Miindo

Portrait of a Beauty

Drama / Romantický / Historický

Jižní Korea, 2008, 108 min

Yun-su Jeon

Silnou stránkou tohoto snímku jsou rozhodně překrásné scény, působivé kresby a pěkné kostýmy. Film, který by měl být o umění a pocitech, se ale bohužel více zaměřuje na vztah ženy převlečenou za muže s jejím učitelem a ještě to více ubíjí nesčetnými sexuálními scénami. Předchozí film Le Grand Chef byl chutnější než pestré nabídky pokrmů v něm připravovaných, ale Portrait of a Beauty je jiný. Je kontroverzní, provokativní a z kreseb si bere jen tu sexualitu (dočkáme se i kamasutry a homosexuality) a věci jako hloubka, spád a emoce jsou mu však cizí. (6/10)(25.2.2009)

Miindo - mozna nejslavnejsi obraz korejske historie. Autoportret konfucianismem poznamenane zeny zijici v prevleku muze, aby mohla delat to, co chce a pro co ma talent. Bohuzel je tento film poznamenany naprosto nepochopitelnou ohromnou davkou skutecne zbytecneho sexu na vsechny zpusoby, pri letme zpetne vzpomince "o cem to vlastne bylo" se mi krome nekolika klicovych scen vybavi prevazne sceny skutecne pusobici jen jako casova vypln. Rozhodne se jedna o jedno z nejlepsich historickych zpracovani, ovsem ma mnoho prazdnych mist, ktere ho prudce tahnout do prumeru. 7/10(22.11.2008)

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $11,848,017(10.8.2010)

3 z 5 - hlavně za ilustrace...,nebylo to přesexualizované jako Frozen flower (což je dobře), ale i tak mě film zklamal.(15.6.2010)