Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 2

Pětice dospívajících přátel, která žije ve stejné ulici, má sny o hrozivém muži se znetvořenou tváří, strašidelným hlasem a zahradnickou rukavicí s noži místo prstů. Jednoho po druhém terorizuje ve snech – kde platí jeho pravidla a jedinou cestou, jak před ním uniknout, je probuzení. Když ale jeden z nich zemře, ostatní pochopí, že se jejich sny staly skutečností a jediný způsob, jak přežít, je zůstat vzhůru. Kdesi v jejich minulosti se skrývá dluh, jehož splatnost právě vypršela. Aby se zachránili, musejí se ponořit do mysli nejzvrácenější ze všech nočních můr: Freddyho Kruegera. Legendárního zloducha hraje v současné verzi klasického hororu Jackie Earle Haley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (621)

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

V nádeji,že si možno poopravím svoj nie práve prívetivý názor na tento hororový remake, som sa večer usadila pred televízor a čakala na návaly napätia a hrôzy.Film ma však opäť nechal naprosto chladnou.Ten,kto to hodnotil viac ako jednou hviezdou podľa mňa nikdy nevidel Cravenov originál s vynikajúcim a vskutku strašidelným Robertom Englundom a geniálnou atmosférickou Bremsteinovou hudbou,ktorý svojho času naložil do gatí nejednému odvážlivcovi.Nerada používam sprosté výrazy,ale nový Fredy je totálna sračka,zbytočná a nudná,bez štipky pôvodnej atmosféry a s otrasnými béčkovými hercami. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Jo, tak tohle je špatný pokus o remake. Série Noční můra z Elm Street stála na dvou věcech. Zajímavé snové sekvence a charismatický Freddie. Tady je hlavní padouch sice taky úchyl, ale takový, no... ne zábavný, prostě je to "jen" úchyl. Občas se snaží hláškovat, ale nejde mu to, a má příšernou masku. Tenhle Freddie se nijak nechutně nešklebí, má jen divně deformovaný ksicht, takže vypadá jako něco mezi Krytonem a Václavem Klausem mladším. Pořádné snové sekvence a dokonce i nějaká ta správná hláška se vyskytnou až v samotném finále, jinak je to průměrný až podprůměrný horor. Moc teenagerů tu není, velmi rychle se zkrátí jejich počet na jednu nepříliš sympatickou dvojici. Holku hraje Rooney Mara, která umí skvěle hrát, jen tady nemá hrát co, takže smůla, a jeden ufňukanej blbeček, co vypadá jako nechtěný syn Dylana Morana. V rámci série Elm Street katastrofa, ale obecně relativně průměrný, lehce podprůměrný horor. (5/10) ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jo, všechno špatně. Moje vychcaná taktika počkat a jít do toho s nulovým očekáváním tentokrát nevyšla. Nějaká nadšenost, hravost, nápaditost, zajímavost, atmosféra, brutál, cokoli? Ne, nic. Možná tak reklama na Nike, Dell a Red Bull... Fred Krueger nefunguje. Alespoň na něm si mohli dát pořádně záležet, když už pro něj získali zajímavého představitele. Ale né, maska je divně opicoidní, gumová, a hlášky zanikají do pryč. Nancy má kupodivu i trochu něco do sebe (a stopro je hezčí než Nancy původní), ale nevynikne a společnost jí dělá trojice bezduchých utrápenců, takže z toho taky nekápne. Jediný, kdy jsem se i docela bavil, byl kavárnový úvod a posledních 10 minut. Odmyšleno že se jedná o ELM STREET, jde asi o koukatelný hororový průměr, ale v rámci téhle značky prostě trapas. HALLOWEEN a FRIDAY THE 13th jsou oproti tomu zlaté remaky. Jo a... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pokud by se to nejmenovalo NoES, možná bych dal tři hvězdy, takhle jsem pěkně nasranej a musím se přemáhat, abych dal aspoň ty dvě. No nebudu úplně krutej, ale bohužel, tohle dnes předběhne pomalu každej druhej slasher. Pro mě je toto trapná vykrádačka jměna, které se v původní sérii vyšplhalo na level, jež se pyšnil úplně jinou sadařinou. 40% ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Komerční znásilnění kultovní hororový série - který radši ani nemělo vzniknout - zachraňuje snad jen výborná hudba, kostýmy a solidní efekty. Tvůrci se spolíhali na lekačky, který jsou jasně předvídatelný, ale díky rázným decibelům se člověk i sem tam lekne. Ty 2* tomu nakonec dám, ale i remake Pátku třináctého mě zaujmul mnohem víc. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (26)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 51. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Točilo se i ve školách Elk Grove High School a John Hersey High School v Illinois. (Chatterer)
  • Předseda školního představenstva Lenore Gonzales Bragaw nechtěl točit násilné scény ve školách. Povolil natáčení, až když mu štáb slíbil, že vynechá vraždy ve školním bazénu. (Chatterer)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Reklama

Reklama