Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clint Eastwood viděl, co neměl: prezidenta Spojených států zapleteného do zločinu. Začíná nelítostná štvanice, kterou ukončí jedině smrt... Luther Whitney býval kdysi zlodějem velkého formátu. Teď si však užívá penze, chodí do místního muzea a ve svých kresbách se nechává inspirovat starými holandskými mistry. Idyla o napraveném starém muži však dokonale klame. Na spodních stránkách skicáře se totiž ukrývá precizní malůvka, která ho vzrušuje zdaleka nejvíc - dům starého miliardáře Waltera Sullivana a jeho mladičké ženy Christy. Pečlivě připravovaná loupež probíhá jako na drátkách. Jenže s jedním Luther nepočítal - že mladá paní Sullivanová s manželem neodjela na dovolenou, že se domů vrátí v tu nejnevhodnější chvíli a ještě k tomu s milencem! Jenže milostná předehra se změní v násilí, Christy se začne bránit ostrým nožem a je zastřelena dvěma ozbrojenými muži. Šokující divadlo, ke kterému je Luther odsouzen, tím ale zdaleka nekončí - ti dva jsou totiž z tajné služby a ten opilý sadista je samotný prezident Spojených států amerických! Bílý dům samozřejmě celou záležitost ututlá a začne pátrat po "viníkovi". Hlavním podezřelým se brzy stane právě Luther Whitney... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (180)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Tak to celkový hodnocení mě překvapuje... Mě se to líbilo hodně. Má to zajímavou zápletku a herecky to taky neni vůbec špatný. Zvlášt bych vyzdvihl Hackmana. Musim pochválit za odvahu v tom, že americkej prezident neni zas ten nejlepší chlap světa, ale tady pochytal naopak hodně negativních rysů ( snad proto je to označený jako thriller :-)). Dostala mě ta taneční scéna Hackmana ve Whitehallu. Vytknout musim, dle mě, dost odbytej závěr. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem se na Absolutní moc docela dost těšil měl jsem už na samotném začátku svěšenou čelist. Tenhle film je opravdu to nejhorší co jsem v poslední době viděl. Už samotná počáteční scéna je trapně protahovaná a ještě k tomu špatně natočená. Pokud k tomu připočteme prostoduchý scénář a samotnou primitivní synopsi nemůžeme se dostat k lepšímu výsledku než třiceti procentům, které s přimhouřeným okem také dávám. Ne Eastwoode, tohle opravdu ještě nemáš zapotřebí. 30% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Absolutni moc je krasny dokaz toho, ze hluche miesta v rezijnej filmografii sa nevyhybaju ani velikanom filmu : mal ich Orson Welles, a ma ich aj pan Eastwood. Scenar je sice slusny, o tom zadna. Co film vsak taha do priemeru, je minimum akcie, priemerne vykony hercov /Hackman, Eastwood/ a slabe tempo. A dejovu liniu som tusil a predvidal hodne dopredu. 63 % ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood není bůh a tak se může stát, že mu to občas taky ujede a že ne vše se povede, tak jak bylo původně zamýšleno. Ačkoliv si ke spolupráci nepozval žádné herecké začátečníky, svou režií bohužel často sklouzává k nezáživnosti a někdy i nudě a tomu nezabrání ani skvělý Harris nebo Hackman. Asi tomu moc nepomohl ani dabing. 50% a zklamání. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Po pravdě: Clinta Eastwooda zrovna moc nemusím. Ne že bych v jeho filmografii nenašel dobré filmy, ale tak jako tak, Absolutní moc k nim rozhodně nepatří. Eastwood tentokrát nezvládá ani jako režisér ani jako herec, ale určitě v tom není sám - ostatní herci jsou také nechtěně toporní a místy až směšní. Scénář má mílové mezery, vyprávění je příliš pozvolné a často by se dlouhé scény dali zkrátit nejméně na polovinu. Jestli jsem se opravdu u něčeho pobavil, pak to bylo sledovat hlavního hrdinu, kterak prohazuje převleky a je v každém z nich "dokonale" nepoznatelný...S nadsázkou, samozřejmě. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (8)

  • Whitneyovo setkání s detektivem Frankem se odehrálo v kavárně Corcoran Gallery of Art, kousek od Bílého domu. (ClintEastwood)
  • Z kin si snímek odnesl přes 50 milionů dolarů. (ClintEastwood)
  • V úvodu filmu si jedna z postav pozve do bytu prezidenta, který jí roztrhá šaty. V dalším záběru jsou však šaty v pořádku. (CrownThomas)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama