Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 3

Pětice dospívajících přátel, která žije ve stejné ulici, má sny o hrozivém muži se znetvořenou tváří, strašidelným hlasem a zahradnickou rukavicí s noži místo prstů. Jednoho po druhém terorizuje ve snech – kde platí jeho pravidla a jedinou cestou, jak před ním uniknout, je probuzení. Když ale jeden z nich zemře, ostatní pochopí, že se jejich sny staly skutečností a jediný způsob, jak přežít, je zůstat vzhůru. Kdesi v jejich minulosti se skrývá dluh, jehož splatnost právě vypršela. Aby se zachránili, musejí se ponořit do mysli nejzvrácenější ze všech nočních můr: Freddyho Kruegera. Legendárního zloducha hraje v současné verzi klasického hororu Jackie Earle Haley. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (622)

verbal 

všechny recenze uživatele

R U READY 4 FREDDY? Středně propečený Alfréd je zpět, aby pár odpudivým teenagerům zase ukázal, co je to spánková deprivace. A to téměř stejně nezáživně, jako "kdovípročtakzvanáklasika". Je to totéž, jako v osmdesátém čtvrtém. Hrdinka(-na) usne, pak za doprovodu "nervydrásající" melodie z otáčivé porcelánové panenky nekonečných dvacet minut bloumá po domě, pak příjde očekávaný BAF a buď je to vyděšený holub, po kterém následuje další dvacetiminutová kalvárie, nebo je to "zaplaťpánbůh" pan Kruger, který ji(ho) a diváka konečně zbaví utrpení. Pan Záliv patrně nestíhá splácet svůj 42+1 v Malibu a než Hasbro rozbije prasátko na další patetickou, předraženou hračkářskou reklamu, revitalizuje své konto parazitováním na dvacet let starých πčovinách. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Všechno špatně. Nejnovější remake z producentské stáje Michaela Baye má blízko k filmovému odpadu. Postavy do jedné nesympatické, každý se tu chová jako debil (nezvykle vedou rodiče), filmařsky to o strachu neslyšelo a kdysi velký Freddy je upozaděná figurka s pár hláškami a naprosto mrtvolnou (a směšnou) novou ohořelou maskou. Žádná mimika, žádný styl - šeptající béčkový psychopat, který svému předchůdci nesahá ani po kotníky. Věřil jsem, že když naběhne onen známý hudební motiv a Freddyho drápy začnou úřadovat, vezmu to na milost. Jenže atmosféra se z tohohle remaku vypařila. Osobně doufám, že má Bay za tuhle ubohost pořádné noční můry. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nevěřl jsem, že to bude až takhle špatné. Nejsem z těch, kteří by hned ke každému remaku zaujali nepřátelské stanovisko, takže moje hodnocení rozhodně není jen jakýsi protest vůči "znásilňování" starých horoorových klasik. Ačkoli je stará Noční Můra jedním z mých vůbec nejoblíbenějších hororů, dával jsem nové verzi jisté šance, že by se z ní mohl vyklubat slušný film. Nevyklubal. Něco tak neuvěřitelně sterilního jsem už dlouho neviděl (beru-li v potaz snímky s větším rozpočtem než vyloženě nízkorozpočtovým). Jakékoli pokusy o strašení a budování atmosféry končí tragickým nezdarem. Zkuste si třeba všímat, kolikrát postavy říkají to, co říkají, kolikrát je nějaká scéna natočená tak, jak je natočená, jenom proto, že se počítá s tím, že divák ví, jakého filmu remake právě sleduje. Takhle se to dělat přece nedá. ()

Cervenak odpad!

všechny recenze uživatele

Nočná mora, pri ktorej si aj na remake Piatku trinásteho spomeniete s obdivom k jeho scenáristickému a režijnému umeniu. Ak raz natočia Freddy vs. Freddy, bude to iba kraťas, pretože Englund nakrája z Haleyho rezance v priebehu niekoľkých sekúnd. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $63,075,011Tržby Celosvetovo $117,729,621Tržby za predaj DVD v USA $11,988,911 //počet predaných kusov 744,199║ Technicky vzato slušná práca, vizuál a triky fajn, slušné lakačky, napätie, príbeh dokonca neotravoval a vôbec nenudil, v celku spokojnosť na to že som nič od toho nečakal, len dúfam že pokračovanie nebude to by to zbytočne pokazilo. /55%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Musím súhlasiť, že tvár Freddyho Krugera bola v tomto filme horšou ako v originálnom filme. To je ale jediné, čo mi na "Nightmare on Elm Street (2010)" vadilo. Perfektný remake.............. Soundtrack Steve Jablonsky: 1. Freddy's Coming For You ,2. Main Title ,3. Missing Pictures ,4. Rufus ,5. Quiet Drive ,6. Jesse And Kris ,7. Jesse And The Police ,8. You Smell Different ,9. A Man Named Fred Krueger ,10. Research ,11. It's Hot In Here ,12. The School ,13. Where The Monster Lives ,14. Wake Me Up ,15. Boo ,16. Like It Used To Be ,17. One More Nap ,18. Jump Rope ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neočekávané se stalo Očekávaným! Pro mně tohle byla Bomba jako Prase!! Quantum Vydařených Lekaček, Spousty Kvalitního Gore.. Jízda jako Prase od začátku do KOnce.. Můj malý bratranec, který má 13 se dočista Posral!! Jednu hvězdu Ubírám,, Že Fredy už není Fredým.. šlo poznat, že to není Englund.. Ale já si pustil film v Domnění, že se budu Bavit.. a bavil jsem se Nadmíru! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mýlil som sa. Nejde po nás preto, lebo by sme klamali. Ide po nás, lebo sme hovorili pravdu.“ Je to Bay, takže amatérstvo typu Asylum (napr. Duch podzemia) to nie je. Lenže celé je to úplne zbytočné pre každého, kto videl Cravenov originál. Skutočne si neviem prestaviť, že by remake mohol zaujať niekoho, kto je fanúšikom série. Skutočne nie. Fanúšikovia si ho na 80% pozrú, ale z piety k originálu. Páčiť sa im nebude. Tomu neverím. Mne (videl som všetky časti série viackrát, ale vyložene ma nadchol len prvý diel) nedal absolútne nič. Vraždy ma vôbec nebavili, ešte horšie boli SKOPÍROVANÉ scény (vaňa), prehnaná bayovská vizuálna štylizácia ma pravdupovediac už začína nudiť a vrcholom bolo bizarné správanie postáv (študentka má počas hodiny nočnú moru, zvrieskne naprieč celou školou a učiteľ sa jej stoicky spýta, či je v poriadku). To, že Bay mal odvahu ignorovať Englunda, nahradil ho Jackie Earle Haleyom a výrazne (ale nie extrémne) zmenil jeho vzhľad, hodnotím paradoxne ako najkladnejšiu vec tohto zbytočného filmu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vsichni tady na to sice kydaj hnuj, ale me se to libilo. Je to remake jednicky, coz znamena, ze tu je spousta scen skoro do detailu okopirovana, ale po pravde receno, ne tak pusobiva jako v originalu. Nicmene film de i trochu vlastni cestou, legendu o Freddym podava lehce jinym stylem a ackoliv mi vyhovovalo spis puvodni vysvetleni, ani tohle neni spatny. No a je tu i par hororovejch scen, ktery v originalu videt nebyli. Takze co se tyce pribehu v pohode, atmosfera taky povedena a Bayer umi udelat nejaky to napeti nebo lekacku, pripadne i nejakou tu brutalitku. Trosku problem je s hercema, ty jsou vam v podstate ukradeny a je to takova sebranka divnejch blbecku. Dalsi drobnej problem je, ze zatimco v originale clovek kolikrat vahal, jestli je tohle sen nebo skutecnost, tady to uhadnete behem sekundy. Nicmene kamen urazu je ale samotnej Freddy, nejde ani tak o to, ze Englund je neprekonatelnej, precejen Haley je solidni uchylacek a na roli se hodi, navic to tvurci dobre vyvazili, takze ackoliv to je zabijak, pred kterym se clovek musi mit na pozoru, zaroven neopomene ani hlaskovat. Problem je jinde, jednak ty Freddyho hlasky vypadaj jak kdyby je ani nerikal on, proste vidite jak Freddy jde nekoho rozsekat a do toho misto hudebniho podkresu se poustej hlasky. Ono je to taky zpusobeny tim, ze mu neni moc casto videt do xichtu. No a druhej, zavaznejsi problem, je maska. Ta je totiz silne mimo, je mi jasny, ze to chteli udelat radne nechutny a prekonat original, jenze vysledek vypada spis jak nejakej mimozemstan, kde se navic uplne ztraci Haleyho charisma. Nicmene tech 90 minut sem se dobre bavil a i kdyz jsem se nebal, coz ostatne ani u puvodniho filmu, atmosfera byla solidni, tak nevidim duvod, proc nedat slusny hodnoceni. ()

obitus odpad!

všechny recenze uživatele

Už se tomu ani nedivím, ale remake Noční můry je ještě mnohem horší, než jsem očekával. Obsazení emo dětiček způsobuje, že dvacet minut po dokoukání nevím, jak vypadala představitelka Nancy (možná proto ji ve scénáři preventivně změnili příjmení na Holbrookovou). A jediný, kdo postraší ve snech nebude sterilní Haley, jehož maska je epic fail, ale slaďouškovský kripl Gallner. Brrrr. Všechny důležité scény originálu samozřejmě nechybí, ale každá z nich je odborně zlikvidována, aby byla co nejméně strašidelná a zajímavá. Zoufalé, trapné, zapomenutí hodné. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jo, všechno špatně. Moje vychcaná taktika počkat a jít do toho s nulovým očekáváním tentokrát nevyšla. Nějaká nadšenost, hravost, nápaditost, zajímavost, atmosféra, brutál, cokoli? Ne, nic. Možná tak reklama na Nike, Dell a Red Bull... Fred Krueger nefunguje. Alespoň na něm si mohli dát pořádně záležet, když už pro něj získali zajímavého představitele. Ale né, maska je divně opicoidní, gumová, a hlášky zanikají do pryč. Nancy má kupodivu i trochu něco do sebe (a stopro je hezčí než Nancy původní), ale nevynikne a společnost jí dělá trojice bezduchých utrápenců, takže z toho taky nekápne. Jediný, kdy jsem se i docela bavil, byl kavárnový úvod a posledních 10 minut. Odmyšleno že se jedná o ELM STREET, jde asi o koukatelný hororový průměr, ale v rámci téhle značky prostě trapas. HALLOWEEN a FRIDAY THE 13th jsou oproti tomu zlaté remaky. Jo a... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Čisté utrpení ... ovšem ten "třetí rozměr", kdy jsem si připadal jako hlavní postavy filmu, které se snaží za boha neusnout byl docela působivý ... Několikrát jsem přemýšlel o dokončení filmu druhý den, několikrát o mírné přetočení a víc než film, jsem sledoval časovač stopáže ... Taky jsem přemýšlel, že si dám mezi víčka špejle, abych neusnul ... Ale nakonec jsem nad Freddym zvítězil na jeden zátah a to je u této remake-sračky skutečně co říct ... Co bylo ale opravdu dobré, tak vizuální look a prostředí ... temné, špinavé, ponuré. To se mi líbilo. jinak nic. Ona už i ta série nestála za moc a byl to takový 80. kový horor pro děcka a zamilované párečky ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Navenek je skořápka zlaťoučká a naleštěná, jádro uvnitř však prázdné, bez vůně a chuti. I tak by se dala charakterizovat nová NoES. Chybí tady skoro všechno, co dělalo jedničku tak výjimečnou. Sympatické postavy, kterým bychom mohli fandit, pořádná dávka napětí, krve a originálního záporáka. Ne že by Jackie Earle Haley byl vyloženě špatný, se svojí úlohou se popral statečně a se vztyčenou hlavou, ale chybí mu jednoduše Englundův šarm. Musim upozornit, že mě se remake Pátku třináctého líbil, nová Noční můra mě, jakožto fandu původní série, samozřejmě zklamala. Díky, ale z tohodle sérii fakt nechci. Více v mé recenzi tady. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Freddy je moje nejoblíbenější hororová postava... tohle není Freddy, ale trapná kopie. Scény, které přesně kopírují originál, nevyzní - Haley je ztracený v zástupu idiotů a všechno se to utápí v moři hlubokého podprůměru. Buď se to mělo vydat vlastní cestou a udělat z Freddyho něco jiného, nebo to mělo ctít předlohu. Tohle má být něco mezi tím a zoufale to ztroskotává. A kam se poděl typický humor? Ani o tom nechci přemýšlet... ()

Mr.Apache

všechny recenze uživatele

Já a Freddy (statistika): 01. A Nightmare on Elm Street (1984, Wes Craven) - poprvé viděno někdy na podzim 1989 na VHS. Můj v pořadí třetí zhlédnutý film s Freddym Kruegerem. Od té doby viděno přibližně 15x (VHS, DVD, PC), v letech 2004 - 2005 také 2x na velkém plátně. /// 02. A Nightmare on Elm Street 2: Freddy's Revenge (1985, Jack Shoulder) - poprvé sledováno koncem roku 1989 na VHS. Můj v pořadí čtvrtý zhlédnutý film s Freddym. Repete snad jenom jednou. /// 03. A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987, Chuck Russell) - poprvé vychutnáno koncem roku 1989 na VHS. Můj v pořadí pátý zhlédnutý film série. Od té doby nadšeně sledováno cca 20 - 30x (VHS, DVD, PC), mj. v létě 1992 také v kině. Na velkém plátně pak viděno ještě 2x v letech 2004 a 2005. /// 04. A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (1988, Renny Harlin) - prvně s posvátnou hrůzou spatřeno na videu v srpnu 1989. Můj úplně první film s Freddym! Od té doby viděno ještě asi 10x (VHS, DVD). /// 05. A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (1989, Stephen Hopkins) - prvně luštěno z příšerné videokopie v srpnu 1989 (ve stejný den jako NOES 4). V pořadí můj druhý zhlédnutý film s Freddym. Od té doby viděno přibližně 5x (VHS, DVD). /// 06. Freddy's Dead: The Final Nightmare (1991, Rachel Talalay) - poprvé sledováno zhruba někdy mezi podzimem 1994 a jarem 1995 na videu. Opáčko už jen jednou na DVD (cca 2005). /// 07. Wes Craven's New Nightmare (1994, Wes Craven) - poprvé zhlédnuto na VHS někdy mezi podzimem 1994 a jarem 1995 s častým využitím rychloposuvu. Od té doby (po mnoha pokusech) viděno dohromady jednou (půlka v TV, půlka na PC) někdy koncem roku 2013. /// 08. Freddy vs. Jason (2003, Ronny Yu) - poprvé a zatím naposledy viděno někdy v letech 2003 - 2006 na PC. /// 09. A Nightmare on Elm Street (2010, Samuel Bayer) - WTF?? ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

A Nightmare on Elm Street 2010 je pro mě teda veliké zklamání. Tak odbitý a nudný remake jsem teda nečekal. Kdybych neznal první Noční můru (+všechny díly i FvsJ) a Freddyho ( R.Englund ), tak bych možná dal slabší tři hvězdičky. Takhle dám slabší dvě. Jackie Earle Haley není vůbec špatný herec, ale jako Fredy je nudný, má strašně nepovedenou ( dokonce iritující ) masku a jeho „watchmen chraplák“ se taky k této postavě nehodí. Film je naprosto bez nápadu. Remaky Pátku třináctého a Halloweenu mě bavily daleko více. -4/10 ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Časy sa menia a filmy sa prispôsobujú dnešným generáciám. Na novej Nočnej more to vidieť veľmi (hlavný hrdinovia, rýchly strih, lacné lakačky...). Síce som nádaval už aj na starý originál (za najvydarenejšiu časť série považujem trojku), ale to čo predviedli tvorcovia v novej verzii, sa len tak nevidí. Je absolutnou záhadou, že technika je v dnešných časoch niekde úplne inde, ako takmer pred 30 rokmi, ale na filme to absolutne nevidieť (myslím kvalitu efektov, masiek atď.). Freddy pôsobí smiešne (jeho maska a predstaviteľ je obrovský fail) a absolutne neškodne, EMO mládež rozčuluje, úmrtia sú absolútne bez nápadu a nudia, hororové napätie chýba (to však viacmenej chýba celej sérii) a od odpadu to u mňa zachraňuje len úplný záver (podarená smrť+song All I have to do is dream). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jak Noční můře, tak i Freddymu určitě víc seděly 80tý a 90tý léta, který byly pro slashery dobou zaslíbenou, tohle bohužel hodně doplácí na trendy dnešních hororů a vytratil se jak vtip, tak atmosféra a legendární postava Freddyho tady prostě je čtvrtinová, za což do značný míry může i výběr herce, kterej vypadá jak nějakej mutant, Englund je pořád suveréně numero uno. Ale jinak si myslim, že to tak nějak zapadá do škatulky průměrných slasherů, který nejsou nic exta, ale pobaví a dokonce bych řek, že to je o něco lepší než nějaký pozdější díly ze série Noční můry a kdyby to nebyl remake, tak to určitě dostane od hororvých exprdů víc než odpady, ale je mi jasný, že pokud to je pro někoho srdcovka, tak tomu pořádně naloží ()

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Reklama

Reklama