Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 3

Pětice dospívajících přátel, která žije ve stejné ulici, má sny o hrozivém muži se znetvořenou tváří, strašidelným hlasem a zahradnickou rukavicí s noži místo prstů. Jednoho po druhém terorizuje ve snech – kde platí jeho pravidla a jedinou cestou, jak před ním uniknout, je probuzení. Když ale jeden z nich zemře, ostatní pochopí, že se jejich sny staly skutečností a jediný způsob, jak přežít, je zůstat vzhůru. Kdesi v jejich minulosti se skrývá dluh, jehož splatnost právě vypršela. Aby se zachránili, musejí se ponořit do mysli nejzvrácenější ze všech nočních můr: Freddyho Kruegera. Legendárního zloducha hraje v současné verzi klasického hororu Jackie Earle Haley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (622)

DaliX 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, kam sme sa to dostali. Pôvodný film od Wesa Cravena som nevidel takže nemôžem zrovnávať ale tento nový remake ma viac zabavil ako videsil. No na to, že je tam R-kový rating, je absencia krvi a gore scén na najvyššej úrovni, to Freddy vs. Jason bol masaker oproti tomuto. Čo sa týka jednotlivých scén tak jedna vražda jednej nemenovanej osoby (pri tejto scéne burácalo celé kino) bola fakt na popukanie (bodaj by nie, keď to vyzeralo ako keď duch znásilnoval Tori Spelling v Scary movie 2). Alebo záverečná scéna a Freddyho "Mokrý sen" kde som sa smial na plné ústa a začínal uvažovať, či nejde náhodou o komédiu. O samotnom Freddym Krugerovi nemá význam nić ani písať, ten na toho starého nemá ani omylom, starý dobrý Robert Englund a jeho démonický look nikto nenahradí. Ale keď som dal remaku Piatok 13-teho 3*, musím dať aj tomuto filmu hoci to nie je žiadna sláva. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Tak odporně smrdutou břečku jsem fakt nečekal. Po docela fajnově udělaných počátečních titulcích přichází na scénu povinný a impotentní "first blood" úvod, v němž lacině vyhlížející katalogový hezoun čelí rutinním lekačkám za doprovodu už vskutku očumělého vizuálu. Proč musí každý teenage horor z počátku třetího milénia vypadat jako momentka z natáčení reklamního spotu T-Mobile? Proč musí ti katalogoví neherci s nulovým charismatem otevírat huby a vypouštět z nich připitomnělé repliky o holkách, rozchodech a kamarádech, kteří něco/někoho zradili? Kecy! Mimochodem, všimli jste si? Ano, ta kráva USNULA za bílého dne na pohřbu svého kamaráda! V mnoha filmech je nutno logiku všeho dění mírně přizpůsobit efektnosti (a vlastně i efektivnosti), zde je ovšem logika ZCELA přizpůsobena zevnějšímu pozlátku (které je úplně obyčejným smrdutým shitem). Tenhle gradující trend vážně nežeru. Všechny postavy se chovají naprosto iracionálně a v celém filmu není jediný vlastní nebo dokonce originální nápad. V průběhu stopáže je rozeseto spoustu detailů pro hnidopichy (dcera se s typickým výkřikem probudí ze sna, což její maminka patrně čekala, protože v téže vteřině rozráží dveře a dcerušku vyděšeně kontroluje) a pokud by divák čekal zajímavé snové vize, nápadité scény vražd či snad slušné gore, musí se spokojit s ošuntělou fabrikou, dívčinou poletující po pokoji a několika bodnořeznými Freddyho zásahy. Často digitálními. Co se týká samotného vyprávění příběhu, byl mi docela sympatický začátek, kdy děj sleduje několik postav za sebou, z nichž se ani jedna neukáže býti tou titulní. Se zbytkem je to horší. Opravdu může celá třída cca osmnáctiletých studentů zapomenout na zážitky z pěti let, které očividně silně zasáhly jejich životy? Pokud ano, proč je titulní dvojice tak silně přesvědčena, že si všichni vymýšleli? Znalce originálu na kostře příběhu nepřekvapí nic a nově dodané prvky jsou čitelné na míle dopředu. V kontrastu s původní sérií není v nové Noční můře sranda ani chtěná, ani nechtěná, je to zkrátka jen nudná, šablonovitá, bezradná a do několika tuctových motivů zahleděná kravina. Původně jsem chtěl dát jednu hvězdu, jelikož Jablonsky chvílemi podkresluje docela hezky a Rooney Mara je Rooney Mara, jenže nový Freddy je zoufale nezajímavý kačer a především - je to horor a jako horor to není ANI TROCHU děsivé či atmosférické. Blah. 1/10 ()

Reklama

Faustka odpad!

všechny recenze uživatele

Nedopusťme aby množící se remaky dali zapomenou na dobrou a osvědčenou klasiku. Mé odhodlání nezaujatosti se rozplynulo jako pára hned po té, co jsem byla obšťastněna pohledem na vylepšeného Freddyho Kruegera(otřesně-úchylná zběsilost); tak tímto momentem veškeré předsevzetí, že nebudu příliš kritická bylo nenávratně v tahu. Nevýrazné děti Elm Street jsou použitelné, leda tak na nějaké ty pedofilní hrátky, po dosažení puberty už ani to ne. Zoufalství a čirá beznaděj mě obestřela, že by snad ještě někdy… což by byla ta nejhorší noční můra.. ROBERTE PUSŤ SE DO NICH!!! ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek, který vyrůstal na předchozích dílech je pro mě remakové ztvárnění utrpením. Co v předešlích dílech fungovalo zde nefunguje vůbec. S klidným svědomím doporučuji předešlé díly (nepočítám Freddyho smrt - Poslední noční můra), u kterých se budete bavit dvojnásob. Zde naprosto chybí invence, a to se jedná o vraha, který se objevuje ve snech. Kde jsou ty nápady z původní série, jako například oživlá motorka, holka měnící se na hmyz, týpek jako loutka, hlava pojídající dívku, Harry Potter atd., a to jsou tyto hororové klasiky o 20 let starší. Chybí tomu ta zábavná krutost, zde je jen nuda... Dopadlo to přesně tak, jak se od produkce Michaela Bayleho dalo očekávat. Mé hodnocení 1 hvězdička... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jo, všechno špatně. Moje vychcaná taktika počkat a jít do toho s nulovým očekáváním tentokrát nevyšla. Nějaká nadšenost, hravost, nápaditost, zajímavost, atmosféra, brutál, cokoli? Ne, nic. Možná tak reklama na Nike, Dell a Red Bull... Fred Krueger nefunguje. Alespoň na něm si mohli dát pořádně záležet, když už pro něj získali zajímavého představitele. Ale né, maska je divně opicoidní, gumová, a hlášky zanikají do pryč. Nancy má kupodivu i trochu něco do sebe (a stopro je hezčí než Nancy původní), ale nevynikne a společnost jí dělá trojice bezduchých utrápenců, takže z toho taky nekápne. Jediný, kdy jsem se i docela bavil, byl kavárnový úvod a posledních 10 minut. Odmyšleno že se jedná o ELM STREET, jde asi o koukatelný hororový průměr, ale v rámci téhle značky prostě trapas. HALLOWEEN a FRIDAY THE 13th jsou oproti tomu zlaté remaky. Jo a... ()

Galerie (101)

Zajímavosti (26)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 51. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Jako poslední byla obsazena Katie Cassidyová. (Langy10)
  • Hlavní natáčení trvalo 70 dní. (Langy10)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Reklama

Reklama