: prezidenta Spojených států zapleteného do zločinu. Začíná nelítostná štvanice, kterou ukončí jedině smrt... Luther Whitney býval kdysi zlodějem velkého formátu. Teď si však užívá penze, chodí do místního muzea a ve svých kresbách se nechává inspirovat starými holandskými mistry. Idyla o napraveném starém muži však dokonale klame. Na spodních stránkách skicáře se totiž ukrývá precizní malůvka, která ho vzrušuje zdaleka nejvíc - dům starého miliardáře Waltera Sullivana a jeho mladičké ženy Christy. Pečlivě připravovaná loupež probíhá jako na drátkách. Jenže s jedním Luther nepočítal - že mladá paní Sullivanová s manželem neodjela na dovolenou, že se domů vrátí v tu nejnevhodnější chvíli a ještě k tomu s milencem! Jenže milostná předehra se změní v násilí, Christy se začne bránit ostrým nožem a je zastřelena dvěma ozbrojenými muži. Šokující divadlo, ke kterému je Luther odsouzen, tím ale zdaleka nekončí - ti dva jsou totiž z tajné služby a ten opilý sadista je samotný prezident Spojených států amerických! Bílý dům samozřejmě celou záležitost ututlá a začne pátrat po "viníkovi". Hlavním podezřelým se brzy stane právě Luther Whitney... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (180)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Absolutní nezájem jsem včera vnímala při sledování peripetií profesionálního zloděje v důchodovém věku. Krást a šmírovat se nemá, Clinte! A protože se mnou stejně vlažné emoce "cloumaly" už při prvním sledování, tak jsem se tentokrát ani nesnažila vyvinout dostatečné úsilí, abych u filmu nevytuhnula.Hvězdičku za herecké obsazení, hvězdičku za všechno to řemeslo okolo, uzívanou půlhvězdičku jako uznání, že vyloženě podprůměrná podívaná to nebyla - akorát psychicky nezávadná uspávačka. 50% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $50,068,310Tržby Celosvetovo $92,768,310║ Clint Eastwood a jeho taký rutinérsky thriller, kde koľko toľko uspokojí pokiaľ človek nemá príliš veľké očakávania ale je fakt veľká škoda že neponúkne nič na vyše, čím by okorenil miestami naivný dej. Mohla to byť silná politická dráma, obsadenie na to mal viac než skvelé. /60%/ ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

I po druhém zhlédnutí nechám čtyři hvězdičky, ač to není taková pecka. Začátek je poněkud delší, možná zbytečně protahovaný a vůbec celý ten film je přitažený za vlasy. Mnohdy jsou navíc záběry o pár vteřin delší, než by měly být. Jinak herecky je to standard, Eastwood i Harris hrají dobře, Hackman i přes méně prostoru je opět vynikající záporák. Není to taková pecka jako Nesmiřitelní, přesto určitě stojí za vidění. Navíc Hackmanův dabing se nepovedl, ale to už je jen náš lokální problém! I přes občasné zaváhání a klopýtnutí je to pořád poctivá eastwoodovka. Pro mě za 70%. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tak toto im bohužiaľ absolútne a smutne nevyšlo. Scenár pripomínajúci príliš mnoho podobných filmov (miesto zlodeja stačí dosadiť napr. novinára a miesto mŕtvej milenky senátora a hneď z toho máte pomerne známy thriller), ktorý nie je ničím objavný a v podstate ani zaujímavý, trpí slabým spracovaním, a mrhaním zvyšnými účastníkmi, menovite pánmi Hackmanom a Harrisom, a vlastne aj Laurou Linney. Scény sú zbytočne uťahané a nudné, film sa kŕčovito vlečie a jediným plusom je, že Eastwood je stále Eastwood (aspoň po hereckej stránke). Bohužiaľ, občas sklame aj človek takéhoto formátu, no ako vidieť, bol to len chvíľkový prešľap, ktorý Eastwoodovu režisérsku kariéru nezničil, čo je v porovnaní s jeho ďalšími filmami jedine dobre. 40% ()

anais 

všechny recenze uživatele

Z počátku má film tempo, postupem času se však víc a víc projevuje prostoduchost scénáře. Zápletka o tom, jak je americký president ve styku jen se třemi lidmi (2 gorily a jakásy mluvčí), nemusí řešit žádné státnické záležitosti...místo toho dělá pro televizi proslovy o mrtvých manželkách kamarádů a každý večer si užívá na nějakém večírku v Bílém domě. Takhle to jako úplný nesmyl možná nevypadá, ale věřte, že slyšet ten příběh z úst postav prostřednictvím jejich patetických, papírem šustících promluv, tomu na uvěřitelnosti nepřidá. Za pozornostost však určitě stojí obsazení, kde asi nejlépe funguje jiskření mezi Eastwoodem a Harrisem. Hackman tu spíš sekunduje. Rozhodně je to jeden z největších Eastwoodových režijních přestřelů, i když problém je tu spíš ve scénáři, který sází na osvědčená (v tomto případě spíš provařená) klišé. To Eastwoodovy coby režisérovi se tu povedlo pár pěkných scén - třeba ta se dvěma snipery (jen kdyby nebyl tak stupidně zakončená - kdy se jen Clint převlékl do té uniformy?) Zprvu je to solidní thriller, který se však změní ve slátaninu a abdikuje na snahu napnout diváka... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (8)

  • V úvodu filmu si jedna z postav pozve do bytu prezidenta, který jí roztrhá šaty. V dalším záběru jsou však šaty v pořádku. (CrownThomas)
  • Whitneyovo setkání s detektivem Frankem se odehrálo v kavárně Corcoran Gallery of Art, kousek od Bílého domu. (ClintEastwood)
  • Jako Sullivanovo sídlo, ve kterém se odehrává část děje, posloužila dívčí škola Maryvale nedaleko Baltimoru. (ClintEastwood)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama