Reklama

Reklama

Duch doby: Dodatek

  • USA Zeitgeist: Addendum
USA, 2008, 123 min

Režie:

Peter Joseph

Scénář:

Peter Joseph

Obsahy(1)

Volné pokračování prvního Zeitgeistu, ve kterém se tvůrci již nesnaží nikoho o ničem přesvědčovat, ale pouze chtějí tímto filmem informovat co nejširší veřejnost. Zeitgeist: Addendum předvádí, že náš současný životní styl založený na penězích je jen velký podvod na celé lidstvo, v další části rozebírá vykořisťování a ovládání zemí mezinárodními korporacemi a celý film vyusťuje předložením návrhů na zlepšení života, společnosti a světa obecně. (wader)

(více)

Diskuze

Marek1991

Marek1991 (hodnocení, recenze)

Takýto svet je neudržateľný, súhlasím s tým, čo povedal Karlos80, avšak ľudia majte nápady, tvorte a predkladajte ich aj toto je svojím spôsobom návrh a pohľad, jednoduché odsúdenie aké tu predviedol mexer je pre mňa samo o sebe hlúpe, ak s niečím nesúhlasíte dajte vedieť s čím a prečo. Ja som veriaci a nesúhlasím s tým odsúdením kresťanstva, veci ohľadom terorizmu a 11.09.2001 sú pre mňa nepodložené, avšak s pohľadom na kapitalizmus súhlasím.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Rob Robinson

Rob Robinson (hodnocení, recenze)

Badmaniak: chytří co nachází chyby? chlape, některé ty chyby by tam našla moje desetiletá sestra s prstem v nose! přinejlepším je to v tomto dokumentu půl na půl, a to už nestojí skoro za sledování (protože každý není expert na všechno, aby ty chyby našel všechny)
dokument se chytře pouze tváří, většina faktů se učí na základce nebo leží na Wiki či googlu, dokonalý rozbor "monetární" ekonomiky je už v dětské encyklopedii "oko" ...
 tzn: pravdy a fakta v dokumentu jsou naprosto triviální pro pouhého gymnazistu(co nespal ve škole) a zbytek je mlžení, lhaní či útočení na estabilishment USA
ne že by si to nezasloužil... ale myslet si že nemůže být hůř... i proti ČSSR s "lidskou tváří"(nesměju se - naše totalita byla skutenčně poměrně mírná) je dnešní nedokonalý stav zlepšení o 100%

chelsea17

chelsea17 (hodnocení, recenze)

Norzog:  Ale tady přece nejde o to,kdo na co "skočí" i kdyby tam byl nějaký blud či obhajování válek atp., tak záleží na každém z nás, jak si to přebereme a jestli s tím souhlasíme.Jestli tenhle dokument zobrazuje skutečnou pravdu tak jak to tu probíhá, nebo jestli je lživý. Na vše se musí pohlížet objektivně.
Mě osobně tenhle film přesně potvrdil to,co se ve skutečnosti děje.Jen bych to nedokázal takhle skvěle vyxjádřit.

chelsea17

chelsea17 (hodnocení, recenze)

Souhlasím s uživatelem Badmaniak. Zajímá mě,jestli někdo neví,jak se jmenuje ten muž na začátku a na konci filmu. Mluví o revoluci lidský myslí a také o tom,jak žít jinak. Díky za odpověd.

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Amíci tyto dvě série hodnotí holt trochu zcela jinak než Čecháček, kterého se to ale týká zrovna tak stejně jako toho Amíka. Zajímavé..Peníze jsou tím nejhorším vynálezem který člověk kdy vytvořil tak mě tak napadlo, jestli někde jinde ve vesmíru existuje nějaká jiná civilizace, na čem jsou asi položeny její základy..Jednoznačně musí přjít nějaká změna, tento stav je dlouho neudržitelný..

d-fens

d-fens (hodnocení, recenze)

hehe... stačilo mi pozrieť poslednú fotku v tunajšej galérii, a mohol by som film kľudne hodnotiť :) proste, niektorý ľudia si vedia všetko prispôsobiť tak, aby im to "sedelo"

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Angel Angie. díky za všechny za link. Občas se najde i rozumný člověk. Někteří lidé byli v 19 nejchytřejší a jsou jimi zřejmě dodnes.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Klid, já byl taky v 19 letech nejchytřejší na celém světě.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

No tady je pěkně vidět, o čem sem mluvil. Přečtete si můj příspěvek a máte jasno. Bulshit.

Mluvil sem o zamyšlení, neříkal jsem, že je vše pravda, a už vůbec ne absolutní.

Nejdřív myslet, pak psát, prosím.

Norzog

Norzog (hodnocení, recenze)

badmaniak: My jsme ovečky, které na vše skočí a přitom ty jsi ten, kdo skočil na tu jejich absolutní pravdu. Z tvého konzistentního příspěvku se to ale dá odvozovat.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Mě se líbil víc tenhle díl.

A názor mám stejný jako u prvního dílu, tak to jen zkopíruju:

Všichni, co hodnotí "odpad" mají takový kecy ve svých komentářích. Čím to asi bude.
Možná tím, že vědí absolutní hovno. To sou ty ovečky, co je každý dokáže ovládat. Pokládají za "pravdu" úplně všechno, kromě skutečné pravdy.
Proč musí být na světě nejvíc právě takovejch trotlů??

A vy chytří, co tam nacházíte chyby. To jako znamená, že je to všechno lež?
Někdy si přečtěte noviny nebo pusťte televizi a přemýšlejte. Tam je těch lží mnohem víc a každej tomu věří.

Takhle rychle všechno odsoudit dokáže každý, pochopit už jen málokdo. Nejde o to, co ve filmu řeknou, jde o to, jestli pochopíte, co se vlastně v dnešním světě děje.
5 *****

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Přesně tak. Malé pol. strany nemají tolik/našich/ peněz a by zahájily tak masívní a "mozekzpracující" kampaň. Proto lidé jdou volit třeba Ksčm. A já se jim vůbec nedivím. To, že dnes lidé volí Ksčm, značí, ze asi něco nebude v pořádku.

ptomain

ptomain (hodnocení, recenze)

jestli sleduješ politické dění, zjistíš, že nové strany mají mnohem pestřejší programy, zajímavější a neuspějí, protože jsou voliči zlomení, vyděšení ze změny, mají strach z nacionalismu a komunismus jim nevadí ačkoli ho trpěli narozdíl od nacismu desítky let, věří v modrou oblohu nebo rezavé železo, debatují jen o tom kdo je větší blbec a plány jsou předem odsouzeny k vhození do žumpy

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Ve slovnících pojmů je záznam: totalitní demokracie = zdrojem legitimity je lid, vládne se v jeho zájmu, ale přitom se lidu na ten jeho zájem neptá. V Česku tento citát platí dvojnásob. Dnes lidé slaví 20 let výročí 17. 11. 89. Myslím, že není co slavit. Jinak řečeno: lidé mohou o problémech otevřeně diskutovat a psát, nicméně problémy se neřeší v zájmu celé společnosti, ale v zájmu těch, kteří už mají takzvaně dost a chtějí stále víc. Tak k čemu nám to teda všechno bylo? Můžeme tohle změnit / třeba ve volbách? / Říkám, že ne! Důvod: lidé vždy podlehnou slibům v předvolebních kampaních pol. stran, pak rychle zapomínají, co jim nepoctiví potentáti slíbili a zase jdou volit v bláhové naději, že konečně nastane změna. Tím nastává ten kolotoč/ začarovaný kruh/ ze kterého nejde jen tak vystoupit!

Trifi

Trifi (hodnocení, recenze)

Přesně tak... systém fungování dnešního světa je rozjetý vlak a je jenom na nás jestli zatáhneme za brzdu nebo dřív nebo později vykolejíme... Je až neskutečné co s lidmi dělají peníze, vždyť stačí jeden příklad za všechny: V Polsku posádky sanitek vraždily pacienty, protože měly za každého mrtvého domluvenou odměnu od pohřební služby. To je něco tak zvráceného... A bohužel je to bludný kruh, protože ti co peníze mají tak jsou lapení do jejich sítě a nemají potřebu nic takového řešit, no a ti co tyhle problémy vidí zase nemají moc aby to změnili... Opravdu geniálně nastavený systém...

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Ganz: myslím, že ne. Je to sice utopie, ale každá velká změna v životě lidí byla v prvopočátku utopií. Říká se, že když se nechce, je to horší, než když to nejde. Až doposud fungovaly zajímavé stránky zeitgeismovement.cz ale nevím proč, už neexistují! Je to divné. Zde bylo možno si přečíst názory spousty lidí na projekt Venus. Poprvé se mi to zdálo úplně šílené / v duchu jsem to označil za jistou formu komunismu/. Po bližším zkoumání jsem zjistil, že ti lidé nemají až tak zcestné myšlenky, jak se zprvu zdálo. Nedivím se, že spousta diváků tento dokument odsoudila. Projekt Venus je tu popsán velmi povrchně a na diváka to působí mmmm přinejmenším bláznivě až směšně. Doporučuji přečíst stránky, které se tím zabývají a divák si udělá o věci jasnější představu. Nicméně si myslím, že je to neproveditelné. Lze vystoupit z jedoucího vlaku?? Kdo ví.

ptomain

ptomain (hodnocení, recenze)

ekonomika klesá a nezaměstnanost roste kvůli bankám, ne z nějakého přirozeného důvodu, ale protože přehlíželi rizika a přeceňovali své věřitele, stejně jako při předchozí krizi, doporučuji shlédnout díl south parku 13x3 Margaritaville, kde je problém nastíněn z pohledu skutečných vyníků, kterým je ukvapenost

ganz

ganz (hodnocení, recenze)

promiň jardiho, ale Zeitgeist, i když má v mnoha ohledech pravdu, tak dělá vše dost zvláštním způsobem. Vezme určitá fakta a na ně nabalí neuvěřitelnou teorii. Mě osobně přijde tento způsob dost hrozný. Jistě že má v pár ohledech pravdu, zvláště pak co se týká FEDu, ale většina ostatních věcí nedává moc velký smysl. Mám na tebe otázku, závěrečná zpráva Zeitgeistu... Vážně si myslíš že by utopie, která zde byla popsána, měla reálnou šanci někdy uspět?

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Že by se na nás všichni dohodli je nepravděpodobné. Ten dluh, co máme, nikdy nejde splatit. A jak se to dělá vidíme všichni v Zeitgestu, který si samozřejmě pustím víckrát. Urážej si jak chceš Idaho, tímhle demokracii nevybuduješ. Vlastně, když padají urážky v parlamentu od politiků, musí urážet i Idaho! Že vláda rozhází naše peníze na cikány, recidivisty, to vidím denně v tel. novinách.

ganz

ganz (hodnocení, recenze)

no pokud by se "Oni" rozhodli že najednou budou chít celý státní dluh, tak asi ano. Naštěstí se státní dluh se neváže na jeden subjekt, který by najednou chtěl vše vrátit. Jedině pokud by se na nás všichni dohodli(=

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Jardo: nech už toho, prosím, a vrať se do Plzně a pouštěj si tam Zeitgeist do omrzení. Největší část výdajů státního rozpočtu jsou právě sociálního charakteru. Proč roste státní dluh? Protože roste nezaměstnanost a klesá ekonomika. Tohle tě v Plzni nenaučili, co?

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

K věci. Největsí životní úroveň zažijeme, až po nás budou chtít, zaplatit ten státní dluh a to je pro 4 člennou rodinu skoro 0,5 mil Czk. A roste a roste! A kam to dotáhla s dluhy Amerika, to zážíváme bohužel už druhým rokem i my. Když se zadluží Amerika, musí i Česko. Když se bude Američan věšet, bude tedy i Čech?

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Ty jsi to rozsekl, ubožáčku. Nestudoval jsi náhodou v Plzni? :-)

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

pravda je jen jedna, ty Ajdauhovno / a že by kulový/ Kulový budeš mít zanedlouho na účtu.

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

jardariha: očividně víš kulové a ani hromadou vykřičníků z toho neuděláš pravdu, desátek se platil pouze církvi.

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

ganz: tu životní úroveň Vám teda závidím. A když jsme u toho feudalismu atd. tak bývala daň pánovi tzv. DESÁTEK. Pokud Vám to něco říká, tak si uvědomte, jaké daně MUSÍME!!!!!!!!! platit dnes. A nemyslím tím daň ze mzdy, ale všechny daně. Pokud jste dostatečně inteligentní, spočítate si lehce ty 20tky, 30tky anebo někdy i 60tky. Pokud nevíte, co byl desátek, dodatečně vysvětlím. PS. vemte si půjčku a můžete si říct: KOHO CHLEBA JÍŠ, TOHO PÍSEŇ ZPÍVEJ. Atím pádem Vás mají v hrsti.

ganz

ganz (hodnocení, recenze)

jardariha: Zajimálo by mě, kdy v historii byla větší životní úroveň, než ta kterou si posledních pár let užíváme? Komunismus? Nadvláda Habsburků? Feudalismus a nevolnictví? Volby mohou něco změnit a zakázat je dnes už prakticky nemůžete, samozřejmě jsou ovlivnitelné, hlavním příkladem asi bude opět komunismus. Ale stejně bych nepočítal, že strana prezentující anarchisticky- woodstockovskou mylšenku, by měla nejmenší šanci uspět. Ohledně půjček. Samozřejmě je zde možnost(!) si vzít úvěr/ půjčit si prakticky na cokoliv, ale povinností bych to rozhodně nenazval. Myslím, že bychom si měli vážit svobody, kterou máme a nesnažit se jí zničit pomocí myšlenek, které jsou v tomto filmu prezentovány.

PO-tvor

PO-tvor (hodnocení, recenze)

ptomain : Nemusím byť deviant, masový vrah, atd. aby som si vedel logicky odvodiť, že ak niekto upáli bezdomovca, ktorý nemá žiadne peniaze, tak mu asi o tie prachy nešlo. Nájde sa mnoho príkladov konkrétnych zločinov, kde jednoznačne nešlo o peniaze.

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Pro PTOMAIN: Napsal jste to naprosto výstižně. Jenže!!! Naprostá většina lidí si tenhle problém ani neuvědomuje. A taky proč. Světová média nám předkládají tu "nejlepší reklamu" jaká může existovat. Máme se v podstaťě úplně skvěle. Půjčte si na auto, televizi, dovolenou, a octnete se v situaci, ve které vás chtějí mít. A myslíte, že při nadcházejících volbách lidé něco změní??? Chachacha!!!! Kdyby volby mohly něco změnit, dávno by je zakázaly!!!!!

ptomain

ptomain (hodnocení, recenze)

nám se zatím až tak špatně nežije, ale jak se žije druhé polovině světa, která se nemůže/nechce bránit, protože jsou pořád ještě neutlumení/nevybouření rádobyvážnostmi, nutnostmi, nevyhnutelností brutálních zásahů....konstatujete o jak hloupé díllo se jedná, jak pošetile kouká do budoucnosti, ale to vy jste přesvědčeni, že budoucnost nemůže být jiná než podle vyjetých kolejí z předešlých generací útlaku....kdyť to tak bylo pořád a nikdy se nic nezměnilo tak proč bych se měl připravovat o své radosti za těžce vydřené mince...tedy dluhy dnes, však ano, počkejte až úrodu zničí nákaza vypěstovaná za Vaši práci pak budete mluvit jinak...vypadaj vám zuby z nedostatku vitamínů a už se ani smát nebudete ...a PO-tvor ty si deviant, masový vrah, asociál, a děláš to pro potěšení, že jim vidíš do hlavy? to tě naučili v tebeochraně nebo jsi to jen přijal z asvé po položivotním sledování publicistiky skupinky prospěchářů?

ganz

ganz (hodnocení, recenze)

Vážně se někdo dokáže nechat vygumovat touto slaboduchou pohádkou? Copak se vám žije TAK špatně v tom světě ovládaném ďábelskými korporacemi. Tento dokument pouze podněcuje třídní boj tzn. nenávist k lidem kteří toho mají víc a jeho zpráva je- Join us. sorry ale ne(=

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Norzog: já jsem mimořádně na CSFD hrdý, že má o 12 % nižší hodnocení obou filmů než IMDB.

Norzog

Norzog (hodnocení, recenze)

Na ty kecy někdo opravdu skáče? Vlastně, jak jinak. Ze stejného důvodu nám to tu začíná oranžovět.

Whipper

Whipper (hodnocení, recenze)

Pokud si teze z tohoto filmu vědomí šest miliard lidí,možná se za tři generace budeme dívat na svět jinak, pokud si je uvědomí "horních deset tisíc" tak už to přijde třeba za pár let...

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Po roce 89 všechno toto zažíváme čím dál citelněji!! Je to otřesná pravda o dnešním prohnilém, nefungujícím světě. Probudíme se ???

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

no neee nedokukal som to ziadna zaujimava tema iba kecy a kecy.. za pol hodinu nic nepovedali

Trifi

Trifi (hodnocení, recenze)

Tak moc bych se chtěla dožít okamžiku, kdy se lidstvo probudí...

PO-tvor

PO-tvor (hodnocení, recenze)

Prvý diel bol o dosť lepší - hlavne realistickejší. SPOILER Tuto nám hovoria, že súčasný spoločenský systém je zlý (fajn to vieme), a že to treba zmeniť (Project Venus), ale ako to zmeniť? Aj na to nám dali rady: Presunutím vkladov z jednej banky do druhej, predsa vo svetle toho, čo tvrdí samotný film je to zbytočné. Odpojenie sa od elektrickej siete a prejdenie na alternatívne zdroje. Dokument tvrdí, že sú "dostupné", no...ony tie alternatívne zdroje existujú, ale žeby boli dostupné... Ak by si mal niekto napájať byt len solárnymi panelmi tak by sa nedoplatil peňazí na ich kúpu. Odmietnuť politický systém - ehm... No a tí ľudia z projektu Venus, asi nemajú všetkých pohromade, keď tvrdia, že nebyť peňazí, nebudú musieť byť ani zákony, ani väznice. Trocha zabúdajú na zločiny z vášne. Zabúdajú na deviantov, asociálov, masových vrahov, ktorí robia svoju "robotu" pre to "potešenie", nie pre peniaze. /SPOILER ...a dalo by sa tomu ešte veľa vytknúť, každopádne, do času, než sa na scéne objaví projekt Venus si zaslúži film hviezdičiek.

Reklama

Reklama