Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman
Trailer

VOD (1)

Amazonky vedené královnou Hippolytou porazily boha války Arese. Ten je z příkazu Dia uvězněn na mystickém ostrově Themyscira, kde má být na věky střežen. O staletí později však na ostrově ztroskotá letadlo s americkým vojenským pilotem Stevem Trevorem. Zatímco Amazonky soutěží o to, která z nich doprovodí Trevora zpět do světa lidí, Ares uprchne. Hippolytina dcera, princezna Diana, která soutěž vyhraje, má tudíž na starosti hned dva úkoly - nejen dopravit Trevora domů, ale také dopadnout a znovu uvěznit Arese. Dobrodružství nové hrdinky Wonder Woman, která je obdařena silou Herkula, moudrostí Athény, rychlostí Merkura a krásou božské Afrodity, začíná... Animovanou dobrodružnou fantasy režírovala Lauren Montgomeryová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Asi jeden s najlepších animákov od DC čo som videl. A to som ich nevidel málo. Postavy, príbeh, akcie, dokonca aj samotné dialogy tu majú šťavu. No najväčší dojem na mňa spravila skvelá hudba, ktorá to celé skvelo podtrhuje, či už v akciách alebo v emóciách. Obľúbený soundtrack: The Battle - Origins, Wonder Woman End Titles. 85% - 4* ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Lepší film ako s Gal Gadot. Animačne obstojné, mytologicky chytľavé a viac využívajúce ponúknutých postáv (rozbor charakterov to samozrejme nebude), ako aj prostredia. Pozornosť sa koncentruje na to, čo majú DC fanúšikovia radi . dynamiku príbehu. Bez nudnej vaty, hurá rovno do akcie! Film našťastie vynecháva obliekanie hlavnej hrdinky, čo vo verzie z roku 2017 zabralo minúty času aj pozornosti. Objaví sa tu dokonca aj poučné učenie umenia meča. Takisto sa kladie väčší dôraz na sexualitu, Eta tu nie je šedá myška ako vo filme z roku 2017, ale žena schopná vyvolať na pracovisku poriadne flirtovanie, napätie a harašenie. Jednoducho postavy hýbajúce dejom nie sú ničím iným, len idolmi krásy alebo telesných schopností. Partia okolo Gal Gadot bola telesne rôznorodá, s možným zámerom objaviť hrdinu v každom z nás, tento film sa ale viac zameriava na prísne vzaté vzory - idoly mládeže, čím triafa pôvodné pohnútky autorov DC, čo prinášali fanúšikom príbehy práve takýchto hrdinov. Feminizmus alebo materstvo akčnému komixu od DC veľmi nepasujú, no ako krátke charakteristiky jednou vetou sa tu spomenú. Hlášok je skromný počet (Lincoln; crap) a prepracované rozhodne nie sú. Diskutovať o tom, ktorý z dvoch fantasy filmov o Wonder Woman (2009 a 2017) ponúka viac reality a uveriteľnosti, je zaujímavé, prikláňam sa k verzii z roku 2009, ktorá lepšie predáva to, čo ponúka. Predvídateľný dej, málo rozvinuté postavy a žiadne výrazné klady mi však nedovoľujú označiť tento film viac, ako kategóriou B. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Oproti Green Lanthernu se tohle muselo režisérce lépe natáčet, protože to pro ní mohlo být lepší téma než strážci vesmíru, kteří chrání zelenou lucernu.Hned úvod připomene proč máme rádi historické filmy jen je škoda, že tam není trochu krve, ale jinak pěkný otvírak.Poté přesunutí na ostrov, kde se ukazuje trénik jak ze 300.Představování postav, které jsou vytvořeny tak, aby útočili na smysli všech zůčasněných jsou dalším chytrým tahem režisérky a podpory myšlenky feminismu.Všechny mužské postavy jsou buď slaboši, úchylové nebo sobci.A celé to funguje a moc dobře baví do doby, než přijde nejhorší část filmu a tou je zavěrečná bitka, která postráda kouzlo úvodu a je přeplácaná.Jak už se tady zmiňovali lidé v komentářích Megan Fox by v roli Diany/Wonder Woman určitě vynikla a troufám si tvrdi, že část publika by to ocenila, problém by byl s tou zbylou časti publika,které mu by se nemuseli libit feministické naražky.Ale kdyby měl tenhle film někdo natáčet tak ať je to Zack Snyder nebo Kevin Smith, ale u nich by byl problém udržet film v PG13. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Co dál s Wonder Woman, feministickou princeznou Amazonek navlečenou v hvězdách a pruzích, zaprášeným reliktem naivního komiksového pravěku? Na to tento povedený animovaný origin neodpoví, její zápas s bohem války Árem se však může pyšnit svižnými bojovými scénami, živými postavami a hlavně notnou dávkou vtipu při poznávání moderního světa a mužského plémě. Být to scénáristicky trochu dotaženější (nezvěstný sestřelený pilot se vrátí do práce a nikdo se neptá, v jednu chvíli bojuje s mytickými kreaturami schopněji než WW sama), tu čtvrtou bych asi dal. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelé! Takto si predstavujem animovaný komiks. Skvelá klasická animácia, akurátna minutáž, vnadné ženské, pestré farby, skvelí dabingoví herci, ostrý príbeh, násilie, vraždy, aj nejaká tá odseknutá hlava, humor, iskrivá chémia medzi Wonder Woman a pilotom Stevom Trevorom, skvelé perlivé dialógy a hlášky ... proste vynikajúce! Dúfam, že bude dvojka, lebo skončilo sa to v najlepšom. Teším sa na viac casual Wonder Woman, žijúcu dvojitú identitu a zachraňujúcu bežných ľudí od antických monštier. "Oh crap!" ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Deimos, který ve filmu vystupuje jako Áreův agent, byl ve skutečnosti jeho vlastním synem. (Darth Revan)
  • Tento film je volně založen na prvním z příběhů komiksové série Wonder Woman "Bohové a smrtelníci" z roku 1987, jehož autory jsou George Perez, Len Wein a Greg Potter. (liquido26)
  • Etta Candy je rovněž postavou z komiksů o Wonder Woman, ale v současné době je zobrazována jako vojenská důstojnice s nakrátko střiženými vlasy, která se stala jednou z přítelkyň Wonder Woman. (liquido26)

Reklama

Reklama